3ος Πανελλαδικά ο Δήμος Αμαρουσίου σε προγραμματισμό, δράσεις και αποτελεσματικότητα στην Πολιτική Προστασία

0

 

Στο πλαίσιο των ανακοινώσεων κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος κος Θ. Αμπατζόγλου ενημέρωσε το Σώμα ότι δόθηκε στους Δήμους έκθεση από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας που αξιολογεί και βαθμολογεί τους Δήμους όλης της χώρας σε θέματα πολιτικής προστασίας, δράσεων, προγραμματισμού, αποτελεσματικότητας και συμμόρφωσης με τα εθνικά σχέδια πολιτικής προστασίας. Με βάση αυτό το πόρισμα ο Δήμος Αμαρουσίου κατατάσσεται 3ος πανελλαδικά. Ο κος Δήμαρχος συνεχάρη για αυτήν την επιτυχία τους εργαζόμενους και τους εθελοντές σε αυτό το κομμάτι, την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου όπως και τους Αντιδημάρχους Σ. Τσιπουράκη και Γ. Νικολαράκο, ενώ ευχήθηκε και τη νέα χρονιά να συνεχιστούν τα θετικά αποτελέσματα και ακόμα καλύτερα.

Σε συνέχεια των θετικών αξιολογήσεων που παίρνει ο Δήμος, ο κος Θ. Αμπατζόγλου ενημέρωσε ακόμα πως η Γενική Διεύθυνση Δημοσιολογιστικών Ελέγχων έκανε έλεγχο σε 103 Δήμους για την εφαρμογή της νομοθεσίας, των διαδικασιών σε θέματα προμηθειών και των τύπων και βαθμολόγησε τον Δήμο Αμαρουσίου με άριστα, βαθμολογία που μόνο τρείς Δήμοι έλαβαν ανάμεσα στους 103 και τόνισε πως «αυτό δείχνει όχι μόνο τις καλές πρακτικές που ασκούνται από τη Διοίκηση αλλά και την αποτελεσματικότητα και την σοβαρή δουλειά που κάνουν οι υπηρεσιακοί παράγοντες και είμαι πραγματικά υπερήφανος για το έργο που παράγουν».

 

Ξεκίνησε η Εφαρμογή του Σχεδίου Πόλης- 168 δρόμοι προς διάνοιξη

Σε συνέχεια της ενημέρωσης που έκανε ο κος Δήμαρχος σημείωσε πως έχει ξεκινήσει το προηγούμενο διάστημα και θα συνεχιστεί για τα επόμενα χρόνια η εφαρμογή του Σχεδίου Πόλης όχι μόνο για την περιοχή του Κάτω Σωρού αλλά και σε άλλες περιοχές της πόλης με σκοπό τη διάνοιξη 168 δρόμων σε όλο το Μαρούσι προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση στις περιουσίες τους δεκάδες πολίτες.  Όπως υπογράμμισε πρόκειται για μια επίπονη και μακροχρόνια διαδικασία που απαιτεί μια πολύ προσεκτική μελέτη καθώς περιλαμβάνει και θέματα αποζημιώσεων. Αυτή η προετοιμασία έγινε τα προηγούμενα χρόνια και τώρα πλέον ο Δήμος είναι σε θέση να προχωρήσει στη διάνοιξη των οδών. Ήδη τα συνεργεία έχουν εγκατασταθεί και η δουλειά έχει ξεκινήσει.

Επιπρόσθετα, τις επόμενες ημέρες ξεκινάει ένα ακόμη έργο ανακατασκευής και ασφαλτόστρωσης 70-80 δρόμων πέρα από το αίτημα προς την Περιφέρεια να ασφαλτοστρώσει και τους δρόμους που είναι στη δική της δικαιοδοσία.

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας