Δ. Παπακωνσταντίνου “Αβεβαιότητα για  τα έσοδα, εκτός ελέγχου οι δαπάνες. Στον αστερισμό των ελλειμμάτων και χρεών επιστρέφει ο Δήμος”

0

 

Σε ανακοίνωσή του ο κος Δ.Παπακωνσταντίνου, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Πεντέλης σημειώνει πως

Πολιτική και αριθμητική αποδοκιμασία της Διοίκησης στο Δημοτικό Συμβούλιο της 28ης Δεκεμβρίου 2022. 11 υπέρ – 17 κατά.

Αβεβαιότητα για  τα έσοδα, εκτός ελέγχου οι δαπάνες. Στον αστερισμό των ελλειμμάτων και χρεών επιστρέφει ο Δήμος

Διαπιστώθηκε όμως η ανάγκη μελέτης και επικαιροποίησης της απόφασης του 2016 για μέτρα ελάφρυνσης των ευπαθών κοινωνικά ομάδων και δει των ΑΜΕΑ

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο της 28ης Δεκεμβρίου του 2022 επεφύλαξε μία ακόμα δυσάρεστη έκπληξη για τη Διοίκηση της κας Κεχαγιά και των ακολούθων της.

Αποδοκιμάστηκε πολιτικά και αριθμητικά με ψήφους 17 κατά έναντι 11 υπέρ η εμονική, αυθαίρετη και ασυντόνιστη πολιτική της για τον τρόπο λειτουργίας του Δήμου καθώς και  η αχαρτογράφητη και επικίνδυνη διαχείριση των οικονομικών.

Και το τεχνικό πρόγραμμα και τα δημοτικά τέλη καταψηφίστηκαν με ψήφους 17  κατά έναντι 11 υπέρ αλλά οι εισηγήσεις εγκρίθηκαν …… ελέω των νομοθετικών ρυθμίσεων που εδώ και τρεισήμισι έτη έχουν καταλύσει κάθε έννοια δημοκρατικής λειτουργίας των Δημοτικών Συμβουλίων και έχουν αναδείξει την άποψη της μειοψηφίας υπέρτερη της άποψης της πλειοψηφίας !!!

Για μεν το Τεχνικό Πρόγραμμα οι επιλογές της Διοίκησης είναι στην λογική αποφασίζουμε, χωρίς διαβούλευση με του πολίτες, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και τους Συλλογικούς Φορείς. Έργο να ναι  και ότι να να ναι ….. Εγγραφή στο Προϋπολογισμό χωρίς  την ύπαρξη των ανάλογων πιστώσεων, όποτε πληρωθεί και αν πληρωθεί ,φόρτωσέ τα στον επόμενο.

Παλιά μου τέχνη κόσκινο!

Για δε τα δημοτικά τέλη, ενώ το 2019 παρά τη μείωση του 10% (από 1,85 σε 1,66 ευρώ ανά τ.μ.) που έγινε από την προηγούμενη Διοίκηση με Αντιδήμαρχο Οικονομικών τον Δημοσθένη Παπακωνσταντίνου υπήρξε απολογισμός 250.000 ευρώ υπέρ των εσόδων, σήμερα προτάθηκε στο Δ.Σ. προϋπολογισμός 1,3 εκατομμύρια ευρώ υπέρ των εξόδων!!!!.

«Αν ήμασταν Διοίκηση σήμερα θα είχαμε φτάσει τα δημοτικά τέλη με την ικανή διοίκηση που ξέρουμε να ασκούμε στο 1,45 ευρώ ανά τ.μ.» δήλωσε χθες στο Δ.Σ. ο επικεφαλής της Δημοτικής Ομάδας της Δημοτικής Συμμαχίας Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου.

«Ο στόχος αυτός είναι εφικτός στα επόμενα χρόνια» προσέθεσε.

Για να γίνει όμως αυτό πρέπει κανείς να μπορεί να διοικεί. Η διοίκηση δεν είναι απλό πράγμα και αυτό πρέπει να το λάβουν υπόψη τους οι πολίτες όταν κάνουν τις επιλογές τους. Σήμερα το κύριο πρόβλημα με τη σημερινή Διοίκηση  είναι ότι  ούτε θέλουν ούτε μπορούν. Αυτοί που ξέρουν αποφεύγουν τα δύσκολα. Αντιδήμαρχος Οικονομικών δεν αναλαμβάνει κανείς, το ίδιο ισχύει και με την Αντιδημαρχία Πολιτικής Προστασίας. Προτιμούν να βολεύονται σε Αντιδημαρχίες δευτερευόντων ρόλων.

Η χθεσινή συζήτηση όμως, με αφορμή την «φωτοβολίδα» του κου Παλαιοδήμου ,που ενώ πρότεινε τα ίδια έξοδα με τη Διοίκηση στα ανταποδοτικά τέλη, γιατί μαζί έχουν ψηφίσει τις πολυετείς συμβάσεις και υποχρεώσεις προς ιδιώτες εργολάβους , πρότεινε επιπρόσθετα μέτρα για τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες που θα αύξαναν το οικονομικό άνοιγμα υπέρ των εξόδων κατά  άλλες 250.000 ευρώ επιπλέον και θα το εκτόξευε στο 1,55 εκατομυρια ευρώ, ανέδειξε ως θέμα προτεραιότητας τον ανασχεδιασμό των ανταποδοτικών τελών και την επικαιροποίηση της από το 2016 απόφασης του Δ.Σ. (επί Αντιδημαρχίας Δ. Παπακωνσταντίνου) για τις κατηγορίες ευπαθών κοινωνικών ομάδων και ΑΜΕΑ που πρέπει να ελαφρυνθούν ή να εξαιρεθούν.

Απαιτείται όμως αναλυτική μελέτη με σημερινά στοιχεία, γιατί η Διοίκηση για να μπορεί να εφαρμόσει μέτρα κοινωνικής ευαισθησίας, ως οφείλει, πρέπει να έχει όλα τα απαραίτητα στατιστικά στοιχεία.

 

Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου

Επικεφαλής της Δημοτικής Ομάδας

Της Δημοτικής Συμμαχίας

και Υποψήφιος Δήμαρχος

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας