Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τις χωματουργικές εργασίες έξω από το κοιμητήριο Μελισσίων

0

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε το Σάββατο 27/02/2021 στο Αστυνομικό Τμήμα Πεντέλης ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΠΕΝΤΕΛΗ 2020 – ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΞΥΠΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΟΛΗ  κ. Άγγελος Παλαιοδήμος για τις χωματουργικές εργασίες που έλαβαν χώρα έξωθεν του κοιμητηρίου Μελισσίων από μεγάλα χωματουργικά φορτηγά και μηχανήματα την Πέμπτη 25/02 και Παρασκευή 26/02/2021. Το πλήρες κείμενο της μηνυτήριας αναφοράς του έχει ως εξής:

Αξιότιμε κ. Εισαγγελέα

Δια της παρούσης εκθέτω στην κρίση σας τα ακόλουθα πραγματικά περιστατικά και αιτούμαι τα κατά νόμο.

Την Πέμπτη το πρωί στις 25/02/2021 έλαβαν χώρα χωματουργικές εργασίες (μεταφορά χώματος και διευθέτηση του) έξωθεν του κοιμητηρίου Μελισσίων από μεγάλα ιδιωτικά χωματουργικά φορτηγά και μηχανήματα. Ο συγκεκριμένος χώρος έχει χαρακτηριστεί ως αναδασωτέος στην ανάρτηση των δασικών χαρτών, εμπίπτει εντός Α ΖΩΝΗΣ προστασίας Πεντελικού ΦΕΚ 755/Δ/1988, εμπίπτει εντός Α ΖΩΝΗΣ προστασίας ρέματος Πεντέλης Χαλανδρίου ΦΕΚ 659/Δ/1995. Για τις συγκεκριμένες εργασίες ουδέποτε έχει συνταχθεί σχετική μελέτη από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Πεντέλης της οποίας είμαι πολιτικός προϊστάμενος – Αντιδήμαρχος, ούτε έχει γίνει σχετική ανάθεση σε εργολάβο από το Δήμο Πεντέλης.

Το συγκεκριμένο γεγονός γνωστοποίησα τηλεφωνικά:

  1. στο Αστυνομικό Τμήμα Πεντέλης (στις 13:15) το οποίο μας ενημέρωσε ότι δεν είχε διαθέσιμο περιπολικό και θα ενημέρωνε την Άμεση Δράση
  2. στον Αντιδήμαρχο Διοικητικής Υποστήριξης, Υποδομών, Καθαριότητας και Πρασίνου του Δήμου Πεντέλης κ. Ηλιόπουλο Παναγιώτη (στις 13:18) ο οποίος με διαβεβαίωσε ότι τα χωματουργικά μηχανήματα δεν έχουν σχέση με το Δήμο Πεντέλης και θα επιληφθεί άμεσα του θέματος
  3. στην Αντιδήμαρχο Διοικητικών Υπηρεσιών και Εξυπηρέτησης Πολιτών (υπεύθυνη της Νομικής Υπηρεσίας) του Δήμου Πεντέλης κ. Κοσμοπούλου Αναστασία (στις 14:30) η οποία με διαβεβαίωσε ότι θα επιληφθεί του θέματος
  4. στον Πρόεδρο του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπλασης Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.) κ. Βλάσση Σιώμο (στις 14:34)
  5. στην Άμεση Δράση (στις 14:38) η οποία ήδη είχε ενημερωθεί από το Αστυνομικό Τμήμα Πεντέλης

Την Παρασκευή 26/02/2021 οι χωματουργικές εργασίες στον ίδιο χώρο συνεχίστηκαν με αμείωτο ρυθμό.

Στην παρούσα επισυνάπτω ενώπιον Σας και προς αξιολόγηση από μέρους σας σχετικές φωτογραφίες που έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο.

  • Επειδή, αισθάνομαι ιδιαίτερα αυξημένο το καθήκον τόσο της προστασίας του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος του Πεντελικού βουνού, της Ρεματιάς Πεντέλης – Χαλανδρίου όσο και της ανθρώπινης ζωής.
  • Επειδή, άγνωστα σε μένα πρόσωπα προσβάλλουν με τις παράνομες και αξιόποινες πράξεις τους έννομα αγαθά και συγκεκριμένα, προκαλούν υποβάθμιση και καταστροφή του περιβάλλοντος, διακινδύνευση της ασφάλειας και υγείας των δημοτών μας.
  • Επειδή δεν διαθέτω μέσα για την ανακάλυψη και ταυτοποίηση των αγνώστων δραστών και την αντιμετώπιση των παράνομων ενεργειών τους
  • Επειδή, κατά τα οριζόμενα στην διάταξη του άρθρου 24 παρ. 2 του Κ.Ο.Δ.Κ.Δ.Λ η Εισαγγελία δρα ενιαία και αδιαίρετα και έχει ως αποστολή την τήρηση της νομιμότητας, την προστασία του πολίτη και τη διαφύλαξη των κανόνων της δημόσιας τάξης.
  • Επειδή, οι υπαίτιοι εγκληματικών πράξεων πρέπει να ανευρίσκονται και να τιμωρούνται αναλόγως και ως νόμος προβλέπει.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

Σας καταγγέλλω το ανωτέρω γεγονός και παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες προκειμένου να διερευνήσετε, αν συντρέχει περίπτωση τέλεσης ποινικών αδικημάτων, καθώς επίσης και τα πρόσωπα τα οποία τα τέλεσαν, αποκαθιστώντας κατά τον τρόπο αυτό τη νομιμότητα.

 

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας