Σύσκεψη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πεντέλης

0

Πρόεδρος Σ.Π.Α.Π. Βλάσσης Σιώμος «Ο Σ.Π.Α.Π. προετοιμάζεται εντατικά και θα είναι σε απόλυτη ετοιμότητα, τόσο από πλευράς δικών μας οχημάτων, όσο και από πλευράς οχημάτων που έχουν εκχωρηθεί προς χρήση σε Δήμους Μέλη».

 

Στη σύσκεψη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πεντέλης, που διεξήχθη την Παρασκευή 16/11, συμμετείχε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και την Ανάπλαση του  Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.) και Γενικός Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της Κ.Ε.Δ.Ε. Βλάσσης Σιώμος.

Ειδικότερα στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, που διεξήχθη υπό την Προεδρία του Δημάρχου Πεντέλης κ. Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη με αντικείμενο την συζήτηση και λήψη αποφάσεων για θέματα σχεδιασμού και δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση χιονοπτώσεων και παγετού, καθώς και πλημμυρικών και σεισμικών φαινομένων, κατά τη χειμερινή περίοδο 2018-2019, ο Δήμαρχος Πεντέλης και με βάση τον υπάρχοντα στρατηγικό σχεδιασμό του Δήμου για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω κακοκαιρίας, έδωσε οδηγίες προς του Τοπικούς Αντιδημάρχους για τον έλεγχο του μηχανολογικού εξοπλισμού, ενώ παράλληλα επέστησε την προσοχή για την επαρκή στελέχωση των μηχανημάτων από εθελοντές και υπαλλήλους του Δήμου και ζήτησε τη συνεργασία, όπως γίνεται εδώ και πολλά χρόνια, του Σ.Π.Α.Π. όταν και όποτε επιβάλλουν οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες.  Παράλληλα αιτήθηκε τη συνεργασία από τους παριστάμενους εκπροσώπους της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκτός του Προέδρου του Σ.Π.Α.Π. Βλάσση Σιώμου, ο Τοπικός Αντιδήμαρχος Μελισσίων Σεβαστός Βορέας, ο Τοπικός Αντιδήμαρχος Νέας Πεντέλης Θεόδωρος Αποστολόπουλος, ο Διοικητής του Νοσοκομείου 414 ΣΝ Ταξίαρχος Δημήτριος Τσοκάνας, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης,  Ευάγγελος Τριγώνης, από τη Τροχαία Αγίας Παρασκευής η Υποδιοικήτρια Αστυνόμος Α’ Μαρία Καλαϊτζίδου, από τον 9ο Π.Σ. Αθηνών ο Επιπυραγός κος Δημήτριος Χιόλος, από τον 12ο Π.Σ. Αθηνών ο Επιπυραγός Θεόδωρος Νωτόπουλος, από την Περιφέρεια Αττικής οι Θεοδώρα Καπατσέλη, Ηλίας Σοντόρης και Πέτρος Ρίζος, από το Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Πεντέλης ο Νίκος Λιάκος, από τον Σύλλογο Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Πεντέλης ο Κώστας Κωνσταντάκης, ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πεντέλης Ιωάννης Ξανθάκος και υπάλληλοι του Δήμου Πεντέλης.

Ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ και Γενικός Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος δήλωσε: «Η καλή συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων και ο συντονισμός της λειτουργίας τους στον τομέα ευθύνης τους έχει αποκλειστικό στόχο την πρόληψη και στη συνέχεια την αντιμετώπιση ενδεχόμενων δύσκολων καταστάσεων από τα καιρικά φαινόμενα του φθινοπώρου και του χειμώνα.  Ο Σ.Π.Α.Π. προετοιμάζεται εντατικά και θα είναι σε απόλυτη ετοιμότητα, τόσο από πλευράς δικών μας οχημάτων, όσο και από πλευράς οχημάτων που έχουν εκχωρηθεί προς χρήση σε Δήμους Μέλη.  Ειδικότερα, την επόμενη εβδομάδα μετατρέπουμε τρία οχήματα-πολυμηχανήματα σε εκχιονιστικά στα οποία έχουν γίνει οι συντηρήσεις τους και λειτουργούν άψογα. Επίσης, έχουμε προμηθευτεί  νέο μηχανολογικό εξοπλισμό για την αντιμετώπιση πλημμυρών και άλλων φαινομένων. Παράλληλα έχουμε υπογράψει από τον περασμένο χρόνο Σύμβαση Προμήθειας αλατιού, η οποία δεν εξαντλήθηκε και μεταφέρεται στην εφετινή χρονιά, με αποτέλεσμα να έχουμε τη δυνατότητα προμήθειας αλατιού άμεσα εάν χρειαστεί, ενώ επιπροσθέτως έχουμε αποθηκεύσει αλάτι σε σακούλες.

Ακόμη, εθελοντές και εργαζόμενοι του Συνδέσμου είναι σε απόλυτη επιφυλακή, για την αντιμετώπιση των έκτακτων φαινομένων.

Θεωρούμε ότι με την έγκαιρη θέση σε εφαρμογή της χειμερινής μας επιφυλακής είμαστε έτοιμοι, ανά πάσα στιγμή να επέμβουμε όταν και όποτε μας ζητηθεί για την αντιμετώπιση της όποιας επερχόμενης κακοκαιρίας, στο πλαίσιο της υλοποίησης του σχεδιασμού πολιτικής προστασίας που οι Δήμοι Μέλη του ΣΠΑΠ έχουν εκπονήσει και που είναι και εκείνοι ήδη προετοιμασμένοι σωστά, στη συνεχή προσπάθεια που όλοι μαζί κάνουμε για τον συντονισμό και τον έλεγχο της προετοιμασίας για την αντιμετώπιση δυσάρεστων φαινομένων».

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας