Περίπου 4.000 rapid test διενεργήθηκαν σε διάφορες περιοχές της Αττικής από τις Κινητές Ομάδες Επισκέψεων στο Σπίτι

0

Χιλιάδες rapid test διενεργήθηκαν σε εργαζόμενους και πολίτες σε όλο το εύρος της Αττικής, από τα εξειδικευμένα κλιμάκια Ιατρών και Νοσηλευτών της Περιφέρειας Αττικής, στο πλαίσιο της Δράσης «Ιπποκράτης», που υλοποιείται μετά από σχετική πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη.

Ειδικότερα από τις 3 Μαρτίου οπότε και ξεκίνησε η Δράση μέχρι και σήμερα που συμπληρώνεται περίπου μία εβδομάδα, πραγματοποιήθηκαν 3920 rapid test, με προτεραιότητα σε περιοχές της Αττικής που παρουσιάζουν επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα.

Οι περιοχές που έχουν επισκεφθεί μέχρι σήμερα τα κλιμάκια, είναι οι εξής:

Πειραιάς, Πέραμα, Αιγάλεω, Περιστέρι, Μαρούσι, Παλλήνη, Ελευσίνα, Κορωπί, Καλλιθέα, Αθήνα, Άγιοι Ανάργυροι, Ταύρος, Σαλαμίνα, Καισαριανή, Μοσχάτο, Πεδίον του Άρεως και Αγία Παρασκευή.

Επισημαίνεται πως τα θετικά περιστατικά που ανευρέθηκαν, επανεξετάστηκαν άμεσα και με μοριακή τεχνική, και επιβεβαιώθηκαν ως θετικά στο σύνολο τους, γεγονός που αποδεικνύει την υψηλή πιστότητα των rapid test που επέλεξε να προμηθευθεί η Περιφέρεια Αττικής.

Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν για 3 εβδομάδες ακόμα, στο σύνολο των Διοικητικών Δομών της Περιφέρειας Αττικής, σε Κοινωνικές Δομές αλλά και Μονάδες που φιλοξενούν ηλικιωμένους και άλλες ευπαθείς ομάδες πολιτών σε όλο το εύρος της Αττικής, σε μία προσπάθεια καταγραφής ενός μεγάλου αριθμού εξετασθέντων πολιτών και προσδιορισμού των πιθανών κόκκινων περιοχών στην Αττική.

Στο πλαίσιο της  Δράσης υπάρχει συνεχής συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, στον οποίο παρέχεται ενημέρωση για τα αποτελέσματα των δειγματοληψιών.

Συντονιστής του Κέντρου Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ είναι ο Δρ. Πάνος Ευσταθίου.

Με αφορμή τη συμπλήρωση μίας εβδομάδας από την έναρξη της Δράσης, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισημαίνει σχετικά:

«Επενδύουμε στην πρόληψη και στη μέθοδο των γρήγορων ιχνηλατήσεων, για την αποτελεσματικότερη προστασία των πολιτών.  Μέσα από τη διενέργεια χιλιάδων rapid test αλλά και μοριακών ελέγχων σε όλη την Αττική, με προτεραιότητα τις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές, στοχεύουμε να περιορίσουμε τη διασπορά του ιού, ανακόπτοντας την αλυσίδα μεταδοτικότητας.

Στο εθνικό κάλεσμα, η Περιφέρεια Αττικής συνεχίζει να δηλώνει παρούσα με στοχευμένες δράσεις που έχουν ως επίκεντρο την καλύτερη θωράκιση της Αττικής. Διανύουμε μία πολύ δύσκολη περίοδο αλλά είμαι βέβαιος ότι ενώνοντας τις δυνάμεις μας, θα τα καταφέρουμε».

 

Προσεχείς Δράσεις

12/3/2021

1.Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας, Δημοσθένους 252, Καλλιθέα

  1. Ειδικό Σχολείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Μαντζαγριωτάκη 12, Καλλιθέα

3.ΜΦΗ <<Κοράλι>>, Νηρέως 3, Πόρτο Ράφτη

  1. ΜΦΗ <<ΘΕΟΞΕΝΙΑ>>, Αριστοφάνους 20, Χολαργός

5.ΜΦΗ <<ΑΓΙΟΣ ΔΩΡΟΘΕΟΣ>>, Στρατηγού Ροδιού 5, Αθήνα

13/3/2021

  1. Ιερός Ναός Αγ. Νικολάου, Πλατεία Αγ. Νικολάου 7, Κ. Πατήσια
  2. ΜΦΗ Ελληνικός Βιβλικός Σύνδεσμος «ΛΩΙΣ», Ιωνίας 46 και Λεβιδίου, Κηφισιά
  3. ΜΦΗ «Αγκάλη», Πέτρου Ράλλη 136, Νίκαια

14/3/2021

  1. Ιερός Ναός Προφήτου Δανιήλ, Λεωφ. Αθηνών 117, Μεταξουργείο
  2. Ελεήμων Εταιρεία Αθηνών, Λεωφ. Κηφισιάς 137, Αμπελόκηποι

Οι έλεγχοι καθημερινά ξεκινούν στις 10 το πρωί και ολοκληρώνονται στις 2.30 το μεσημέρι.

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας