Είδη πρώτης ανάγκης έστειλε στα Κέντρα Πρώτης Υποδοχής και Ταυτοποίησης η Περιφέρεια Αττικής

0

Το Κέντρο Logistics της Περιφέρειας Αττικής προχώρησε στην αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης προς τα Κέντρα Πρώτης Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) σε Σάμο, Χίο, Κω, Λέρο, Λέσβο και Φυλάκιο Έβρου

Γ. Πατούλης: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, όλο αυτό το διάστημα, από τότε που ξέσπασε η προσφυγική κρίση ήταν συνεχώς παρούσα, δείχνοντας το ανθρώπινό της πρόσωπο. Θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε βοήθεια σε όσους ανθρώπους έχουν ανάγκη»

Σημαντική ποσότητα ειδών πρώτης ανάγκης απέστειλε το Κέντρο Εφοδιασμού της Περιφέρειας Αττικής σε έξι Κέντρα Πρώτης Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ).

Ειδικότερα, μετά από σχετικά αιτήματα που υπέβαλε η Ειδική Γραμματεία Πρώτης Υποδοχής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, το «Κέντρο Διαχείρισης, Αποθήκευσης και Εφοδιασμού ειδών πρώτης ανάγκης των σημείων διαμονής προσφύγων» (Κέντρο Εφοδιασμού) της Περιφερειακής Ενότητας Νοτίου Τομέα της Περιφέρειας Αττικής ολοκλήρωσε την αποστολή προς τα ΚΥΤ Σάμου, Χίου, Κω, Λέρου, Λέσβου και Φυλακίου Έβρου.

Συγκεκριμένα, συσκευάσθηκαν και εστάλησαν προς τα υποδειχθέντα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης 5.488 κλινοσκεπάσματα, 340 υπνόσακοι, 189 οικογενειακές σκηνές 15 τετραγωνικών μέτρων, 600 σκηνές (4 ατόμων), 340 υπνόσακοι και 20.694 είδη ατομικής υγιεινής και φροντίδας βρεφών.

Τη δράση συντόνισε η Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Δ. Νάνου, η οποία έχει την θεσμική εποπτεία του Κέντρου.

Με αφορμή την αποστολή της ανθρωπιστικής βοήθειας ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισήμανε ότι η Περιφέρεια ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και πρόσθεσε ότι αποτελεί βασική προτεραιότητα του, η ουσιαστική στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

«Ως νέα αρχή στην Περιφέρεια Αττικής θα είμαστε συνεχώς στο πλευρό και θα στηρίζουμε, με όσα μέσα διαθέτουμε, συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, όλο αυτό το διάστημα, από τότε που ξέσπασε η προσφυγική κρίση, ήταν συνεχώς παρούσα. Συνέβαλε στη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και διαχειρίστηκε το ζήτημα με σχέδιο και με γνώμονα τόσο τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας των τοπικών κοινωνιών όσο και την προστασία της ζωής και της αξιοπρέπειας αυτών των ανθρώπων, δείχνοντας το ανθρώπινό της πρόσωπο. Πρόκειται για ένα ζήτημα σοβαρό που απαιτεί ένα εθνικό σχέδιο διαχείρισης, οργάνωση και συντονισμό από όλους τους αρμόδιους φορείς. Από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα σε όσους συνανθρώπους μας έχουν ανάγκη».