Παραμένουν σε κοινή γραμμή οι τέσσερις Δήμαρχοι για την διάνοιξη της Κύμης

0

Συνάντηση εργασίας

Συνάντηση εργασίας προκειμένου να ανανεώσουν τη συμφωνία για ένα κοινό μέτωπο αντιμετώπισης των συνεπειών από το προβλεπόμενο εκ του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών έργο της διάνοιξης της λεωφόρου Κύμης, πραγματοποίησαν οι δήμαρχοι Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος, Αμαρουσίου, Θεόδωρος Αμπατζόγλου καθώς και οι νέοι δήμαρχοι Λυκόβρυσης Πεύκης, Μάριος Ψυχάλης, και Κηφισιάς, Βασίλης Ξυπολητάς, στο δημαρχείο του Ηρακλείου. Πρόκειται για τους Δήμους από τα όρια των οποίων προβλέπεται να περάσει η διαδρομή της επέκτασης της λεωφόρου και είναι η πρώτη φορά που οι Δήμαρχοι των τεσσάρων πόλεων συναντιούνται μετά τις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές και την ανάληψη των καθηκόντων τους.

Οι τέσσερις δήμαρχοι συμφώνησαν να διατηρήσουν την κοινή τους στάση και την αμοιβαία υποστήριξη έτσι ώστε, σε περίπτωση που προχωρήσει το έργο της διάνοιξης, να εξασφαλισθεί ότι ο τρόπος που θα γίνει δεν υποβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων αλλά και τη λειτουργικότητα στις εν λόγω πόλεις.

Οι δήμαρχοι επιβεβαίωσαν ότι το κοινό μέτωπο παραμένει στην γραμμή του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος για τους δημότες. Σε αυτή την κατεύθυνση θα ζητήσουν από κοινού και εκ νέου συνάντηση με την καινούργια ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών ώστε να συζητήσουν τις εξελίξεις και τα τρέχοντα δεδομένα αλλά και να καταθέσουν ξανά τα αιτήματά τους.

Στην περίπτωση του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, θυμίζουμε, ο Δήμος διεκδικεί η διάνοιξη της Κύμης να γίνει με σκεπαστό το κομμάτι της νέας διαδρομής ώστε να αποφευχθεί η διχοτόμηση της πόλης σε ένα ακόμα σημείο (από το Ηράκλειο διέρχονται ήδη οι γραμμές του ΗΣΑΠ και η Αττική Οδός) και αντί ορύγματος να δημιουργηθεί επιφάνεια ελεύθερων χώρων που θα αξιοποιηθούν για την δημιουργία πράσινου και αθλητικών υποδομών.

Επισημαίνεται ότι ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής έχει προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της δημοπράτησης του έργου, υπόθεση που αναμένεται να εκδικαστεί τους προσεχείς μήνες. Στην συνάντηση των δημάρχων συμφωνήθηκε οι υπόλοιποι τρεις Δήμοι να πραγματοποιήσουν παρέμβαση στην εκδίκαση.

Το έργο της επέκτασης της Λεωφόρου Κύμης (το τμήμα από την Αττική Οδό έως τον Ανισόπεδο Κόμβο της Εθνικής Οδού αφορά στη μελέτη και κατασκευή οδικού άξονα διατομής κλειστού αυτοκινητοδρόμου, συνολικού μήκους περίπου 3,8 χλμ..
Το έργο προϋπολογισμού 244,5 εκατ. ευρώ, θα εκτελεστεί μέσα στα διοικητικά όρια των Δήμων Πεύκης και Λυκόβρυσης του Ν. Αττικής.

Η επέκταση της λεωφόρου Κύμης έως την εθνική οδό αναμένεται να αποσυμφορήσει το δίκτυο των τριών παραπάνω δήμων, να διευκολύνει την πρόσβαση πολλών περιοχών των βορείων προαστίων στην Εθνική Οδό.

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας