Με περισσότερες Νύχτες Αλληλεγγύης, η Ρεματιά υποδέχεται το φθινόπωρο

0

Η τέχνη μας στηρίζει, στηρίζουμε την τέχνη

και τους ανθρώπους της

Με πολλές σημαντικές θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, συνεχίζεται το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2021, μετά την αυγουστιάτικη ανάπαυλα. Το δεύτερο μέρος του, ξεκινά την Παρασκευή 27 Αυγούστου με την καθολικά προσβάσιμη στο περιεχόμενο, θεατρική παράσταση Μια γιορτή στου Νουριάν του Volker Ludwig, από τη Συντεχνία του Γέλιου σε σκηνοθεσία Βασίλη Κουκαλάνι, και θα διαρκέσει μέχρι και τις 29 Σεπτεμβρίου.

Όπως και στο πρώτο μέρος του φεστιβάλ, την πλειονότητα των εκδηλώσεων αποτελούν θεατρικές παραστάσεις, βάσει της επιλογής της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δήμου Χαλανδρίου να υποστηρίξει ενεργητικά τα έργα και τους ανθρώπους του θεάτρου που επλήγησαν περισσότερο από την κρίση που επέφερε η πανδημία, βάζοντας επί μακρόν λουκέτο στον φυσικό τους χώρο. Σε αυτό το πλαίσιο, το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2021, εκφράζει την αλληλεγγύη του με την προσφορά των ειδών πρώτης ανάγκης, που συνεισφέρουν φέτος οι θεατές στις παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο, στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΤΑΣΕΗ).

Παρ’ όλα αυτά, τα μουσικά γεγονότα δεν θα λείψουν από το πρόγραμμα του δεύτερου μέρους του φεστιβάλ ενώ η συναυλία του Λάκη Παπαδόπουλου θα παρουσιαστεί προσβάσιμη στο περιεχόμενο, με την πιστοποίηση της Κίνησης Ανάπηρων Καλλιτεχνών, στο πλαίσιο της πολυετούς πλέον συνεργασίας της με τον Δήμο Χαλανδρίου. Καθολικά προσβάσιμες στο περιεχόμενο από τους/τις συνεργάτες/ιδες της Κίνησης Ανάπηρων Καλλιτεχνών, θα είναι ακόμη η θεατρική παράσταση της Μάνιας Παπαδημητρίου, Ο πατέρας μου η Αθήνα,  όπως και η παράσταση Μια γιορτή στου Νουριάν – που ανοίγει το δεύτερο μέρος του προγράμματος –, καθώς θα παρουσιαστούν με ταυτόχρονη διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα, ενδογλωσσικούς υπέρτιτλους για (Κ)κωφούς/ές και βαρήκοους/ες και ακουστική περιγραφή για τυφλούς/ες και άτομα με προβλήματα όρασης.

Ανάμεσα στο πρόγραμμα του Σεπτεμβρίου, ξεχωριστή σημασία για την πόλη έχει και η συναυλία Απ’ την Ανδαλουσία στους… κήπους της Ρεματιάς, στις 2 του μήνα, από την UNDERGROUND YOUTH ORCHESTRA με τη συμμετοχή της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων του Δήμου Χαλανδρίου, που έχει δημιουργηθεί μέσα από τους κόλπους της πόλης από νέες και νέους μουσικούς.

Την τιμητική της θα έχει η Ρεματιά και στις 20 του μήνα καθώς η παράσταση Ζαπατίστας – Μια παράσταση που παίχτηκε παλιά δηλαδή σήμερα, η οποία δημιουργήθηκε με τη συνεργασία της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δήμου Χαλανδρίου, κάνει πρεμιέρα στη Ρεματιά και μας καλεί να φέρουμε στο «τώρα» το νόημα του ξεσηκωμού των Ζαπατίστας ενάντια στην καταπίεση κοινωνικών ομάδων του πληθυσμού.

Από το πρόγραμμα του φεστιβάλ δεν θα λείψουν και τον Σεπτέμβριο οι εκδηλώσεις στις γειτονιές της πόλης ενώ ιδιαίτερη θέση στο Φεστιβάλ Ρεματιάς 2021 κατέχει το 1ο Hidrant Festival, οι εκδηλώσεις του οποίου συνεχίζουν να μας μυούν στον κόσμο του τρεχούμενου νερού, στοχεύοντας στην πολιτιστική ένταξη της καθημερινότητάς μας το Αδριάνειο Υδραγωγείο, στο πλαίσιο του σχετικού ευρωπαϊκού προγράμματος για τη λειτουργική και κοινωνική του αναγέννηση.

Η μεγαλύτερη γιορτή της πόλης, το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2021 – Νύχτες Αλληλεγγύης, ισχυρό αντίδοτο – όπως έχει αποδειχτεί – στη θλίψη και την κοινωνική απομόνωση της εποχής, συνεχίζεται μέχρι τις τελευταίες μέρες του Σεπτέμβρη, με αυστηρή τήρηση όλων των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό, και μας καλεί να μοιραστούμε στον ανοιχτό δημόσιο χώρο έργα του πολιτισμού και της τέχνης καθώς επίσης το ενδιαφέρον μας για τους άλλους, ελπίζοντας σε μέρες και νύχτες με περισσότερη αλληλεγγύη και περισσότερη εγγύτητα.

Σημειώνεται ότι στο Θέατρο της Ρεματιάς υπάρχουν οριοθετημένες θέσεις για ανάπηρα και εμποδιζόμενα πρόσωπα, ύστερα από πρωτοβουλία της Κίνησης Αναπήρων Καλλιτεχνών, καθώς και τουαλέτα αναπήρων. Η πρόσβαση για άτομα με κινητικές βλάβες είναι δυνατή με αυτοκίνητο μέχρι το χώρο του θεάτρου όπου υπάρχουν δύο θέσεις στάθμευσης αναπηρικών οχημάτων.

Για τις παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο απαιτείται δελτίο εισόδου από το viva.gr

Ώρα έναρξης εκδηλώσεων Αυγούστου – Σεπτεμβρίου: 8.30 μ.μ.

 

Αντί εισιτηρίου στις παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο προαιρετική συνεισφορά σε τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για το Ταμείο Αλληλοβοήθειας του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΤΑΣΕΗ).

 

Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς

Πεζόδρομος Προφήτη Ηλία, Πολύδροσο Χαλανδρίου

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας