Ορθώς επιβλήθηκε το πρόστιμο στο οικόπεδο με “χλοοτάπητα” εξηγεί ο Δήμος Χαλανδρίου

0

 

Με αφορμή τα δημοσιεύματα που έχουν δει το φως τη δημοσιότητας, σύμφωνα με τα οποία, ο Δήμος επέβαλε πρόστιμο σε «ακαθάριστο» χλοοτάπητα, ξεκαθαρίζονται τα εξής από τον Δήμο Χαλανδρίου:

► Το πρόστιμο ΟΡΘΩΣ καταλογίστηκε στην ιδιοκτήτρια η οποία κάνει την καταγγελία. Ο καταλογισμός προστίμου αφορά τον συγκεκριμένο ΚΑΕΚ του οικοπέδου, του οποίου η ιδιοκτήτρια κατέχει ένα ποσοστό*. Το οικόπεδο αυτό βρέθηκε στην αυτοψία που έγινε από την υπηρεσία του Δήμου, στις 16 Μαΐου 2024, ότι ήταν ακαθάριστο από την πλευρά που είναι αδιαμόρφωτο (πιστοποιείται από τη σχετική φωτογραφία που επισυνάπτεται). Όπως σαφώς ορίζει η Πυροσβεστική Διάταξη 20/2024, η επιβολή προστίμου σε αυτές τις περιπτώσεις αφορά ΟΛΟΥΣ τους ιδιοκτήτες και δεν διαμορφώνεται με βάση το ποσοστό ιδιοκτησίας επί του οικοπέδου. Αναφέρεται συγκεκριμένα:
«Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των υπόχρεων στην εκπλήρωση της υποχρέωσης καθαρισμού και συντήρησης καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, επιβάλλεται ή καταλογίζεται αντίστοιχα εξ ολοκλήρου στον/στους υπόχρεους από τον οικείο Δήμο: α. Πρόστιμο πενήντα (50) λεπτών του ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, με ελάχιστο ποσό τα διακόσια (200) ευρώ».Ορθώς λοιπόν επιβλήθηκε το πρόστιμο στην εν λόγω ιδιοκτήτρια.

► Όπως επίσης σημειώνεται ξεκάθαρα στην παραπάνω Πυροσβεστική Διάταξη, ο καθαρισμός των οικοπέδων πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι την 1.5.2024 οπότε αρχίζει η αντιπυρική περίοδος και όχι μόνο αυτό: Η υποχρέωση να παραμείνει το οικόπεδο καθαρό ισχύει για όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής, έως τις 31.10.2024.

► Διευκρινίζεται ότι η παράταση που δόθηκε έως τα τέλη Ιουνίου αφορά τη δήλωση καθαρισμού των οικοπέδων στην ψηφιακή πλατφόρμα: https://akatharista.apps.gov.gr/  και σε καμία περίπτωση την υποχρέωση καθαρισμού των οικοπέδων.

Ο Δήμος Χαλανδρίου εφαρμόζει το νόμο και αυτό θα συνεχίσει να κάνει. Οι υπηρεσιακώς υπεύθυνοι εργαζόμενοι και η Διοίκηση του Δήμου είναι υποχρεωμένοι να εφαρμόζουν τις κείμενες διατάξεις.

Ασφαλώς, επίσης, επιφυλάσσεται κάθε νομίμου δικαιώματός του για την αποτροπή της διασποράς ψευδών ειδήσεων που πλήττουν την αξιοπιστία του.

  • Η αεροφωτογραφία του οικοπέδου διευκολύνει την κατανόηση του θέματος

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας