ΓΙΑΝΝΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Η ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΧΑΡΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ  ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ

0

Σε ανακοίνωσή της η παράταξη «Συμμαχία Πολιτών» σημειώνει πως «Εδώ και χρόνια περιμένουν την ανάπλαση της γειτονιάς τους στην περιοχή μεταξύ των οδών Μακρυγιάννη και Χαράς, στη Λυκόβρυση. Εδώ και χρόνια οι κάτοικοι γύρω από το μεγάλο οικόπεδο, που βρίσκεται ακριβώς πίσω από το Γυμνάσιο της Λυκόβρυσης, αναμένουν την αξιοποίηση του χώρου. Μια μεγάλη πινακίδα τοποθετημένη, πριν από την ενοποίηση των δυο δήμων (2011), γράφει:

«ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΔΗΜΟΥ ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ, χώρος πλατείας Ανδρέα Παπανδρέου». Όμως όλοι σχεδόν αμφισβητούν και το «ιδιοκτησία» και το «πλατεία». Για να είναι κάτι ιδιοκτησία πρέπει να έχει ξεπληρωθεί. Συμβαίνει κάτι τέτοιο; Μάλλον όχι. Οι περίοικοι έχουν βεβαίως πληρώσει το μερίδιο τους, αλλά ο δήμος έχει εξοφλήσει; Πώς λοιπόν θα αξιοποιηθεί ο χώρος;

Τα περί πλατείας ας μην το σχολιάσουμε. Μπορεί η πινακίδα να είναι τοποθετημένη επάνω από μια δεκαετία αλλά είναι εκεί περισσότερο να θυμίζει στους κατοίκους την αναξιοπιστία του νυν (Μαυρίδης) και του τέως (Φωκιανός) δημάρχου που εύκολα έταζαν λαγούς με πετραχήλια, αλλά μετά τις εκλογές σφύριζαν αδιάφορα, παρά να δίνει προοπτική.

Η δημοτική μας παράταξη, η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ, και ο επικεφαλής της ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, πρώην δήμαρχος Πεύκης, έχουν πολλές φορές απευθυνθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου ή έχουν φέρει  στο δημοτικό συμβούλιο την υπόθεση. Αλλά πάντοτε οι απαντήσεις ήταν ή μισόλογα, ή αδιαφορία. Όπως συνέβη και στην  πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την περασμένη εβδομάδα. Πού έκαναν ότι δεν άκουσαν… Το προσπέρασαν το θέμα γιατί δεν μπορούν πλέον να αντιμετωπίσουν την αλήθεια. Αλλά εμείς επιμένουμε…

Τον τελευταίο μήνα ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος και τα στελέχη της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ πήγαν πέντε φορές στη γειτονιά.  Και με την ομάδα δράσης της παράταξης που ερευνά το ζήτημα εις βάθος και με τον δημοτικό σύμβουλο Λυκόβρυσης Κώστα Ξανθόπουλο και με τη δημοτική ομάδα (Φασουλά, Αλεξοπούλου, Ξανθόπουλος).   

«Είναι φανερό ότι πρόκειται για μια ακόμη γειτονιά που έχει εγκαταληφθεί και από τον κ. Μαυρίδη στο έλεος του Θεού, για μια γειτονιά που άκουσε πολλές φορές τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα. Αλλά τους τελευταίους μήνες το κακό παράγινε. Οι κάτοικοι παρατηρούν την ανικανότητα της διοίκησης του δήμου, την αδιαφορία των δημοτικών συμβούλων της παράταξης του δημάρχου και δεν αντέχουν άλλο αυτή την κατάσταση. Δεν γνωρίζουν από πού αρχίζει η αλήθεια και πού τελειώνει το ψέμα» ανέφερε ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, μετά την χθεσινή επίσκεψη στην περιοχή με τον δημοτικό σύμβουλο Κώστα Ξανθόπουλο.

Πάντως κοντά στα άλλα άλυτα θέματα της γειτονιάς υπάρχει πλέον και ο μεγάλος κίνδυνος της πυρκαγιάς, αφού επί μήνες είναι παρατημένοι εκεί μεγάλοι όγκοι κλαδιών, ξερών πλέον και βεβαίως το οικόπεδο δεν έχει ακόμα κουρευτεί.

«Δεν θα αφήσουμε απροστάτευτους τους κατοίκους. Δεν θα επιτρέψουμε να τεθεί σε κίνδυνο ολόκληρη η περιοχή εξ αιτίας της ανικανότητας του κ. Μαυρίδη και της κλειστής του ομάδας που βλέπει το πρόβλημα και σφυρίζει αδιάφορα» τόνισε ο επικεφαλής της ανεξάρτητης δημοτικής παράταξης.

Και ασφαλώς αναμένονται εξελίξεις».

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας