Υπογράφηκε η σύμβαση για το μεγάλο έργο οδοποιίας και πεζοδρομίων ύψους 3,5 εκατομμυρίων

0

Τη σύμβαση με τον ανάδοχο του μεγάλου έργου οδοποιίας και πεζοδρομίων του Δήμου Λυκόβρυσης- Πεύκης συνολικού προϋπολογισμού 3.500.000€ υπέγραψε την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023 ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης- Πεύκης και Γενικός Γραμματέας της ΠΕΔ Αττικής Τάσος Μαυρίδης.

Πιο συγκεκριμένα το έργο «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ ΠΕΥΚΗΣ» χρηματοδοτείται με περίπου 2.800.000€ από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας μέσω του Υπουργείου Εσωτερικών και με 700.000€ από ίδιους πόρους. Αυτό είναι το μέγιστο ποσό που μπορούσε να αιτηθεί ο Δήμος με βάση την πληθυσμιακή κατηγορία, στην οποία εντάσσεται. Το έργο αφορά σε εργασίες βελτίωσης της οδικής ασφάλειας και ανακατασκευής των πεζοδρομίων σε πολυσύχναστα σημεία στις δύο δημοτικές ενότητες του Δήμου, προκειμένου να καταστεί ασφαλέστερη η κυκλοφορία των οχημάτων, αλλά και η προσπέλαση των πεζών και ιδίως των ατόμων με αναπηρία.

Ο κ. Μαυρίδης δήλωσε σχετικά: «Ένα ακόμα μεγάλο έργο ξεκινά για τον Δήμο Λυκόβρυσης Πεύκης το αμέσως επόμενο διάστημα, όπως είχαμε δεσμευτεί! Με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης του Υπουργείου Εσωτερικών και πόρους του Δήμου προϋπολογισμού 3.500.000,00€, που εξασφαλίστηκε μετά από συντονισμένες ενέργειες και προσπάθειες. Μαζί με τις αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες, καθώς  έγκαιρα καταθέσαμε ως πρόταση ένα ώριμο έργο και μελέτη προς αξιολόγηση από το Υπουργείο Εσωτερικών, πετύχαμε την άμεση χρηματοδότηση του, έτσι ώστε να ξεκινήσουν τα έργα ανακατασκευής δρόμων και πεζοδρομίων σε πολυσύχναστες περιοχές του δήμου μας. Συνεχίζουμε να απαντάμε με έργα και αυτό είναι αποτέλεσμα μιας συντονισμένης και συλλογικής δουλειάς, καθώς με μεθοδικότητα με πείσμα και με αγάπη προσπαθούμε καθημερινά για το Δήμο μας. Αυτό θα συνεχίσουμε,  μέχρι το τέλος της θητείας μας, να πράττουμε, παρά τα προβλήματα που κατά διαστήματα έχουν δημιουργηθεί ή έχουν προκύψει από διαφορά κέντρα και παράκεντρα».

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας