Τη συνδρομή της αστυνομίας ζητά ο σύλλογος του Πολυδρόσου

0

Παρότι οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις εφαρμόστηκαν στη περιοχή του Πολυδρόσου, οι οδηγοί των ΙΧ και των βαρέων οχημάτων δεν τις έχουν σεβαστεί. Έτσι ο σύλλογος Πολυδρόσου στέλνει ξανά μια ηλεκτρονική επιστολή προς τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής & Τμήμα Τροχαίας Κηφισιάς με κοινοποίηση στον Δήμαρχο Αμαρουσίου, αρμοδίους αντιδημάρχους και τη Τεχνική Υπηρεσία, για την αστυνόμευση των νέων μη ολοκληρωμένων (σταδιακά επί δίμηνο εφαρμοζόμενων) κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στο Πολύδροσο.

Η επιστολή έχει ως εξής:

Προς: Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, Τμήμα Τροχαίας Κηφισιάς

Κύριοι,

Όπως ήδη γνωρίζετε, από τις 22 Ιουλίου 2019 έχει ξεκινήσει στην Πολεοδομική Ενότητα Πολυδρόσου η  σταδιακή εφαρμογή νέων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων οι οποίες έχουν εγκριθεί με την υπ’αριθμ. 250/2016 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμαρουσίου και την υπ’αριθμ. 33349/337 απόφαση του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής (ΦΕΚ Β’ 2335/20-6-2018).

Δυστυχώς όλο αυτό το χρονικό διάστημα και ειδικά από τα τέλη Αυγούστου μέχρι σήμερα έχουν δημιουργηθεί σοβαρότατα κυκλοφοριακά προβλήματα στην περιοχή σε όλη τη διάρκεια του 24ωρου, ειδικότερα κατά τις ώρες αιχμής ήτοι 08:00 – 9:30 και 17:30-20:00 που οφείλονται καταρχάς στους εξής λόγους:

α)  δεν έχει ολοκληρωθεί η εφαρμογή όλων των προβλεπόμενων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων

β)  κυκλοφορία βαρέων οχημάτων και λεωφορείων σε τμήμα της οδού Φραγκοκλησιάς  που απαγορεύεται

γ)   παράνομη στάθμευση στον υφιστάμενο ποδηλατοδρόμο, που διατρέχει την περιοχή στις οδούς Ευζώνων, Φραγκοκλησιάς, Σάμου κ  Πηγάσου, επίσης παράνομη στάθμευση στις διασταυρώσεις,  Αμαρουσίου- Χαλανδρίου και Κ. Καραμανλή και οδό Μονεμβάσιας (στην αρχή της) με την οδό Ακακιών

δ) κάποιοι οδηγοί  διερχόμενων οχημάτων δεν γνωρίζουν ακόμη τις νέες ρυθμίσεις (προφανώς αυτοί πλέον είναι λίγοι σε αριθμό αφού έχουν μεσολαβήσει πλέον δύο μήνες εφαρμογής τους)

ε) οδηγοί οχημάτων  αρνούνται να σεβαστούν άλλως παραβιάζουν τα νέα σήματα κυκλοφορίας που έχουν τοποθετηθεί όπως για παράδειγμα στην οδούς Ασπασίας Καψαλά αλλά και Κορυτσάς που έχουν αντιδρομηθεί, και

στ) δεν υπάρχουν οριζόντιες διαγραμμίσεις στο Πολύδροσο, διαβάσεις πεζών, διπλές γραμμές, γραμμές στα STOP κλπ .

Συνέπεια της κατάστασης αυτή είναι καθημερινοί διαπληκτισμοί μεταξύ αφενός συμμορφούμενων οδηγών και κατοίκων και αφετέρου μη συμμορφούμενων οδηγών οχημάτων, ΚΥΡΙΩΣ ΟΜΩΣ Η ΥΠΑΡΞΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΠΡΟΚΛΗΣΗΣ ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ  

α) για τους πεζούς που για να διασχίσουν την οδό Φραγκοκκλησιάς στη διασταύρωσή της με την οδό Κορυτσάς, πρέπει να ελέγξουν τη ροή των οχημάτων από 4 σημεία ταυτόχρονα

β) για τα οχήματα για τα οποία είτε δεν υπάρχει ορατότητα (έξοδος Κορυτσάς προς Φραγκοκκλησιάς με  κατεύθυνση προς Λεωφόρο Κηφισίας) είτε γιατί και πάλι συρρέουν οχήματα από 4 σημεία ταυτόχρονα (και πάλι στη διασταύρωση της οδού Φραγκοκκλησιάς και Κορυτσάς)

γ) για πεζούς και οχήματα καθώς υπάρχει συνεχής παραβίαση από οδηγούς οχημάτων, της σήμανσης σε στενούς μονόδρομους που έχουν αντιδρομηθεί (Κορυτσάς, Ασπασίας Καψαλά).

Συνεπώς, η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, δεν αφορά απλά κυκλοφοριακή επιβάρυνση της περιοχής και καθυστερήσεις στη ροή των οχημάτων αλλά  θέμα ΜΗ  ασφαλούς κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων !!!

Κατόπιν όλων των ανωτέρω, θεωρούμε πως είναι επιτακτική και γι’αυτό το λόγο ζητούμε τη ΑΜΕΣΗ  συνδρομή της Υπηρεσίας σας και τη λήψη των ενδεικνυόμενων μέτρων στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας, προκειμένου να διασφαλιστεί η συμμόρφωση των οδηγών στις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και η ασφαλής μετακίνηση πεζών και οχημάτων στην περιοχή.

Παραμένουμε τη διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση ή πληροφορία.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την προσοχή σας στο θέμα.

Με εκτίμηση,

Για το ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ για την ποιότητα ζωής και τον πολιτισμό.

                    Ο Πρόεδρος                                         Η Γραμματέας

                Παναγιώτης Πάντος                                   Χρυσούλα Καρατζή