Δημοτική Συμμαχία “Μετά την υπογραφή της σύμβασης για ΝΙΕΝ μεταξύ ΕΦΚΑ και Δήμου Πεντέλης οραματικός στόχος η Δημιουργία του Μεγάλου Πάρκου των Β. Προαστίων”

0

Σε ανακοίνωση του ο Συνδυασμός “Δημοτική Συμμαχία” του Δήμου Πεντέλης χαιρετίζει την παραχώρηση του χώρου στο ΝΙΕΝ και καταθέττει στόχους και όραμα για τα επόμενα χρόνια στο Δήμο Πεντέλης. Πιο συγκεκριμένα η ανακοίνωση έχει ως εξής

“Έχουν περάσει σχεδόν 40 χρόνια από τότε που μπήκε στο μυαλό όσων ασχολούνται  με τα κοινά  στο Δήμο Μελισσίων και σήμερα του Δήμου Πεντέλης ένα όραμα.

Η ενοποίηση των δασικών εκτάσεων ΝΙΕΝ, Εξοχών Χωροφυλακής και Παπαδημητρίου και η δημιουργία ενός Ενιαίου Πάρκου, ενός πνεύμονα πρασίνου 270 στρεμμάτων, για χρήση  και αναψυχή των πολιτών του Δήμου Πεντελης αλλά και των άλλων Δήμων.

Η είσοδος στο ΝΙΕΝ που έρχεται από παλιά, αλλά ωρίμασε μετά το 2016 και ιδιαίτερα τα τελευταία 3 χρόνια και λόγω των προσπαθειών της Δημοτικής Αρχής Στεργίου αλλά και διότι βρέθηκαν σε καίριες κυβερνητικές θέσεις συνδημότες μας με ευαισθησία στο περιβάλλον, μπορεί να αποτελέσει την αφετηρία για τη δημιουργία του Μεγάλου Πάρκου.

Χαιρετίζουμε λοιπόν την υπογραφή της Σύμβασης.

Άλλωστε επί των ημερών μας ολοκληρώθηκαν οι προπαρασκευαστικές φάσεις, απλώς οι αλλαγές Κυβερνήσεων, Διοικήσεων, φορέων και Δημοτικών Αρχών είχαν σαν συνέπεια την σχετικά ετεροχρονισμένη υπογραφή.

Η πόλη, πέραν της καθημερινότητας που είναι σκληρή και δύσκολη στην αντιμετώπισή της, χρειάζεται και έργα οραματικά που όπως αποδείχθηκε και με τους πυλώνες και το ΝΙΕΝ δεν γίνονται σε «9 μήνες». Θέλουν το χρόνο τους.

Ας σχεδιάσουμε λοιπόν ως Δήμος 3-4 τέτοια μεγάλα έργα. Θα τα σχεδιάσουμε σήμερα, μπορεί να γίνουν σε πέντε χρόνια, μπορεί σε δέκα. Θα γίνουν όμως.

Η ζωή είναι μπροστά. Και σαν αυτά ενδεικτικά αλλά όχι περιοριστικά προτείνουμε:

α) Περιφερειακή Πεντέλης συνέχεια της Περιφερειακής Υμηττού

β) Μετρό στη Ναυτική Βάση

γ) Υπογειοποίηση Λ. Δημοκρατίας στα Μελίσσια

δ)Δημιουργία μεγάλου Αθλητικού Κέντρου

και ας δρομολογήσουμε άλλα μεσαίου βεληνεκούς

ε) Απόκτηση Μεγάρου Δουκίσης Πλακεντίας Πεντέλη

στ)Κατασκευή κτιρίων  Παιδικών Σταθμών Ν. Πεντέλη και Πεντέλη

η)Γήπεδο Ν. Πεντέλης

η)Ολοκλήρωση ένταξης 3ης -4ης Γειτονιάς στα Μελίσσια”

 

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας