Με το 2ο Βραβείο στην Κατηγορία «Ψηφιακές Υποδομές – Καινοτομία Τεχνολογία» βραβεύθηκε ο Δήμος Πεντέλης για την ψηφιακή πλατφόρμα «Έξυπνη Πόλη» στα Βραβεία Τοπικής Αυτοδιοίκησης 2023

0

Δήμητρα Κεχαγιά: Επιβραβεύεται η ψηφιακή μετάβαση του Δήμου μας

Με το 2ο Βραβείο στην Κατηγορία «Ψηφιακές Υποδομές – Καινοτομία Τεχνολογία» βραβεύθηκε ο Δήμος Πεντέλης στα Βραβεία Τοπικής Αυτοδιοίκησης 2023.

Το Βραβείο απονεμήθηκε στο Δήμο Πεντέλης για την επιτυχημένη εφαρμογή της ψηφιακή πλατφόρμας Έξυπνη Πόλη (Intelligent City) την οποία έχει αναπτύξει ο Δήμος για την ηλεκτρονική εξυπηρέτηση πολιτών και επιχειρήσεων.

Αιτήματα καθημερινότητας, ψηφιακά πιστοποιητικά και βεβαιώσεις, κρατήσεις σε πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες, ηλεκτρονικά ραντεβού με τις υπηρεσίες του Δήμου, σύγχρονο σύστημα ηλεκτρονικών διαβουλεύσεων & ψηφιακών ψηφοφοριών είναι οι υπηρεσίες που παρέχονται ψηφιακά από τη συγκεκριμένη πλατφόρμα «Έξυπνη Πόλη».

Μέχρι σήμερα, έχουν εξυπηρετηθεί επιτυχώς περισσότερα από 47.000 αιτήματα καθημερινότητας, έχουν εκδοθεί περισσότερα από 8.700 ψηφιακά πιστοποιητικά και βεβαιώσεις, ενώ περισσότεροι από 10.000 πολίτες έχουν κάνει κράτηση για κάποια πολιτιστική ή αθλητική δραστηριότητα.

Η Δήμαρχος Δήμητρα Κεχαγιά μετά τη βράβευση δήλωσε τα εξής:

«Πριν από 4 χρόνια παραλάβαμε ένα Δήμο με σημαντική «ψηφιακή» υστέρηση. Για το λόγο αυτό, το να καλύψουμε το χαμένο έδαφος και να βάλουμε το Δήμο μας στην ψηφιακή εποχή, ήταν μία από τις βασικές μας προεκλογικές μας δεσμεύσεις.  Σήμερα το έχουμε καταφέρει. Το γραφείο δημότη λειτουργεί ηλεκτρονικά για τα αιτήματα της καθημερινότητας των κατοίκων, οι συμπολίτες μας μπορούν να λαμβάνουν ψηφιακά τα πιστοποιητικά που χρειάζονται, έχουν επίσης τη δυνατότητα να κλείσουν χώρους τους Δήμου ηλεκτρονικά και αυτά είναι μόνο κάποια από τα αποτελέσματα της δουλειάς μας. Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου και όλους όσοι έχουν δουλέψει για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Δήμου Πεντέλης.

Θεωρώ το σημερινό βραβείο ως επιβράβευση της δουλειάς που έχουμε κάνει μέχρι σήμερα. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός του Δήμου μας συνεχίζεται και θα συνεχίζεται, ακολουθώντας τη διαρκή εξέλιξη της τεχνολογίας, παρέχοντας συνεχώς νέες υπηρεσίες και δυνατότητες, προς όφελος των δημοτών, των κατοίκων και των επιχειρήσεων».

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας