Ξεκίνησε το ταξίδι του Δήμου Πεντέλης που είναι μεταξύ των πρώτων 140 ευρωπαϊκών πόλεων προς κλιματική ουδετερότητα το 2030

0

Πραγματοποιήθηκε το Πρώτο Διαδικτυακό Workshop με την Πόλη του Bristol στο Πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Αποστολής “Twin Cities

Δήμητρα Κεχαγιά: Δεν αφήνουμε ούτε μία μέρα χαμένη προκειμένου να πετύχουμε τον μεγάλο στόχο μας

«Το “ταξίδι” του Δήμου Πεντέλης προς την κλιματική ουδετερότητα έχει ξεκινήσει και εμείς, ως δημοτική αρχή που εμπνευστήκαμε και υλοποιούμε τον μεγάλο αυτό στόχο για την πόλη μας, δεν θα αφήσουμε να πάει ούτε μια μέρα χαμένη προκειμένου να τον πετύχουμε» δήλωσε η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά με αφορμή τη σύνδεση του Δήμου με το Bristol στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Αποστολής «Twin Cities».

Ήδη, τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε το πρώτο διαδικτυακό workshop με τη βρετανική πόλη, μια συνάντηση που σηματοδοτεί και την επίσημη ένταξη του Δήμου Πεντέλης στην ευρωπαϊκή αποστολή «Climate Neutral and Smart Cities until 2030», υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η πόλη του Bristol, η οποία είναι μία από τις 100 επιλεγμένες «Mission Cities» με στόχο την κλιματική ουδετερότητα έως το 2030, έχει συνδεθεί ως «Twin City» με τις πόλεις Waterford (Ιρλανδία) και Πεντέλη (Ελλάδα). Η συνεργασία αυτή έχει ως στόχο την ανταλλαγή γνώσεων, εμπειριών και καλών πρακτικών, μέσω εργαστηρίων (workshops), συναντήσεων και κοινών πρωτοβουλιών.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης συνάντησης, οι τρεις δήμοι παρουσίασαν τις ήδη υλοποιημένες δράσεις για την κλιματική ουδετερότητα, ενώ εξέτασαν και χαρτογράφησαν κοινά χαρακτηριστικά, προκλήσεις και υφιστάμενα projects. Μάλιστα, οι εκπρόσωποι των δύο άλλων πόλεων εντυπωσιάστηκαν από τις πρωτοβουλίε του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) για τη στήριξη των ελληνικών πόλεων για την κλιματική ουδετερότητα και ζήτησαν υποστήριξη για αντίστοιχες πρωτοβουλίες στις χώρες τους.

Αξίζει να αναφερθεί ότι, εκτός από τις διαδικτυακές συναντήσεις που έχουν ήδη προγραμματιστεί για το επόμενο διάστημα, τον Μάρτιο του 2024 θα πραγματοποιηθεί και η πρώτη επίσκεψη στην «Pilot City» Bristol, όπου θα πραγματοποιηθούν διά ζώσης επαφές με φορείς και οργανισμούς που υποστηρίζουν την κλιματική ουδετερότητα.

«Το να κάνουμε την πόλη μας κλιματικά ουδέτερη δεν είναι ένας αόριστος στόχος. Απεναντίας, διασφαλίζει τη βιωσιμότητά μας και ένα ποιοτικότερο περιβάλλον για να ζούμε εμείς και τα παιδιά μας. Η δημοτική μας αρχή εργάστηκε σκληρά για να ενταχθεί η Πεντέλη στις πρώτες 140 ευρωπαϊκές πόλεις που επιδιώκουν την κλιματική ουδετερότητα και θα εργαστεί ακόμη σκληρότερα για να πετύχουμε τον στόχο μας» σχολίασε η Δήμαρχος Πεντέλης Δ. Κεχαγιά.

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας