ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ με την Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Λουκία Κεφαλογιάννη

0

Λουκία Κεφαλογιάννη «Παραμένουμε δίπλα στον πολίτη, αφουγκραζόμαστε τα προβλήματά του και προσπαθούμε πάντα για την καλύτερη δυνατή λύση».

Για όλες τις εξελίξεις στον Βόρειο Τομέα της Αττικής μας μιλά σε αυτό το φύλλο της Εφημερίδας ΑΘΜΟΝΙΟΝ ΒΗΜΑ η Αντιπεριφερειάρχης κα Λουκία Κεφαλογιάννη. Τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, η αντιπλημμυρική προστασία και οι καθαρισμοί των ρεμάτων, ο πολιτισμός καθώς και οι βασικοί στόχοι της και οι προτεραιότητες που έχει θέσει για το επόμενο διάστημα αποτέλεσαν το αντικείμενο της συζήτησης που πραγματοποιήσαμε με τη κα Λ. Κεφαλογιάννη. Με όραμα για τους Δήμους της αρμοδιότητας της, με επιμονή, εργατικότητα, συνέπεια και επιμέλεια, φαίνεται πως η κα Αντιπεριφερειάρχης έχει ήδη επιτύχει ορατά αποτελέσματα στον Βόρειο Τομέα. Με εμπειρία και πολύ δουλειά έχει βρεθεί στο πλευρό των Δημάρχων και έχει συμβάλει σε καίρια ζητήματα του Βόρειου τομέα, δικαιώνοντας απόλυτα την επιλογή και την εμπιστοσύνη του Περιφερειάρχη κου Γ. Πατούλη.

 

  1. Το διάστημα αυτό από ότι έχουμε παρατηρήσει πραγματοποιείτε εντατικούς καθαρισμούς στα ρέματα των Δήμων του Βόρειου τομέα. Σε ποιο σημείο βρίσκονται οι εργασίες, θα είναι τα ρέματα σε ετοιμότητα για την φθινοπωρινή περίοδο που πλησιάζει ώστε να αποφευχθούν οι πλημμύρες;

Μετά από ένα δύσκολο καλοκαίρι εξαιτίας των καταστροφικών πυρκαγιών, ως Περιφέρεια Αττικής συνδράμουμε με όλες μας τις δυνάμεις και σε αυτή την εθνική προσπάθεια προκειμένου να θωρακίσουμε την Αττική από πλημμυρικά φαινόμενα.

Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας, επενδύουμε στην πρόληψη με στόχο την αποτελεσματικότερη προστασία των πολιτών και των περιουσιών τους. Με εντολή του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη, τα συνεργεία της Περιφέρειας Αττικής, έχουν εντατικοποιήσει τους καθαρισμούς των ρεμάτων με έμφαση τις περιοχές υψηλής επικινδυνότητας.

Ως Περιφέρεια Αττικής συνδράμουμε

με όλες μας τις δυνάμεις

και σε αυτή την εθνική προσπάθεια

προκειμένου να θωρακίσουμε

την Αττική από πλημμυρικά φαινόμενα.

Για πρώτη φορά, δημιουργήθηκε Παρατηρητήριο Αντιπλημμυρικής Προστασίας από Περιφέρεια, που καταγράφει τα σημεία των καθαρισμών, λειτουργώντας υποστηρικτικά στο σχεδιασμό των περαιτέρω παρεμβάσεών μας στα ρέματα της Αττικής

Οι καθαρισμοί των ρεμάτων είναι μια ενέργεια που δεν γίνεται μια φορά και αυτό είναι αρκετό. Για το λόγο αυτό, συνεχίζουμε τις αυτοψίες ενώ βρισκόμαστε σε ανοικτή γραμμή με τους Δήμους και είμαστε ανά πάσα στιγμή έτοιμοι να ανταποκριθούμε και να επέμβουμε.

Παράλληλα, εντατικοποιούμε τις ενέργειές μας όσον αφορά τα αντιπλημμυρικά έργα υποδομών ενώ μαζί με επιστημονικούς φορείς προχωράμε στην αποτύπωση της κατάστασης στις πληγείσες περιοχές με προτεραιοποίηση κινδύνων που θα αξιοποιηθούν στο έπακρο προκειμένου να προχωρήσουμε σε στοχευμένες παρεμβάσεις.

  1. Πρόσφατα είδαμε συναντήσεις σας με Δημάρχους για το νέο Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα «THE GREEN CITY». Ποιες ακριβώς δράσεις προβλέπονται σε συνεργασία με τους Δήμους;

Το πρόγραμμα επιβράβευσης Ανακύκλωσης Πολιτών-THE GREEN CITY αποτελεί πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και της μεγάλης προσπάθειας που γίνεται μαζί με τον ΕΣΔΝΑ προκειμένου να βελτιωθούν και να αυξηθούν τα ποσοστά ανακύκλωσης, να ευαισθητοποιηθεί περισσότερο ο κόσμος και να μειωθούν τα απορρίμματα.

Θέλουμε να ενεργοποιήσουμε

τη νέα γενιά αλλά και όλους

τους πολίτες της Αττικής σε συνεργασία

και με τους Δήμους προκειμένου

να πετύχουμε το στόχο

και να κερδίσουμε το στοίχημα

της «πράσινης» Περιφέρειας.

Μέσω του προγράμματος, οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να ανακυκλώνουν τα διαχωρισμένα υλικά πολλών κατηγοριών (Χαρτί/Χαρτόνι, Πλαστικά, Μεταλλικά Αντικείμενα, Αλουμίνιο, Γυαλί, Ηλεκτρονικός/Ηλεκτρικός Εξοπλισμός, Βρώσιμα Έλαια & Λίπη, καθώς και Ρούχα/Υφάσματα) και να επιβραβεύονται, κερδίζοντας πόντους ανάλογα με τον τύπο και το βάρος κάθε υλικού που θα προσκομίζουν στα Κινητά Πράσινα Σημεία.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποίησα κι εγώ ένα κύκλο επαφών με τους Δήμους του Βορείου Τομέα, οι οποίοι έχουν υποδείξει και τα σημεία στάθμευσης. Στις συναντήσεις αυτές είχαμε την ευκαιρία να εστιάσουμε και σε δράσεις ανακύκλωσης στη σχολική κοινότητα. Η εκπαίδευση παίζει καθοριστικό ρόλο στα ζητήματα ανακύκλωσης αλλά και στη διαμόρφωση περιβαλλοντικής συνείδησης των παιδιών.

Θέλουμε να ενεργοποιήσουμε τη νέα γενιά αλλά και όλους τους πολίτες της Αττικής σε συνεργασία και με τους Δήμους προκειμένου να πετύχουμε το στόχο και να κερδίσουμε το στοίχημα της «πράσινης» Περιφέρειας.

  1. Μπαίνοντας στο Φθινόπωρο κλείνει ο κύκλος των εκδηλώσεων πολιτισμού της Περιφέρειας. Ποια είναι η εκτίμησή σας, πως ανταποκρίθηκε ο κόσμος; Υπάρχουν σκέψεις για να γίνουν κάποια πράγματα και μέσα στο χειμώνα;

Πράγματι, βρισκόμαστε στο φινάλε του πολιτιστικού προγράμματος της Περιφέρειας Αττικής για το καλοκαίρι 2021. Είμαστε χαρούμενοι και περήφανοι που σε συνεργασία με τους Δήμους, κόντρα στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας, καταφέραμε να «πλημμυρίσει» η Αττική μας από ταλέντο, όμορφες μελωδίες και θεατρικές παραστάσεις.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η Περιφέρεια Αττικής αγκάλιασε τον καλλιτεχνικό κόσμο και τους εργαζόμενούς του. Η εντολή του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη για στήριξη του τομέα του πολιτισμού, ο οποίος δέχτηκε μεγάλο πλήγμα λόγω της υγειονομικής κρίσης ήταν ξεκάθαρη. Μαζί με τους καλούς συναδέλφους την Αντιπεριφερειάρχη Μαίρη Βιδάλη και τον Τομεάρχη Πολιτισμού Χάρη Ρώμα, τους οποίους ευχαριστώ για τη συνεργασία στο κομμάτι του Βορείου Τομέα, δημιουργήσαμε πραγματικά ένα ποιοτικό πρόγραμμα υψηλών προδιαγραφών.

Ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο μέγιστο βαθμό, παίρνοντας βαθιά «ανάσα» ψυχαγωγίας και παράλληλα χειροκρότησε τους καλλιτέχνες, δίνοντάς τους ξανά «ζωή». Είναι σημαντικό ότι τηρήθηκαν τα μέτρα αυτοπροστασίας και τα υγειονομικά πρωτόκολλα στους χώρους των εκδηλώσεων. Άλλωστε, η πρόληψη μαζί με τον εμβολιασμό είναι το «κλειδί» για να επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Ελπίζουμε όλα να πάνε καλά και το χειμώνα οι συνθήκες να το επιτρέψουν ώστε να έχουμε πολιτιστικά δρώμενα.

  1. Έχουμε ήδη μπει στο δεύτερο μισό της θητείας σας, ποιοι είναι οι στόχοι σας για τους Δήμους της αρμοδιότητάς σας μέσα στο προσεχές διάστημα;

Ακολουθώντας τις κατευθύνσεις

του Περιφερειάρχη, συνεχίζουμε

να εργαζόμαστε εξίσου δυναμικά

και εντατικά σε όλους τους τομείς

Παρά τις πρωτοφανείς δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε λόγω των εκτάκτων συνθηκών και αναγκών που δημιούργησε η πανδημική κρίση, ως διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής έχουμε καταφέρει να σταθούμε δίπλα στους δήμους και στους πολίτες της Αττικής.

Ακολουθώντας τις κατευθύνσεις του Περιφερειάρχη, συνεχίζουμε να εργαζόμαστε εξίσου δυναμικά και εντατικά σε όλους τους τομείς. Προχωράμε το σχεδιασμό και την εκτέλεση έργων δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα αντιπλημμυρικά, συμβάλλοντας με οποιοδήποτε τρόπο στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας στην υλοποίησή τους, δρομολογούμε δράσεις ανακύκλωσης στα σχολεία, αναπτύσσουμε το πρόγραμμα πρόληψης προσυμπτωματικού ελέγχου,  εκσυγχρονίζουμε τις υπηρεσίες μας με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Παραμένουμε δίπλα στον πολίτη, αφουγκραζόμαστε τα προβλήματά του και προσπαθούμε πάντα για την καλύτερη δυνατή λύση.

Η καθημερινή επαφή με τον πρώτο βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης και η αγαστή συνεργασία συμβάλλουν καταλυτικά στην επίτευξη του στόχου για μια πράσινη ανταγωνιστική πρότυπη Περιφέρεια.

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας