Γ. Κουμουτσάκος για Λεωφόρο Κύμης: “Το έργο της επέκτασης θα υλοποιηθεί και δεν θα μπουν διόδια”.

0

Η Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε στις 12 Φεβρουαρίου 2021, ο Βουλευτής Β1 του Βόρειου Τομέα Αθηνών, κ. Γεώργιος Κουμουτσάκος, όσον αφορά στα σχέδια του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την πορεία του έργου της επέκτασης της Λεωφόρου Κύμης, απαντήθηκε σήμερα στην Βουλή από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστα Καραμανλή, ο οποίος τόνισε ότι το έργο θα γίνει καθώς έχει προγραμματιστεί η δημοπρασία του εντός του έτους.

Στην δευτερολογία του, ο κ. Κουμουτσάκος έθεσε το θέμα των διοδίων για το έργο της επέκτασης της Λ. Κύμης και ζήτησε από τον κ. Καραμανλή να υπάρξουν διευκρινήσεις για το εάν θα μπουν διόδια στο έργο αυτό καθώς είναι Δημόσιου χαρακτήρα. Απαντώντας, ο Υπουργός, κ. Κώστας Καραμανλής διευκρίνισε και δεσμεύτηκε ότι δεν θα μπουν διόδια στην Λεωφόρο Κύμης.

Ο κ. Κουμουτσάκος σημείωσε πως το ζήτημα της βελτίωσης των κυκλοφοριακών συνθηκών της περιοχής του Βορείου Τομέα συνδέεται άμεσα με την μείωση του κυκλοφοριακού φόρτου, τη βελτίωση της ποιότητας της ατμόσφαιρας, την μείωση των χροναποστάσεων μεταξύ των προορισμών αλλά και του κόστους μεταφοράς των αγαθών. Ο κ. Κουμουτσάκος ανέφερε ότι το έργο της επέκτασης της Λεωφόρου Κύμης -συνολικού μήκους 3,6 χλμ., εκ των οποίων 800μ αφορούν σε σήραγγα με διάτρηση και άλλα 800μ αφορούν σε τμήμα εκσκαφής και επανεπίχωσης (Cut & Cover), έχει χαρακτηριστεί εθνικής σημασίας. Η αρμοδιότητα μελέτης και κατασκευής ανήκει στο Υπουργείο Υποδομών και το κόστος επένδυσης ανέρχεται σε 350 εκ. €, χωρίς τις απαιτούμενες απαλλοτριώσεις, ενώ υπάρχουν εγκεκριμένες μελέτες και περιβαλλοντικοί όροι. Επιπρόσθετα, το έργο περιλαμβάνεται και στο αναθεωρημένο Στρατηγικό Πλαίσιο Επενδύσεων Μεταφορών της Χώρας.

Ο κ. Κουμουτσάκος υπογράμμισε ότι το έργο της επέκτασης της Λεωφόρου Κύμης κρίνεται απολύτως ώριμο, ολοκληρώνει μια συνολική παρέμβαση που έχει σταματήσει στο ύψος του ανισόπεδου κόμβου της Λυκόβρυσης και η υλοποίησή του θα «ανακουφίσει» κυκλοφοριακά το σύστημα μεταφορών του βόρειου τομέα.

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας