ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ με τον Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας- Ιωάννης Κεχρής:«Συνεχίζουμε να οραματιζόμαστε, να σχεδιάζουμε δράσεις που θα βελτιώσουν τη ζωή και την υγεία των συμπολιτών μας»

0

 

Ι. Κεχρής «Συνεχίζουμε να οραματιζόμαστε, να σχεδιάζουμε δράσεις που θα βελτιώσουν τη ζωή και την υγεία των συμπολιτών μας»

Ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας, Χειρουργός – Εντατικολόγος και μέλος ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιάννης Κεχρής έχει γεννηθεί στην Αθήνα, μεγάλωσε στην Κηφισιά και από το 1998 κατοικεί στον Χολαργό. Είναι απόφοιτος της Βαρβακείου Προτύπου Σχολής και της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ειδικεύτηκε στη Γενική Χειρουργική και εξειδικεύτηκε στο Τραύμα και τη Χειρουργική Εντατική Θεραπεία στην Αμερική. Με την ιδιότητα του Συνεργάτη Ερευνητή (ResearchFellow) έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά προγράμματα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Harvard (Harvard Medical School), εμπλουτίζοντας περαιτέρω το επιστημονικό του έργο με πολλαπλές δημοσιεύσεις και συμμετοχές σε διεθνή και εγχώρια ιατρικά συνέδρια. Έχει εργαστεί ως Επιμελητής Γενικός Χειρουργός στην Αγγλία, ενώ έως το 2005, εξάσκησε τη Γενική Χειρουργική και την Εντατική Θεραπεία ως Επιμελητής Χειρουργός – Εντατικολόγος στα νοσοκομεία «Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο» και «Ερρίκος Ντυνάν». Ακολούθως, διετέλεσε Διευθυντής & Επιστημονικός Υπεύθυνος Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, καθώς και εξωτερικός συνεργάτης Γενικός Χειρουργός στον ιδιωτικό τομέα.

Από το 2015, κατέχει τη θέση του Διευθυντή του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών / Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων και Αν. Διευθυντή της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στο «Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center».

Η ενασχόλησή του με τα κοινά ξεκίνησε το 2006. ως Δημοτικός Σύμβουλος στον Χολαργό και στον μετέπειτα ενιαίο Δήμο Παπάγου – Χολαργού, πρώτος σε ψήφους στη Δημοτική Ενότητα Χολαργού. Έχει διατελέσει Πρόεδρος των Δημοτικών Βρεφονηπιακών Σταθμών Χολαργού, Πρόεδρος του ΚΑΠΗ Χολαργού, Γραμματέας και Αντιπρόεδρος της Εθελοντικής Υπηρεσίας Δασοπροστασίας του Δήμου Χολαργού. Σήμερα, μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 βρίσκεται στο πλευρό του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη όπου του έχει ανατεθεί η πολύ υπεύθυνη και απαιτητική θέση του Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΘΜΟΝΙΟΝ ΒΗΜΑ, μιλά για τα προγράμματα υγείας και πρόληψης που υλοποιεί η Περιφέρεια, το έργο που έχει επιτελεστεί την τελευταία τριετία, τους στόχους του και το όραμά του για την επόμενη ημέρα.

 

Ερωτήσεις

  1. Παρατηρούμε ότι η Περιφέρεια συνεχίζει αδιάληπτα τον έλεγχο με τα δωρεάν rapidtests σε Δήμους όλης της Περιφέρειας. Κατά τη γνώμη σας πόσο βοηθάει αυτό το μέτρο στον περιορισμό της πανδημίας και τι εκτιμάτε πως θα πρέπει να γίνει ακόμα καθώς τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται και μια μικρή αύξηση των κρουσμάτων;

 

Πράγματι, με γνώμονα τη διασφάλιση της ποιότητας ζωής, η Περιφέρεια Αττικής μεριμνά για τη συνέχιση των ελέγχων και την εξασφάλιση τεστ κορωνοϊού για τους πολίτες των δήμων όλης της χωρικής της  αρμοδιότητάς, αλλά και για το προσωπικό και τους διαμένοντες σε όλες τις κοινωνικές δομές, όπως για παράδειγμα στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων. Ταυτόχρονα, πραγματοποιεί αντίστοιχες δράσεις σε λιμάνια, ξενοδοχεία, χώρους εργασίας, σε ΑΜΕΑ, σε αθλητικούς συλλόγους και σωματεία.

Οι παραπάνω, αποτελούν στρατηγικό στόχο, προτεραιότητα και ταυτόχρονα ένα μικρό μόνο μέρος από τις συνολικές πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ο Περιφερειάρχης μας, αλλά και εγώ προσωπικά, για τη στήριξη και την προστασία των πολιτών, μέσα από τη θωράκιση της δημόσιας υγείας και την ισχυροποίηση του τείχους προστασίας.

Συμβάλουμε και εμείς ως Περιφέρεια

στη βελτίωση της ανθεκτικότητας του συστήματος υγείας

και εν γένει  στη διαχείριση των έκτακτων υγειονομικών κρίσεων

Θέλω να πιστεύω με βάση όλα τα παραπάνω και με τα ακόμα περισσότερα που σχεδιάζουμε να υλοποιήσουμε για την ασφάλεια και την υγεία των πολιτών της Αθήνας, συμβάλουμε και εμείς ως Περιφέρεια στη βελτίωση της ανθεκτικότητας του συστήματος υγείας και εν γένει  στη διαχείριση των έκτακτων υγειονομικών κρίσεων. Εξάλλου, στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η αναβάθμιση του Κέντρου Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Αττικής (ΚΕΠΙΧ), ώστε να μπορεί να υποστηρίξει μια οργανωμένη ομάδα αντιμετώπισης υγειονομικών κρίσεων και καταστροφών.

Όσον αφορά το δεύτερο ερώτημά σας σχετικά με την αύξηση των κρουσμάτων που παρατηρείται το τελευταίο χρονικό διάστημα, είναι κάτι που ομολογώ ότι το περιμέναμε. Όμως, από τη μια είμαστε εμπειρότεροι και «σοφότεροι» σχετικά με την πανδημία, με περισσότερα όπλα στη φαρέτρα μας (εμβόλια, αντιϊκά φάρμακα) και από την άλλη οφείλουμε ως υπεύθυνοι πολίτες, σεβόμενοι τον εαυτό μας και τους άλλους να συνεχίσουμε να λαμβάνουμε και να τηρούμε αυστηρά τα μέτρα ατομικής προστασίας (χρήση μάσκας, αντισηπτικό, αποστάσεις, κλπ) και να μην επαναπαυόμαστε, γιατί ο covid 19 υπάρχει ανάμεσά μας και μας το υπενθυμίζει καθημερινά.

 

  1. Στο μεγάλο ζήτημα της πρόληψης και της πρωτοβάθμιας φροντίδας η χώρα μας είναι κάπως πίσω. Τα τελευταία δυο χρόνια η Περιφέρεια κάνει μεγάλες προσπάθειες μέσα από δράσεις και προγράμματα που υλοποιεί. Ποια είναι η ανταπόκριση του κόσμου και τα μηνύματα που παίρνετε και τι πιστεύετε ότι πρέπει να αλλάξει στον τομέα αυτό για να εξελιχθεί η πρωτοβάθμια φροντίδα στη χώρα μας;

 

Είναι αλήθεια ότι προσπάθειες που έγιναν στη χώρα μας κατά το παρελθόν για θέματα πρόληψης και πρωτοβάθμιας φροντίδας δεν απέδωσαν τους καρπούς που προσδοκούσαμε.

Η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας είναι ένας βασικός πυλώνας του κάθε συστήματος υγείας που ξεκινά από την προληπτική ιατρική, την αγωγή υγείας και τη σχολική υγιεινή. Επιπρόσθετα, άπτεται της αποσυμφόρησης των εξωτερικών ιατρείων και των νοσηλευτικών κλινών των νοσοκομείων, λόγω έγκαιρης και αποτελεσματικής αντιμετώπισης στο σπίτι πολλών από τα χρόνια και πιο απλά οξέα προβλήματα, που υπό άλλες συνθήκες θα οδηγούσαν σε επιβάρυνση της δευτεροβάθμιας περίθαλψης. Ενώ, τέλος, επεκτείνεται στην αποκατάσταση, τη φροντίδα της τρίτης ηλικίας και προβλημάτων όπως τα ναρκωτικά και η ψυχική υγεία. Όπως, μάλιστα έλεγε ο αείμνηστος καθηγητής Κ. Γαρδίκας «η πρωτοβάθμια φροντίδα καλύπτει τα 9/10 της ιατρικής».

Ο Περιφερειάρχης μας Γ. Πατούλης και εγώ προσωπικά δίνω μεγάλη βαρύτητα σε όσα προαναφέρθηκαν. Πιο συγκεκριμένα, μέσω του Προγράμματος Πρόληψης, Προσυμπτωματικού Ελέγχου και Προαγωγή Υγείας που υλοποιούμε στην Περιφέρεια Αττικής μαζί με τους Δήμους της Αττικής στοχεύουμε να προσφέρουμε, σε όλους τους πολίτες, απλές γνώσεις ώστε να υιοθετήσουν ορθές πρακτικές για να διατηρήσουν την υγεία τους και μέσω διαγνωστικών εξετάσεων να επιτύχουν την έγκαιρη διάγνωση νόσου πριν καν εμφανιστούν συμπτώματα. Έτσι, με το πρόγραμμα αυτό από την μία, προωθούμε προληπτικές εξετάσεις, τα λεγόμενα screening tests, για την διάγνωση συγκεκριμένων παθήσεων σε πρώιμο, συχνά προσυμπτωματικό στάδιο, γεγονός που συχνά εξασφαλίζει αποτελεσματικότερη θεραπεία, όπως μαστογραφία για τον Καρκίνο μαστού, κολονοσκόπηση για τον Καρκίνο παχέως εντέρου κλπ. Από την άλλη, επιδιώκουμε την αναγνώριση και τροποποίηση για συγκεκριμένες νοσογόνες καταστάσεις συγκεκριμένων για αυτές τις καταστάσεις παραγόντων κινδύνου, των λεγόμενων risk factors. Η τροποποίηση αυτών των παραγόντων κινδύνου μπορεί να βοηθήσει στην επιβράδυνση εμφάνισης ή ακόμη και στην αναστολή της εμφάνισης της συγκεκριμένης νοσογόνου κατάστασης.

Στο σημείο αυτό αξίζει να επισημάνω το εξής: Η ανταπόκριση του κόσμου και το ενδιαφέρον του για τα προαναφερόμενα είναι απλά συγκλονιστική. Πιο συγκεκριμένα αναφέρω ότι θεαματική αύξηση παρατηρήθηκε συνολικά στην Περιφέρεια αλλά και ανά Περιφερειακή Ενότητα ως προς τις 24 θεματικές κατηγορίες πρόληψης σε ότι αφορά τον αριθμό των ωφελούμενων και τον αριθμό των δράσεων, συνολικά για την Περιφέρεια αλλά και κάθε Περιφερειακή ενότητα ξεχωριστά.  Ειδικότερα, από 178.860 το 2020 φθάσαμε στους 645.901 ωφελούμενους το 2021, και από 957 δράσεις το 2020 σε 1456 το 2022. Να αναφέρω επίσης την αύξηση του αριθμού των ΚΕΠ Υγείας από 44 το 2020 σε 51 το 2021,και την αύξηση των εγγεγραμμένων μελών του Μητρώου του ΚΕΠ από 13.581 το 2020 σε 26.241 το 2021 καθώς και την μικρή σχετικά αύξηση των συνεργαζόμενων Πάροχων Υγείας με τα ΚΕΠ Υγείας από 270 το 2020 σε 287 το 2021.

Εκτός των άλλων, δημιουργήσαμε δίκτυο και ηλεκτρονική πλατφόρμα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για τον COVID-19. Συγκεκριμένα, δημιουργήθηκε στην ιστοσελίδα του ΙΣΑ, isaathens.gr, λίστα ιατρών του Δικτύου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για τον COVID-19 και ενεργοποιήθηκε ηλεκτρονική πλατφόρμα, isacovid.gr, με την οποία παρέχονται υπηρεσίες τηλεϊατρικής από τους ιατρούς του Δικτύου για την αντιμετώπιση της CoViD εξωνοσοκομειακά. Πρόκειται για πρωτοβουλία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, μετά από εισήγηση του Περιφερειάρχη και Προέδρου του ΙΣΑ Γ. Πατούλη. Το Δίκτυο το απαρτίζουν και την πλατφόρμα στελεχώνουν παθολόγοι, πνευμονολόγοι, γενικοί ιατροί και παιδίατροι. Οι πολίτες ανευρίσκουν τους γιατρούς του Δικτύου μέσα από την ιστοσελίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (isathens.gr). Σε αυτή την λίστα αναγράφονται τα στοιχεία των ιατρών που συμμετέχουν στο Δίκτυο, στις διάφορες περιοχές της Αττικής. Οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ ιατροί παρέχουν υπηρεσίες, στο πλαίσιο της σύμβασής τους, οι δε πιστοποιημένοι ως ιδιώτες ιατροί. Παράλληλα, ο πολίτης μπορεί να απευθυνθεί στη ηλεκτρονική πλατφόρμα (isacovid.gr), στην οποία παρέχονται υπηρεσίες τηλεϊατρικής. Η συγκεκριμένη πλατφόρμα παρέχει τη δυνατότητα, πέραν της άυλης συνταγογράφησης, video κλήσης καθώς και δυνατότητα ηλεκτρονικής καταβολής της ιατρικής αμοιβής.

Βρισκόμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση

για την εξέλιξη και την ανέλιξη

της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στη χώρα μας.

Τέλος, συνεχίζουμε να πραγματοποιούμε εκτεταμένους προληπτικούς δειγματοληπτικούς ελέγχους, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, για την ανίχνευση και την απομόνωση των φορέων.

Με βάση όσα διατύπωσα παραπάνω, θέλω να πιστεύω ότι βρισκόμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση για την εξέλιξη και την ανέλιξη της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στη χώρα μας. Συνεχίζουμε να οραματιζόμαστε, να σχεδιάζουμε δράσεις που θα βελτιώσουν τη ζωή και την υγεία των συμπολιτών μας, αυξάνοντας ταυτόχρονα και το προσδόκιμο ζωής τους.

  1. Στο κομμάτι του Βόρειου Τομέα που αποτελεί την ευρύτερη γειτονιά μας, ποιες είναι οι δράσεις που προγραμματίζετε για το προσεχές διάστημα; Ποιοι είναι οι επόμενοι στόχοι σας ως Αντιπεριφερειάρχης δημόσιας υγείας;

 

Κοιτάξτε οι δράσεις μας εστιάζονται στην κυριολεξία παντού! Στο περιβάλλον, στην υγεία, στον αθλητισμό, στην ασφάλεια, μα κυρίως στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας. Ειδικότερα όμως, επικεντρωνόμαστε περισσότερο σε έργα και δράσεις που αφορούν την αντιπλημμυρική προστασία, για την οποία, έχουν προϋπολογιστεί 54 εκατ. ευρώ, την ανακύκλωση και τα απορριμματοφόρα που έχουν δοθεί στους δήμους, αλλά και στο πρόγραμμα προσυμπτωματικού ελέγχου που έχει ξεκινήσει μέσω της ηλεκτρονικής κάρτας υγείας.

Όσον αφορά το δεύτερο ερώτημά σας, θα ήθελα να είμαι απόλυτα ειλικρινής και ξεκάθαρος.

Όλοι μαζί εργαζόμαστε στο παρών

στοχεύοντας στο μέλλον για να δημιουργήσουμε

μια Αττική αντάξια των προσδοκιών των πολιτών της.

Αναγκαία είναι η ενίσχυση και θωράκιση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας που θα συντελέσει στην μείωση της επιβάρυνσης της δευτεροβάθμιας υγείας. Παράλληλα, όμως επιτακτική είναι η ανάγκη ενίσχυσης της Δευτεροβάθμιας – Τριτοβάθμιας Φροντίδας υγείας με την δημιουργία Κεντρικής δομής Δευτεροβάθμιας – Τριτοβάθμιας Φροντίδας υγείας, νοσοκομείου, στην Ανατολική Αττική σε συνέργεια με χαρτογράφηση των αναγκών της περιοχής από το αρμόδιο Υπουργείο. Σημαντική επίσης είναι η πρόληψη κινδύνων για τη δημόσια υγεία, η ενίσχυση δηλαδή των πολιτικών πρόληψης, προσυμπτωματικού ελέγχου και προαγωγής υγείας με δράσεις πρόληψης μέσω του θεσμού των ΚΕΠ Υγείας, σε συνέργεια και συμπληρωματικότητα με τα ΤΟΜΥ.  Παράλληλα δεν θα πρέπει να λησμονήσουμε ότι στο πλαίσιο πρόληψης και προαγωγής της Ψυχικής Υγείας εντάσσεται και η ανάγκη συνέχισης της υποστήριξης των 13 Κέντρων Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας που λειτουργούν σήμερα στην Αττική και της αύξησης αυτών και στους άλλους Δήμους της Αττικής.

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή μου, θα ήθελα να «κρατήσετε» το εξής: Αυτή τη στιγμή, τα σχέδιά μου ταυτίζονται απόλυτα με το όραμα του Περιφερειάρχη, για μια Περιφέρεια πρότυπο σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή επικράτεια. Όλοι μαζί εργαζόμαστε στο παρών στοχεύοντας στο μέλλον για να δημιουργήσουμε μια Αττική αντάξια των προσδοκιών των πολιτών της. Μοναδική προτεραιότητα, τόσο για εμένα προσωπικά, όσο και για τον κ. Γ. Πατούλη έχει ο πολίτης και βασικός μας στόχος δεν είναι άλλος από την βελτίωση της καθημερινότητάς του με κάθε τρόπο.

 

  1. Η πανδημία ανέδειξε ελλείψεις και αδυναμίες του συστήματος υγείας ενώ ταυτόχρονα αποτέλεσε και μια «ευκαιρία» για επίλυση πολλών ζητημάτων. Σε ποιο κομμάτι θεωρείτε πως βγαίνουμε πιο δυναμωμένοι από αυτή την δύσκολη κατάσταση που βιώσαμε; Ποια είναι τα θετικά που αποκομίσαμε;

 

Κατά κοινή ομολογία η πανδημία ανέδειξε ελλείψεις και αδυναμίες του συστήματος υγείας, από την άλλη θέλω να πιστεύω ότι γίναμε «σοφότεροι», επιδείξαμε γρήγορα αντανακλαστικά και  τολμώ να πω αποτελεσματικά. Η ικανότητα αντιμετώπισης μιας πανδημίας εξαρτάται από τις συνεχείς και αυξημένες επενδύσεις στα συστήματα υγείας, αλλά και την οικοδόμηση ενός αποτελεσματικού μηχανισμού πρόληψης και πρωτοβάθμιας φροντίδας. Και εμείς ως κράτος, αλλά και ως Περιφέρεια Αττικής κινηθήκαμε προς αυτή τη κατεύθυνση, την ενδεδειγμένη τολμώ να πω. Υπήρξαν πολλές προσλήψεις ιατρών και νοσηλευτών, υπήρξε θεαματική αύξηση των κλινών εντατικής θεραπείας. Πολλοί ιδιώτες γιατροί συνεπικουρούμενοι από τον ιατρικό σύλλογο τάχθηκαν στο πλευρό των συναδέλφων τους στο δημόσιο τομέα με γνώμονα και προτεραιότητα το κοινό καλό. Παράλληλα εμείς ως Περιφέρεια Αττικής  θέσαμε σε λειτουργία τη γραμμή τηλεφωνικής ενημέρωσης 1110, γραμμή παροχής οδηγιών για την πανδημία, αλλά και συνάμα ψυχολογικής υποστήριξης. Δημιουργήσαμε, σε συνεργασία με τον ΙΣΑ, Κινητές Ομάδες Επίσκεψης στο σπίτι (ΚΟΕΣ), για την παρακολούθηση των ασθενών που παραμένουν στο σπίτι.

Όλα αυτά, είναι μερικά από τα πολλά που κάναμε ως Περιφέρεια Αττικής και πιστεύω ότι αξιολογούνται με θετικό πρόσημο από τους συμπολίτες μας.

Επιπρόσθετα, θέλω να πιστεύω ότι γενικότερα είμαστε μια κοινωνία και ένας λαός μαθημένος στα δύσκολα και αυτό το αποδείξαμε και πάλι, δείχνοντας, αλληλεγγύη, ανθρωπιά, υψηλό φρόνημα, υπευθυνότητα, κα. Στοιχεία που μπορούν κατά τη γνώμη μου να αποτελέσουν τη μαγιά για το προσεχές μέλλον.

Εξάλλου, σας διαβεβαιώνω ότι ως Περιφέρεια Αττικής, έχουμε όραμα, έχουμε σχέδιο, μα πάνω από όλα πιστεύουμε στη δύναμη των ανθρώπων και τις αξίες που αυτοί πρεσβεύουν.

 

  1. Καθώς μπαίνουμε σιγά-σιγά σε έτος προεκλογικής προετοιμασίας θα μπορούσατε να μας πείτε ποια θα είναι τα σχέδιά σας;

 

Δεν σας κρύβω, ότι πρόθεσή μου είναι να είμαι και πάλι υποψήφιος. Εξάλλου, όσοι με γνωρίζουν θα σας έλεγαν, ότι ήμουν και παραμένω «ορκισμένος» αυτοδιοικητικός. Αγαπώ την Τοπική Αυτοδιοίκηση και πιστεύω, ότι αυτή υπήρξε ο μόνος σταθερός πυλώνας, που κράτησε όρθια την κοινωνία στα χρόνια της κρίσης. Παράλληλα, πιστεύω ότι η ειδοποιός διαφορά της κεντρικής πολιτικής σκηνής με την Αυτοδιοίκηση είναι, ότι η δεύτερη, είναι απλά μεράκι.

θα διεκδικήσουμε την ανανέωση

της θητείας μας και την ολοκλήρωση του έργου,

που ξεκινήσαμε όλοι μαζί πριν από τρία χρόνια

Κοιτώντας, λοιπόν στα μάτια, τους σχεδόν 12.500 χιλιάδες συμπολίτες μου, που με στήριξαν και με τίμησαν με την ψήφο τους κατατάσσοντάς με στην τρίτη θέση στον Βόρειο Τομέα, αλλά και όσους δεν με ψήφισαν για τους δικούς τους λόγους, θα ήθελα να τους διαβεβαιώσω, ότι θα συνεχίσουμε από κοινού αυτό το ταξίδι, αυτή τη σχέση αλήθειας και εμπιστοσύνης και θα διεκδικήσουμε την ανανέωση της θητείας μας και την ολοκλήρωση του έργου, που ξεκινήσαμε όλοι μαζί πριν από τρία χρόνια.

Με υπερβάσεις και κατάλληλες συνεργασίες πετύχαμε πολλά. Μπορούμε να πετύχουμε ακόμα περισσότερα. Προχωράμε ακάθεκτοι και συνεχίζουμε να διεκδικούμε ουσιαστικότερη αποκέντρωση πόρων και αρμοδιοτήτων για την τοπική αυτοδιοίκηση.

Είναι προφανές ότι ο στόχος των ονείρων μου ταυτίζεται με την άφιξη της νέας αυτοδιοικητικής τετραετίας. Αφού κάθε νέα μέρα που περνάει, θα δίνει τη δυνατότητα της περαιτέρω εφαρμογής και υλοποίησης, σε ολοένα και πιο ονειροπόλες, όπως και μεγαλεπήβολες ιδέες, επινοήσεις και πρωτοβουλίες, προοδευτικών αλμάτων και κατακτήσεων της αλληλένδετης με τα όνειρά μου Περιφέρειας Αττικής.

Όλοι μαζί, παραμένουμε πιστοί και αταλάντευτοι στο όραμα του Περιφερειάρχη μας κ. Γ. Πατούλη και στο σχεδιασμό που εξελίσσεται ώστε να κάνουμε την μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας ακόμα πιο «όμορφη, ακόμα πιο έξυπνη, ακόμα πιο λειτουργική και ακόμα πιο ανθρώπινη και αλληλέγγυα».

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας