Εργαζόμενοι και εθελοντές του ΣΠΑΠ έδωσαν μάχη για 3ο συνεχόμενο 24ωρο, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες

0

Σε μία ακόμη μάχη μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες για τρίτο συνεχόμενο 24ωρο, στα μέτωπα της πυρκαγιάς στις περιοχές της Αγίας Τριάδας,  Αχλαδούλας, Προκονήσου και Πευκόφυτου Αγίου Στεφάνου, έδωσαν το παρών, κλιμάκια εργαζομένων και εθελοντών  του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) με επικεφαλής τον Πρόεδρο του ΣΠΑΠ, Πρόεδρο της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας και Αντιπρόεδρο του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσση Σιώμο.

Παρόντες διαρκώς στα μέτωπα της πυρκαγιάς μέχρι τα ξημερώματα, ήταν ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης, οι Αντιδήμαρχοι Διονύσου Μανώλης Κόκκαλης και Σπύρος Αρνής και ο Δημοτικός Σύμβουλος  Κηφισιάς και Αντιπρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΣΠΑΠ Δημήτρης Λιανός.

Στην πυρκαγιά επιχείρησαν μεγάλες δυνάμεις επίγειων και εναέριων μέσων του Πυροσβεστικού Σώματος, δεκάδες πυροσβεστικά οχήματα με εθελοντές,  εργαζομένους και αιρετούς του ΣΠΑΠ και των γειτονικών Δήμων, πάρα πολλές υδροφόρες και μηχανήματα της Περιφέρειας Αττικής, που πολέμησαν για τρίτο 24ωρο δίνοντας πραγματική μάχη με την καταστροφική πυρκαγιά, που κατέκαψε σπίτια και πάρα πολλά στρέμματα δάσους.

Οι εργαζόμενοι και οι εθελοντές του ΣΠΑΠ ξεπερνώντας κάθε δυσκολία για τρίτο 24ωρο μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, έδωσαν πραγματική μάχη με την πύρινη λαίλαπα γλυτώνοντας δεκάδες σπιτιών και εκτάσεις δάσους από ολοκληρωτική καταστροφή.

Ο ΣΠΑΠ επισημαίνει στους πολίτες να ακολουθούν πιστά τις αναλυτικές οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας,  για τις ενέργειες που θα πρέπει να  κάνουν κατά την διάρκεια περιστατικών πυρκαγιές.

Ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας και Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η  κατάσταση που αντιμετωπίσαμε ήταν πάρα πολύ δύσκολη και πρωτοφανής. Οι πυρκαγιές που εξελίσσονται στη χώρα μας είναι πάρα πολλές. Στην Αττική και στους Δήμους – Μέλη μας και όχι μόνο, εθελοντές, εργαζόμενοι και αιρετοί του Συνδέσμου μας καταβάλουμε υπεράνθρωπη προσπάθεια προκειμένου να σώσουμε τις περιοχές μας από τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Όλοι μας δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό με αυταπάρνηση στα μέτωπα των πυρκαγιών, και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε».

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας