Συνεχίζονται τα έργα στα σχολεία – Ποιες κτιριακές παρεμβάσεις έγιναν μέσα στο Καλοκαίρι

0

Εκτεταμένες κτιριακές παρεμβάσεις έγιναν μέσα στο Καλοκαίρι στα σχολικά συγκροτήματα της πόλης, ενώ συνεχίζεται το μεγάλο έργο της ενεργειακής αναβάθμισης 10 σχολείων.

Τα έργα κτιριακών υποδομών που ξεκίνησαν το 2019 χρηματοδοτούνται με ίδιους πόρους του Δήμου, ύψους περίπου 2.000.000 ευρώ – ενώ έχουν καλύψει σχεδόν το σύνολο των 48 σχολείων της πόλης.

Μέσα στο Καλοκαίρι ολοκληρώθηκαν οι παρακάτω παρεμβάσεις:

7ο & 10ο Δημοτικό (Κάτω Χαλάνδρι) – Ολοκληρώθηκε ο ελαιοχρωματισμός των εσωτερικών χώρων ενώ έγινε αντικατάσταση λαμπτήρων με Led. Την προηγούμενη χρονιά είχαν ανακατασκευασθεί πλήρως οι χώροι υγιεινής και έγιναν εργασίες στεγάνωσης.

►  9o Δημοτικό – Έγινε ανακατασκευή των WC των κοριτσιών και κατασκευή WC για ΑμεΑ, ενώ στον αύλειο χώρο έγιναν έργα διαμόρφωσης και αποκατάστασης. Πέρσι, είχα ανακατασκευαστεί πλήρως και τα WC των κοριτσιών.

2o Νηπιαγωγείο – Ανακατασκευή και διαμόρφωση αύλειου χώρου και τοποθέτηση νέου οργάνου παιδικής χαράς. Σε συνέχεια της πρόσφατης πλήρους ανακαίνισης εσωτερικών χώρων τώρα έγινε η ανακατασκευή και του εξωτερικού δαπέδου με διαχείριση ομβρίων και τοποθέτηση οργάνου.

11ο Νηπιαγωγείο (Άνω Νέο Χαλάνδρι – Ανακατασκευή WC με αντικατάσταση δικτύων, αλλαγή ειδών υγιεινής, κατασκευή wc για ΑμεΑ.

4ο Γυμνάσιο (Τούφα) – Αποξηλώσεις αποσαθρωμένων σοβάδων, αποκαταστάσεις, στοκαρίσματα και ελαιοχρωματισμοί εξωτερικών και  εσωτερικών χώρων.

5ο Γυμνάσιο (Κάτω Χαλάνδρι) – Αποξηλώσεις αποσαθρωμένων σοβάδων, στοκαρίσματα, αποκαταστάσεις και ελαιοχρωματισμοί εξωτερικών χώρων.

1ο Λύκειο – Σε συνέχεια της πλήρους ανακατασκευής των χώρων υγιεινής, φέτος προχωρά και ολοκληρώνεται η αντικατάσταση κουφωμάτων κλπ.

Έλενα Χριστούλη: «Έργα στα σχολεία ύψους 5,5 εκατ. ευρώ»

«Από το 2019 και εν μέσω πανδημίας, είναι σε εξέλιξη έργα στα σχολεία της πόλης μας (κτιριακές παρεμβάσεις, έργα ενεργειακής αναβάθμισης, έργα βελτίωσης της προσβασιμότητας) ύψους 3.795.400 ευρώ. Εάν εγκριθεί και η πρόταση που έχουμε καταθέσει στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» για χρηματοδότηση 2.000.000 ευρώ, που αφορά στην ανακατασκευή των αύλειων χώρων, θα φτάσουμε αισίως σε επένδυση μεγαλύτερη των 5.500.000 ευρώ (!) Τα σχολεία του Χαλανδρίου λαμβάνουν, μετά από δεκαετίες, τη φροντίδα που έχουν ανάγκη, έτσι ώστε να είναι λειτουργικά, προσβάσιμα και να εμπνέουν παιδιά και δασκάλους», σημείωσε η αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Έλενα Χριστούλη.

Ενεργειακή αναβάθμιση – Αντικατάσταση κουφωμάτων

Με την αντικατάσταση των κουφωμάτων ολοκληρώνεται σταδιακά το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης στα 10 σχολεία της πόλης, που έχουν ενταχθεί στο σχετικό πρόγραμμα.

Μέσα στο Καλοκαίρι αντικαταστάθηκαν τα παράθυρα και οι υαλοπίνακες στο 1ο Λύκειο και το 1ο Γυμνάσιο.

Συνολικά θα αντικατασταθούν με διπλά υαλοστάσια, κουφώματα 2.200 τ.μ..

Το προηγούμενο διάστημα ολοκληρώθηκαν έργα στεγάνωσης και θερμομόνωσης 4.733 τ.μ. όπως και η τοποθέτηση 1.634 λαμπτήρων LED.

Το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης ύψους 1.250.000 ευρώ, που χρηματοδοτείται εν μέρει από το ΕΣΠΑ και κατά 500.000 ευρώ από τον δημοτικό προϋπολογισμό, στοχεύει στην καλύτερη ενεργειακή απόδοση των κτιρίων και αφετέρου στη διαμόρφωση συνθηκών θερμικής άνεσης για τα παιδιά και τους δασκάλους τους.

Βελτίωση της προσβασιμότητας

Με μια σειρά έργων σχεδιάζεται η βελτίωση της προσβασιμότητας για τα άτομα με αναπηρία:

Κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής ΑμεΑ: Σε εξέλιξη βρίσκεται και το έργο κατασκευής 28 ραμπών και 29 χώρων υγιεινής AμεA στις σχολικές μονάδες του Δήμου. Το έργο, προϋπολογισμού 285.000 ευρώ, χρηματοδοτείται κατά κύριο λόγο από ίδιους πόρους του Δήμου Χαλανδρίου και από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ».

Εγκατάσταση ανελκυστήρων: Τη λογική της εξασφάλισης καθολικής προσβασιμότητας υπηρετεί και η επιλογή του Δήμου Χαλανδρίου για την τοποθέτηση ανελκυστήρων σε 8 σχολεία της πόλης. Το έργο, προϋπολογισμού 260.400 ευρώ, χρηματοδοτείται κατά κύριο λόγο από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» και δευτερευόντως από ίδιους πόρους του Δήμου.

Ανακατασκευή αύλειων χώρων: Πρόκειται για έργο ύψους 2.000.000, η μελέτη του οποίου έχει κατατεθεί προς ένταξη στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας