Δύο νέες navtex εξέδωσε η Τουρκία για ασκήσεις με πραγματικά πυρά στην Ανατολική Μεσόγειο

0

Το πρωί της Πέμπτης η Τουρκία ανακοίνωσε δύο νέες navtex για ασκήσεις με πραγματικά πυρά στην Ανατολική Μεσόγειο και συγκεκριμένα στους κόλπους της Μερσίνας και της Αλεξανδρέττας αντίστοιχα, αρκετά μακριά από το πεδίο σεισμικών ερευνών του Oruc Reis, αλλά απέναντι από την Κύπρο.

Υπενθυμίζεται ότι το Oruc Reis είχε βγει για έρευνες στη Μεσόγειο, εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στις 9 Αυγούστου με navtex που έληγε στις 23 του μήνα. Με νέα τουρκική navtex παρέτεινε την παρουσία του μέχρι τις 27 Αυγούστου.

Στο Βερολίνο , στο Άτυπο Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης («Gymnich») αναμένεται να συζητηθεί σήμερα, Πέμπτη, το θέμα των κυρώσεων κατά της Τουρκίας, την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη διαμεσολαβιτική προσπάθεια της Γερμανίας για εκτόνωση της κρίσης την Ανατολική Μεσόγειο. Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, μεταβαίνει για το σκοπό αυτό σήμερα, Πέμπτη, στο Βερολίνο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προχώρησε σε διπλή παρέμβαση -τηλεφωνήματα σε Κυριάκο Μητσοτάκη και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν– με στόχο την αποκλιμάκωση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο Λευκός Οίκος επισημαίνεται πως ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, την ανησυχία της Ουάσιγκτον για την αυξημένη ένταση μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας, δύο ΝΑΤΟοϊκών συμμάχων, στην Ανατολική Μεσόγειο.

 

 

https://www.cnn.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας