Παρασκευή οι τελικές αποφάσεις για το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων – πιθανά νέα μέτρα για αγορές και καταστήματα

0

Η ανησυχία για το προγραμματισμένο άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων σε συνδυασμό με την αύξηση των κρουσμάτων έχει προκαλέσει σενάρια τιε τελευαίες ημέρες για αναβολή της επανεκκίνησης της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή ακόμα και λήψης νέων μέτρων.

Οι επηδημιολόγοι συνεδριάζουν εκτάκτως σήμερα το απόγευμα, ώστε να επανεκτιμήσουν την απόφασή τους για το άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων αλλά και αν θα πρέπει να εισηγηθούν το κλείσιμο εκ νέου των καταστημάτων λιανικής.

Τα δεδομένα που ανησυχούν τους ειδικούς είναι ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων, ο ημερήσιος αριθμός νοσηλειών, ο αριθμός νοσηλευομένων στις ΜΕΘ, αλλά και η διασπορά του μεταλλαγμένου στελέχους του ιού.

Το πρωί άλλωστε και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός κος Κ. Μητσοτάκης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο νέων μέτρων εφόσον παραστεί ανάγκη και μετά το Υπουργικό Συμβούλιο δήλωσε πως «Μένουμε σε διαρκή επιφυλακή ώστε να παρεμβαίνουμε όταν αυτό χρειάζεται. Δεν είναι δηλαδή πολιτική “βλέποντας και κάνοντας”, είναι ακριβώς το αντίθετο: βλέπουμε ώστε να ξέρουμε ακριβώς τι κάνουμε. Ανοίγουμε δραστηριότητες όταν τα κρούσματα υποχωρούν, τις περιορίζουμε όταν αυτά αναζωπυρώνονται. Κρατάμε τις απαραίτητες ισορροπίες ανάμεσα στις ανάγκες της δημόσιας υγείας και της εθνικής οικονομίας, αποφασίζοντας κάθε εβδομάδα ανάλογα με τα δεδομένα».

Οι ομάδα των λοιμωξιολόγων αναμένουν το απόγευμα να έχουν στα χέρια τους τα αποτελέσματα από 400 ύποπτα δείγματα μετάλλαξης του ιού που συλλέχθηκαν ενω και η σημερινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ με τον ημερήσιο αριθμό των κρουσμάτων θα συνεκτιμηθεί στην απόφαση τους για τον τελικά θα πρέπει να εισηγηθούν την αναβολἠ στο άνοιγμα των σχολείων όπως και το τι θα γίνει τελικά με τα καταστἠματα.

Οι αποφάσεις αναμένεται να παρθούν αύριο μετά και από την σύσκεψη των επιδημιολόγων.

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας