Δήλωση της Μ. Διακολιού σχετικά με τον τραυματισμό της Α. Φράγκου

0

Την παρακάτω δήλωση έκανε η επικεφαλής της δημοτική παράταξη Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή για τον τραυματισμό της Αφροδίτης Φράγκου:

Η ανεξάρτητη δημοτική παράταξη “Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή” πληροφορήθηκε σήμερα από δημοσιεύματα, ότι η δημοτική σύμβουλος του συνδυασμού “Αριστερή Δημοτική Κίνηση “Εκτός των Τειχών” – Αμαρουσίου”, κ. Αφροδίτη Φράγκου, τραυματίστηκε κατά την επίθεση ναζιστικού τάγματος εφόδου σε αντιφασιστική εκδήλωση στην οποία η ίδια συμμετείχε στο Ν. Ηράκλειο Αμαρουσίου στις 03|10|21.

Η παράταξή μας:

1) Καταδικάζει την συγκεκριμένη ναζιστική επίθεση, αλλά και το συντονισμένο γενικότερο σχέδιο που βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες σε εξέλιξη, δηλαδή, να αναβιώσει νεοναζιστικό κόμμα στην χώρα μας, ενώ δεν έχει περάσει ούτε ένας χρόνος από την καταδικαστική απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης σχετικά με την «Χρυσή Αυγή» που χαρακτηρίστηκε δικαστικά ως εγκληματική οργάνωση, και της οποίας ο επικεφαλής και οι βουλευτές βρίσκονται στην φυλακή για εγκλήματα κατά της δημοκρατικής συγκρότησης της κοινωνίας αλλά και δολοφονίες.

Η παράταξη “Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή”, τα μέλη και η επικεφαλής της, συντασσόμαστε με εκείνους και εκείνες τους/τις συμπολίτες/-ιδες που στην οικογένεια, στο σχολείο, στην δουλειά, στα πάρκα, στις πλατείες, στον αθλητισμό, στο δημοτικό συμβούλιο, τόσο στο Μαρούσι μας, όσο και σε ολόκληρη την χώρα, με πράξεις και με λόγο αντιστέκονται στο να αναγεννηθεί ναζιστικός/φασιστικός θύλακας ή κόμμα. Παράλληλα, θα αποκαλύπτουμε εκείνους, τους «χρήσιμους» για να προωθούνται μεγάλα οικονομικά συμφέροντα,  που με τη στάση τους τροφοδοτούν και συντηρούν την προσπάθεια «ξεπλύματος» του φασισμού και των οργάνων του.

2) Διατυπώνουμε τον αποτροπιασμό μας ενάντια στην σχεδιασμένη αντιδημοκρατική και απολίτιστη στάση της Κυβέρνησης, όπως εκπροσωπείται με δηλώσεις και πράξεις σειράς υπουργών και στελεχών της, αλλά και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, που αφενός παράγουν το πλαίσιο που στρώνει το χαλί στην δράση των ναζιστικών ομάδων και αφετέρου προωθεί την συγκάλυψή τους, αναπαράγοντας το ανιστόρητο και κατασκευασμένο αφήγημα των “δύο άκρων” με το σλόγκαν: “καταδικάζουμε την βία από όπου και αν προέρχεται”.

Δηλαδή στα καθ’ ημάς, κατά την λογική της παρούσας Κυβέρνησης: ο κάθε ναζιστής/φασίστας/οπλοφόρος της πλατείας στο Ν. Ηράκλειο που επιτέθηκε είναι το ένα “άκρο”… και το μέλος του δημοτικού συμβουλίου μας, κ. Αφρ. Φράγκου που πήγε ειρηνικά να παρακολουθήσει και να ενισχύσει προγραμματισμένη, χωρίς κουκολοφόρους και όπλα, αντιφασιστική εκδήλωση, …είναι το άλλο “άκρο”!!!;;;

3) Ακριβώς για αυτούς τους λόγους, απορρίπτουμε ως απαράδεκτη την σχετική ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής Αμαρουσίου και του Δημάρχου, κ. Αμπατζόγλου, διότι αναπαράγει το αφήγημα των “δύο άκρων” και του κυβερνητικού σλόγκαν για την δήθεν “καταδίκη της βίας απ’ όπου και αν προέρχεται”. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην αρχή της ανακοίνωσης της Δημοτικής Αρχής, όταν αναφέρεται συγκεκριμένα για το περιστατικό στο Ν. Ηράκλειο, μιλά για επίθεση “κουκουλοφόρων” αποφεύγοντας να ονοματίσει τους κουκουλοφόρους ως ναζιστές/φασίστες.

Αυτό δεν είναι τυχαίο:

– Το κάνει, γιατί αναπαράγει τα μικροπολιτικά συμφέροντα και στοχεύσεις της παρούσας Κυβέρνησης, από την οποία στηρίζεται εκλογικά και την οποία στηρίζει.

Όσο βυθίζεται η χώρα σε κρίση για τους πολλούς χάριν των συμφερόντων των λίγων, εξυπηρετεί να απλώνεται ο τρόμος στους δρόμους, για να μην υπάρχει περιθώριο οι πολίτες να διαμαρτυρηθούν και να διεκδικήσουν.

– Το κάνει διότι ο συνδυασμός της δημοτικής αρχής έχει μακρύ παρελθόν “θολών θέσεων και δηλώσεων” για το θέμα της Χρυσής Αυγής και της διαχρονικής δράσης της στην πόλη μας, αλλά και “θολών σχέσεων” με γνωστούς και μη εξαιρετέους υποστηρικτές ακροδεξιών θέσεων τις οποίες έχουν διατυπώσει δημόσια.

4) Δηλώνει αλληλεγγύη και αμέριστη υποστήριξη, καθώς και ευχές για ταχεία ανάρρωση στην δημοτική σύμβουλο κ. Αφροδίτη Φράγκου. Στο πλαίσιο αυτό, η επικεφαλής της παράταξης μας και δημοτική σύμβουλος, Μαίρη Διακολιού, επικοινώνησε με την κ. Αφροδίτη Φράγκου, αλλά και με στελέχη του συνδυασμού στον οποίο συμμετέχει.

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας