Συνέντευξη με τη Δημοτική Σύμβουλο και εκ νέου υποψήφια Δημοτική Σύμβουλο κα Ελένη Βλάχου-Σταματάκη

0

 

  1. Μετά από τόσα χρόνια Δημοτική Σύμβουλος στο Μαρούσι, τι είναι αυτό που σας κινητοποιεί να είστε και πάλι υποψήφια;

Είμαι ήδη Δημοτική Σύμβουλος από το 2014 στο Δήμο Αμαρουσίου με τον Γιώργο τον Πατούλη ο οποίος έχει επιτελέσει τα προηγούμενα 12 Χρόνια ένα πολύ σημαντικό έργο. Αντιμετώπισε με επιτυχία τα τεράστια προβλήματα που άφησε η προηγουμένη διοίκηση, απέτρεψε την χρεοκοπία και την οικονομική κατάρρευση του Δήμου Αμαρουσίου. Ενίσχυσε με δεκάδες μεγάλα και μικρά έργα και παρεμβάσεις τις υποδομές και περιουσία της πόλης ενώ δημιούργησε πρότυπο δίκτυο κοινωνικών δομών και υπηρεσιών με χιλιάδες ωφελούμενους συμπολίτες μας.

Είμαι ενεργός Πολίτης και χαίρομαι όταν μπορώ να συμβάλλω  στην δημιουργία συνθηκών που βελτιώνουν την καθημερινότητα των συμπολιτών μου.

     Ζω  στο Μαρούσι και θέλω η πόλη μου να είναι Όμορφη, Ανθρώπινη και φιλική στους πολίτες.

  1. Η δράση σας στο Δήμο αφορά κυρίως τον τομέα της εκπαίδευσης. Ποιό κατά τη γνώμη σας είναι το έργο που έχετε επιτελέσει κατά τη θητεία σας;

Σαν  Δημοτική Σύμβουλος από το 2014 έχω υπηρετήσει σε θέσεις Ευθύνης και ιδιαίτερα από Ιανουάριο του 2016 έως τον Μάϊο του 2018 σαν Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής επιτροπής πιστεύω ότι άφησα  ένα πολύ σημαντικό έργο για τις 32  σχολικές μονάδες.

Κατάφερα να δώσω λύσεις σε χρόνια προβλήματα που  δημιούργησαν καλλίτερες συνθήκες  παραμονής των μαθητών στις αίθουσες και στους  αύλιους χώρους  των 15 Δημοτικών Σχολείων  και 17 Νηπιαγωγείων του Δήμου μας!!

Συμμετέχω σαν Αντιπρόεδρος  και σαν μέλος στα Δ.Σ. των Συμβουλίων του Δήμου μας όπως της   Οικονομικής Επιτροπής,  του ΟΚΟΙΠΑΔΑ, και της ΚΕΔΑ !!!

  1. Σημαντική όμως είναι και η δράση σας στη γειτονιά σας το Ψαλίδι, ιδιαίτερα στις προσπάθειες για την ανέγερση του Ι. Ναού Ζοωδοχου Πηγής. Θα θέλατε να μας πείτε λίγα λόγια γι’ αυτό;

Είμαι Πρόεδρος του Συλλόγου της Ανεγέρσεως του Ιερού  Ναού  της Ζωοδόχου Πηγής στο  Ψαλιδι  Αμαρουσίου για είκοσι συνεχή χρόνια.  Με το επταμελές Συμβούλιο του Συλλόγου μας,  ολοκληρώνουμε  τον Ιερό Ναό, έργο αναγκαίο για τις λατρευτικές ανάγκες των κατοίκων του Ψαλιδίου, χρησιμοποιώντας με  θρησκευτική ευλάβεια τις προσφορές, δωρεές  και συνδρομές των πιστών. Έβαλα ένα δύσκολο στόχο όπως είναι η ανέγερση ενός Ναού που είναι ιδιαίτερα απαιτητικό έργο στην εκτέλεσή του και πέτυχα με την άριστη συνεργασία των μελών του Δ.Σ., αυτή τη στιγμή ο Ιερός Ναός της Ζωοδόχου Πηγής να αποτελεί ένα κόσμημα για το Ψαλίδι.

Στην ανέγερση του Ιερού Ναού σημαντικό ρόλο έπαιξε και η άριστη συνεργασία που είχαμε  με τη Μητρόπολη Κηφισίας Αμαρουσίου και Ωρωπού η οποία έδωσε την έγκρισή της στο Σύλλογό μας για την εκτέλεση του έργου με απόφαση του Μητροπολιτικού Συμβουλίου.

  1. Στις προσεχείς εκλογές που είστε και πάλι υποψήφια, γιατί επιλέξατε να συστρατευτείτε με τον κο Θ. Αμπατζόγλου και όχι με κάποιον άλλον;

Θέλω να ζω σε  μια σύγχρονη πόλη με κοινωνικές υποδομές, με προγράμματα  που θα στηρίζουν τους συμπολίτες μας και θα διασφαλίζουμε πολλές και ποιοτικές επιλογές για την εκπαίδευση,  τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και την αναψυχή τους.

Για να οδηγηθεί το Μαρούσι στη ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ με πρωταγωνιστή τον πολίτη, χρειάζεται μια  Δημοτική Αρχή με ικανό Δήμαρχο που  θα εγγυηθεί με το πρόγραμμά του για τα επόμενα χρόνια η πόλη μας να είναι αντάξια των προσδοκιών του.

Σε αυτή την προσπάθεια δηλώνω  δυναμικά παρούσα στις εκλογές  του Μαΐου 2019 μέσα από την συμμετοχή μου ως Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με τον Θεόδωρο Αμπατζόγλου Δήμαρχο γιατί πιστεύω ότι είναι ο κατάλληλος άνθρωπος που  από την θέση του Δημάρχου να οδηγήσει με ασφάλεια το Μαρούσι στη Νέα Εποχή.

Γνωρίζει πολύ καλά το Μαρούσι από πρώτο χέρι και τα προβλήματα της πόλης  μας, διαθέτει μεγάλη Διοικητική Εμπειρία σε θέσεις κορυφαίας ευθύνης ως Διοικητής του ΟΑΕΔ και του ΙΚΑ με πολύ θετικά αποτελέσματα, γνωρίζει να συνεργάζεται και η συνεργασία είναι ένα απαραίτητο στοιχείο που πρέπει να διαθέτει ο  Δήμαρχος. Τον  εμπιστεύομαι   γιατί βάζει  τον πήχη ψηλά,  γιατί πιστεύει ότι το Μαρούσι αξίζει πολλά και από όπου έχει περάσει όλοι μιλούν για το ήθος, την εντιμότητα, την αποτελεσματικότητα του και το ανθρώπινο πρόσωπο του. Ο κ. Αμπατζόγλου μπορεί  να αξιοποιήσει την άριστη γνώση και εμπειρία που διαθέτει από την ενασχόληση του σε θέματα Υγείας και Εργασίας και να δημιουργήσει τις κατάλληλες προϋποθέσεις  ώστε να ενισχυθεί η τοπική απασχόληση.

Το πρόγραμμα που  σχεδιάζουμε  για όλες τις γειτονιές του Αμαρουσίου θα  δώσει έμφαση στην καθημερινότητα του πολίτη, όπως σκουπίδια, λακκούβες, πεζοδρόμια, φωτισμό,  βελτίωση της προσβασιμότητας και διαχείριση των απορριμμάτων.

Με τον Γιώργο Πατούλη Δήμαρχο, το Μαρούσι πήγε μπροστά. Με το Θεόδωρο Αμπατζόγλου που δεσμεύεται με αίσθημα  ευθύνης να αξιοποιήσει τα πολλά θετικά έργα που έγιναν στο Μαρούσι τα προηγούμενα 12 χρόνια θα προχωρήσουμε μπροστά με σχέδιο και όραμα για να καλύψουμε τις μελλοντικές ανάγκες της πόλης και των συμπολιτών μας.

Η ομάδα μας εκπροσωπείται από  δυνάμεις συνέπειας, ευθύνης και όχι λαϊκισμού, στασιμότητας και απραξίας. Αυτές τις Προγραμματικές Αρχές, τις Αξίες και  τα έργα που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα στην κάθε γειτονιά του Αμαρουσίου θέλω και μπορώ να υπηρετήσω με αποτελεσματικότητα όπως έχει αποδείξει η μέχρι τώρα πορεία μου!!!

Είμαι  Αισιόδοξη και βεβαία ότι με τον συνδυασμό ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ με τον Θεόδωρο Αμπατζόγλου για Δήμαρχο θα αποτελέσουμε την επιλογή της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών του Δήμου Αμαρουσίου.

Ευχαριστώ.

Σύντομο Βιογραφικό

Η κα Ελένη Βλάχου-Σταματάκη έχει γεννηθεί στο Αρκαλοχώρι Ηρακλείου Κρήτης, σπούδασε οικονομικά και έχει διατελέσει επί σειρά ετών Δικαστική Γραμματέας στο Πρωτοδικείο Αθηνών. Από το 2014 που ασχολείται με τα κοινά ως εκλεγμένη Δημοτική Σύμβουλος έχει αναλάβει θέσεις ευθύνης ως Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής του 13ου Δημοτικού και 6ου Νηπιαγωγείου (2009-2010), ως Αντιπρόεδρος στον ΟΚΟΙΠΑΔΑ και στην Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή (2015), ως Πρόεδρος στην Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή (Ιανουάριος 2016-Μαϊος 2018), ως μέλος της Οικονομικής Επιτροπής, ΟΚΟΙΠΑΔΑ , ΚΕΔΑ του Δήμου Αμαρουσίου και Πρόεδρος σε Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων. Για τη δράση της ο Δήμαρχος κος Γ. Πατούλης έχει αναφέρει σε παλαιότερη συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου μεταξύ άλλων «η κα Βλάχου νοικοκύρεψε τα σχολεία».  

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας