Θεόδωρος Αμπατζόγλου στον Ελεύθερο Τύπο: Στόχος να γίνει το Μαρούσι δήμος πρότυπο

0

Οι Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2019 είναι μια μεγάλη ευκαιρία για το Μαρούσι αλλά και εν γένει την Τοπική Αυτοδιοίκηση ώστε να σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα ενάντια στον λαϊκισμό, τη στασιμότητα και την απραξία, δηλώνει σε συνέντευξή του στον «Ε.Τ.» ο υποψήφιος δήμαρχος κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου, ο οποίος φιλοδοξεί να διαδεχτεί τον κ. Πατούλη.

-Ποιο το δικό σας όραμα για το Μαρούσι;

Σε έναν κόσμο που αλλάζει, θέλουμε να προετοιμάσουμε το Μαρούσι να ανταποκριθεί στις προκλήσεις και τις ανάγκες του μέλλοντος, στη Νέα Εποχή, ενσωματώνοντας στη λειτουργία και τις υποδομές του Δήμου όλα όσα είναι απαραίτητα για την επίτευξη του στόχου αυτού. Ταυτόχρονα, όμως, θέλουμε να διατηρήσουμε και τον χαρακτήρα της ανθρώπινης πόλης, του προαστίου με τις πράσινες γειτονιές και την ξεχωριστή αισθητική εικόνα.

Το Μαρούσι έχει πίσω του μακρά ιστορία. Εχει σπουδαία έργα υποδομών, αθλητισμού, ολυμπισμού και πολιτισμού. Το Μαρούσι που κληρονομούμε είναι μια σπουδαία πόλη που σήμερα αποτελεί το κέντρο του βόρειου τομέα της Αττικής. Μία τέτοια πόλη, το μόνο όραμα που μπορεί να εμπνέει, σε όποιον θέλει να ασχοληθεί υγιώς με τη διοίκησή της, είναι η μετεξέλιξη σε μία πόλη που θα διατηρεί και θα σέβεται τον ανθρώπινο χαρακτήρα της και παράλληλα θα δημιουργεί προϋποθέσεις ανάπτυξης και ευημερίας σε όποιον επενδύει, εργάζεται και ζει σε αυτήν. Το δικό μου όραμα και όσων στηρίζουν αυτή την προσπάθεια είναι να γίνει το Μαρούσι Δήμος-πρότυπο για όλους τους Δήμους της Ελλάδας.

-Η μετά Πατούλη εποχή από τι πρέπει να χαρακτηριστεί;

Για μας αποτελεί δέσμευση κι ευθύνη να πάρουμε στα χέρια μας τις τύχες μιας πόλης που βρίσκεται ήδη ψηλά και να την πάμε ακόμη πιο ψηλά.

Να μην επιτρέψουμε να πάνε χαμένα όλα όσα έγιναν στο Μαρούσι τα προηγούμενα 12 χρόνια. Στόχος μας είναι να κρατήσουμε τα πολλά θετικά που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια και να προχωρήσουμε μπροστά, δυναμικά, με σχέδιο και όραμα. Η «Νέα Εποχή» για το Μαρούσι, όπως λέει το σύνθημά μας, σηματοδοτείται από τη συμμετοχή όλων, όσων αγαπάμε και υπηρετούμε αυτή την πόλη. Οι εκλογές του Μαΐου του 2019 είναι μια μεγάλη ευκαιρία για το Μαρούσι αλλά και εν γένει την Τοπική Αυτοδιοίκηση ώστε να σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα ενάντια στον λαϊκισμό, τη στασιμότητα και την απραξία.

-Συνήθως προεκλογικά όλοι μιλάνε για την ανάγκη στήριξης της νεολαίας. Με ποιο τρόπο μπορείτε να συμβάλετε στη διαμόρφωση ενός περιβάλλοντος που θα δίνει δικαιώματα και προοπτικές στους νέους;

Στόχος μας καταρχήν είναι να εξασφαλίσουμε στα παιδιά του Αμαρουσίου τις απαραίτητες και κατάλληλες σχολικές υποδομές για να ενισχύσουν τις γνώσεις τους και να δώσουμε έμφαση στις αθλητικές υποδομές και τους δημοτικούς χώρους ψυχαγωγίας.

Ωστόσο δεν παραγνωρίζουμε ότι η παρατεταμένη οικονομική κρίση που έχει οδηγήσει το καλύτερο και παραγωγικότερο κομμάτι της κοινωνίας μας, τους νέους, στο εξωτερικό αναζητώντας νέες ευκαιρίες, μας δημιουργεί επιτακτική ανάγκη να διατηρήσουμε αλλά συγχρόνως και να δημιουργήσουμε πολλές νέες θέσεις εργασίας.
Η διοικητική μου εμπειρία στον ΟΑΕΔ και στο ΙΚΑ από θέσεις κορυφαίας ευθύνης είναι η προίκα μου την οποία θα αξιοποιήσω αν εκλεγώ δήμαρχος ώστε να δημιουργήσουμε αμέσως τις κατάλληλες προϋποθέσεις για άμεση καταπολέμηση της ανεργίας. Θα διεκδικήσουμε και θα πετύχουμε την εισροή πόρων από την Ευρωπαϊκή Ενωση και θα εκμεταλλευτούμε τα αντίστοιχα ελληνικά προγράμματα μέσω σχεδίων βιώσιμης ανάπτυξης.

-Τι πρέπει να γίνει στη μεταμνημονιακή Τ.Α. ώστε οι δήμοι να μπορούν να κάνουν ουσιαστικές παρεμβάσεις για την τοπική κοινωνία;

Απαιτείται μια ουσιαστική μεταρρύθμιση στο μοντέλο λειτουργίας του κράτους και της Αυτοδιοίκησης. Να ξεφύγουμε από το σημερινό ξεπερασμένο γραφειοκρατικό και κεντρικά σχεδιαζόμενο μοντέλο και να προχωρήσουμε με τολμηρά βήματα στην αποκέντρωση ευθυνών, πόρων κι αρμοδιοτήτων. Στην πολυ-επίπεδη διακυβέρνηση, όπως έκαναν οι προηγμένες ευρωπαϊκές χώρες. Ο «Κλεισθένης» μας πάει πολλά χρόνια πίσω, καθώς επιχειρεί να φέρει την ακυβερνησία στους Δήμους. Από την άλλη βέβαια μας ενώνει, μας δυναμώνει και μας κινητοποιεί. Για μένα η θέση του δημάρχου, υπό αυτές τις συνθήκες, αποκτά ιδιαίτερη ευθύνη και βαρύτητα. Πρέπει να συνθέσουμε δημιουργικές κοινωνικές ομάδες, να πετύχουμε τη μέγιστη αυτοδυναμία και ταυτόχρονα να μην επιτρέψουμε στα παντός είδους μικροκομματικά συμφέροντα να εξυπηρετήσουν την ακυβερνησία και την οπισθοδρόμηση του Δήμου μας. Υπόσχομαι και δεσμεύομαι πως θα συγκρουστώ, αν χρειαστεί, με όλα τα συστήματα και τις δυνάμεις εκείνες που θα επιχειρήσουν να μπουν εμπόδιο στο Μαρούσι της νέας εποχής.

-Ποιο κατά τη γνώμη σας είναι το σημαντικότερο έργο που χρειάζεται το Μαρούσι και πώς σχεδιάζετε να το υλοποιήσετε;

Εχει ήδη ξεκινήσει η δημόσια διαβούλευση με τους πολίτες του Αμαρουσίου για την κατάρτιση του προγράμματός μας. Σύντομα θα είμαστε έτοιμοι να παρουσιάσουμε τους βασικούς προγραμματικούς μας άξονες. Το σχέδιό μας
θα αξιοποιεί όλα όσα έγιναν τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και θα αντιμετωπίζει τις μελλοντικές προκλήσεις. Κεντρικό σημείο είναι η ολοκληρωμένη αναβάθμιση του ιστορικού – εμπορικού κέντρου, η αντιμετώπιση της κυκλοφοριακής συμφόρησης και η καθαριότητα, ο φωτισμός και η ασφάλεια.

Πώς σχεδιάζετε να αντιμετωπίσετε την καθημερινότητα των πολιτών η οποία στο σύνολο σχεδόν των δήμων της χώρας ταλαιπωρεί. (Σκουπίδια, λακκούβες, γραφειοκρατία κ.λπ.)

Αξιοποιώντας το ανθρώπινο δυναμικό του Δήμου μας, που είναι ιδιαίτερα ικανό. Με σχέδιο και πρόγραμμα. Με την εμπειρία που ως ομάδα διαθέτουμε και το κυριότερο με καθημερινή επαφή και συνεργασία με τους πολίτες του Αμαρουσίου. Στην προσπάθεια αυτή θα χρησιμοποιήσουμε επιπλέον καινοτόμα εργαλεία που μας επιτρέπουν την καταγραφή και διαχείριση όλων των θεμάτων του Δήμου.

https://marousineaepoxi.gr/index.php/nea/36-ampatzoglou-ston-eleythero-typo-stoxos-na-ginei-to-maroysi-dimos-protypo

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας