Δήλωση της “Δημοτικής Συμμαχίας” Πεντέλης για τη μεταφορά των πυλώνων της ΔΕΗ

0

Σε δήλωση σχετικά με το έργο της μεταφοράς των πυλώνων υψηλής τάσης της ΔΕΗ από τη Νέα Πεντέλη προχώρησε σήμερα η δημοτική παράταξη Πεντέλης “Δημοτική Συμμαχία”:

Κρίμα για μια νέα πολιτικό; την κα Δήμητρα Κεχαγιά που σε και σε αυτή την ευχάριστη στιγμή που  ανακοινώνεται από το Δήμο (εμείς το ανακοινώσαμε πρώτοι), ότι ξεκινάει η εκτέλεση του Mega έργου μεταφοράς των πυλώνων Νέας Πεντέλης, που τόσοι φρόντισαν πριν από εκείνη να παραδώσουν έτοιμο προς εκτέλεση, αντί ως Δήμαρχος να βγει με ενωτική δήλωση βγήκε ψευδόμενη, διχαστική και απαξιωτική ως προς τη Σύμβαση που υπέγραψε η προηγούμενη διοίκηση Στεργίου ισχυριζόμενη ότι ο Δήμος θα επιβαρύνετο με 2.565.000 ευρώ.

Ψέματα, ψέματα, ψέματα !!!

Η υπογεγραμμένη σύμβαση του Δήμου με τον ΑΔΜΗΕ ήταν 1.860.000 ευρώ συν 24 % ΦΠΑ (446.400 ευρώ) σύνολο 2.306.400 ευρώ. Η χρηματοδότηση του έργου ήταν 1.500.000 ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής εγεγραμμένο στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας και του Δήμου και 806.400 ευρώ δάνειο δεκαετούς αποπληρωμής από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με ευνοϊκό επιτόκιο 4,95%. Μάλιστα εκπεφρασμένη βούληση της Διοίκησης του Δήμου ήταν η ισόποση κατάθεση χρημάτων του στο Παρακαταθηκών με αποτέλεσμα το ύψους του επιτοκίου να είναι της τάξεως του 2%.

Η σύμβαση προέβλεπε ολοκλήρωση του Έργου τον Ιούνιο του 2020. Για το Δήμαρχο Στεργίου και τη διοίκησή του η αξία της ανθρώπινης ζωής ποτέ δεν μπήκε στη ζυγαριά με το δάνειο.

Πρώτα και πάνω από όλα ο άνθρωπος και η ανθρώπινη ζωή.

Υ.Γ. Αλήθεια στο σημερινό τίμημα του έργου 2.565.000 ευρώ περιλαμβάνεται το ΦΠΑ;

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας