δωρεάν θερινό κατασκηνωτικό πρόγραμμα για παιδιά ευπαθών κοινωνικών ομάδων πολιτών Ρομά από την Περιφέρεια Αττικής

0

Υπό την αιγίδα και την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής ξεκινά σήμερα το δωρεάν θερινό κατασκηνωτικό πρόγραμμα για παιδιά ευπαθών κοινωνικών ομάδων πολιτών Ρομά

Rapid test σε όλα τα παιδιά που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα διεξήχθησαν σήμερα στους Δήμου Φυλής, Ίλιον και Ασπροπύργου, από τα εξειδικευμένα κλιμάκια της Περιφέρειας και του ΙΣΑ

Γ. Πατούλης: «Η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει όλα τα παιδιά, χωρίς διακρίσεις.
Συμβάλλουμε στην καλύτερη κοινωνική ενσωμάτωση των παιδιών πολιτών Ρομά με όρους ασφάλειας»

Ξεκινά σήμερα Τετάρτη 18 Αυγούστου το δωρεάν θερινό κατασκηνωτικό πρόγραμμα Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων παιδιών πολιτών Ρομά, για 60 παιδιά, ηλικίας 6-14 ετών, υπό την αιγίδα και την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής.

Το πρόγραμμα είναι διάρκειας 10 ημερών-μέχρι και τις 27 Αυγούστου – και θα φιλοξενηθεί στη κατασκήνωση “The Ranch”, στο Σοφικό Κορινθίας.
Την επιμέλεια και το συντονισμό του προγράμματος έχει η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Ανάπτυξης Προγραμμάτων και Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων Μαρία Ζέρβα (Διαμάντη).
Με στόχο την προάσπιση της ασφάλειας όλων των παιδιών που θα συμμετάσχουν στο κατασκηνωτικό πρόγραμμα αλλά και την περιφρούρηση της δημόσιας υγείας, μετά από σχετική πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη, τα κλιμάκια του Επιχειρησιακού Κέντρου της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ πραγματοποίησαν σήμερα rapid test στα παιδιά, σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους στους Δήμους Φυλής, Ιλίου και Ασπροπύργου. Τη διαδικασία συντόνισαν ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Γ. Κεχρής, η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Ανάπτυξης Προγραμμάτων και Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων Μ. Ζέρβα και η Σύμβουλος Άθλησης του Περιφερειάρχη και Υπεύθυνη Επικοινωνίας του ΚΕΠΙΧ Χ. Γαλανοπούλου.
Τον συντονισμό του Κέντρου Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ έχει ο Δρ. Πάνος Ευσταθίου. Κατά τη διενέργεια των ελέγχων παρόντες ήταν οι Αντιδήμαρχοι Ιλίου Α. Τσιμόγιαννης και Φυλής Γ. Αντωνόπουλος, ενώ η διαδικασία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τα Κέντρα Παραρτημάτων Ρομά των Δήμων Ιλίου, Φυλής και με τους διαμεσολαβητές κ. Χριστίνα Κοκκώνη, κ. Δέσποινα Τσιρικλού, κ. Παναγιώτα Τζαμαλή, κ. Αποστόλη Αθανασόπουλου.
Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισήμανε σχετικά:
«Η Περιφέρεια Αττικής με συγκεκριμένες δράσεις στηρίζει όλα τα παιδιά, χωρίς διακρίσεις. Με τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία στόχος μας είναι να συμβάλλουμε έμπρακτα στην άρση των στερεοτύπων, στη διαμόρφωση θετικών προτύπων και στην ενδυνάμωση των παιδιών Ρομά μέσα από τη διαδικασία του βιωματικού παιχνιδιού, της ομαδικής άθλησης, της ψυχαγωγικής δραστηριότητας και εν γένει της συγκατοίκησης, της συμμετοχής και της αυτό-οργάνωσης. Προτεραιότητά μας βέβαια η προστασία της δημόσιας υγείας και η προάσπιση της ασφάλειας των παιδιών και σ΄αυτό το πλαίσιο τα κλιμάκια της Περιφέρειας και του ΙΣΑ διενήργησαν σήμερα rapid test στα παιδιά που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες μου , τον κ. Κεχρή την κα Ζέρβα και την κα Γαλανοπούλου, για το συντονισμό και την επιτυχή διεξαγωγή της διαδικασίας. Θα συνεχίσουμε τη στήριξη όλων των ευπαθών κοινωνικών ομάδων και με άλλες δράσεις, με στόχο τη διευκόλυνση της καθημερινότητάς τους».

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας