Δυο Αντιπεριφερειάρχες από τον Βόρειο Τομέα – Λουκία Κεφαλογιάννη και Βασίλης Κόκκαλης               

0

Ορίστηκαν από τον νέο Περιφεριάρχη Αττικής κο Γ. Πατούλη οι Αντιπεριφερειάρχες που θα στελεχώσουν τις θέσεις ευθύνης της νέας Διοίκησης. Ανάμεσά τους δύο πρόσωπα από τον βόρειο τομέα και συγκεκριμένα την θέση του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας ανέλαβε ο κος Β. Κόκκαλης και την θέση της Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα η κα Λ. Κεφαλογιάννη, πρώτη σε σταυρούς,  η οποία σε δήλωσή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης  ευχαριστεί τον κο Πατούλη για την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό της και τονίζει πως «δεσμεύομαι να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για ν’ ανταποκριθώ στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνω».

Η κα Λ. Κεφαλογιάννη είναι απόφοιτη Διοίκησης Επιχειρήσεων & Marketing, Deere              (1984-1988), ιδιωτική Υπάλληλος (από το 1996 –σήμερα), εκλεγμένο μέλος σύλλογο γονέων του κολλεγίου Αθηνών, εκλεγμένο μέλος ταμείου υποτροφιών του κολλεγίου Αθηνών, ιδρυτικό μέλος της εταιρίας “Γαία Τρόφιμα Α.Β.Ε.Ε.” (Gaea), υποψήφια με τον συνδυασμό Γ. Κουμουτσάκου στον Βόρειο τομέα στις Περιφερειακές εκλογές (2014).

Ο κος Β. Κόκκαλης είναι Ομοσπονδιακός Θηροφύλακας, διετέλεσε Γενικός Γραμματέας της ΟΝΝΕΔ Αμαρουσίου, Πρόεδρος Β4 Νομαρχιακής ΟΝΝΕΔ, Γενικός Γραμματέας Β4 ΝΟΔΕ, εκλεγμένος με τον συνδυασμό του Γ. Πατούλη “Ανθρώπινη πόλη” από το 2010, ενω διετέλεσε Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Περιβάλλοντος, Τεχνικών Έργων και Πολιτικής Προστασίας στο Δήμο Αμαρουσίου (από το 2011 και μέχρι σήμερα).

Παράλληλα ο νέος Περιφερειάρχης όρισε εντεταλμένους Συμβουλους την κα Πολυτίμη Λεονάρδου στον τομέα της Κοινωνικής Πολιτικής και τον κο Γιάννη Κεχρή Eντεταλμένο Σύμβουλο ΙατρικούΤουρισμού.

Η κα Λ. Πολυτίμη Γεννήθηκε στην Αθήνα το Δεκέμβριο του 1970. Είναι μητέρα τριών παιδιών.Είναι Ιατρός Ακτινολόγος, Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει μετεκπαιδευτεί στην Αμερική. Είναι Επιμελήτρια Α΄ στο «Σισμανόγλειο» Νοσοκομείο. Έκανε ειδικότητα στο «Λαϊκό» Νοσοκομείο, ενώ διετέλεσε Επιμελήτρια στα Νοσοκομεία «Αλεξάνδρα», «ΚΑΤ» και «Αττικόν». Το 2014 ήταν η Αν. Διοικήτρια του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία». Επίσης, το 2014 διετέλεσε μέλος του ΔΣ του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας. Είναι Πρόεδρος του ΔΣ της Ένωσης Επαγγελματιών Ακτινολόγων – Απεικονιστών Ελλάδος, ενώ επί σειρά ετών ήταν Ειδική Γραμματέας του ΔΣ Ελληνικής Ακτινολογικής Εταιρείας. Είναι μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας. Είναι ενεργό μέλος πολλών Ευρωπαϊκών και Διεθνών Επιστημονικών Εταιρειών. Έχει συμμετάσχει ενεργά σε πολλά Ελληνικά και Διεθνή Συνέδρια και έχει δημοσιεύσει επιστημονικές εργασίες σε πολλά Ξενόγλωσσα και Ελληνικά περιοδικά. Το 2011 εξελέγη εκπρόσωπος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο με την παράταξη της ΝΔ, είναι μέλος της τοπικής οργάνωσης της ΝΔ Μελισσίων,  της Γραμματείας Γυναικείων Θεμάτων και του Τομέα Υγείας της ΝΔ.

Ο κος Γ. Κεχρής είναι απόφοιτος Ιατρικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. με Ειδίκευση στη Γενική Χειρουργική, στο Τραύμα και τη Χειρουργική Εντατική Θεραπεία στην Αμερική. Είχε συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου «Harvard Medical School» ως Συνεργάτης Ερευνητής (Research Fellow). Διευθυντής του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών και Αν. Διευθυντή της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στο «Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center». Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Χολαργού (από το 2006) και μετέπειτα στον καλλικρατικό Δήμο Παπάγου – Χολαργού. Υποψήφιος Δήμαρχος με την παράταξη «Δημοτική Αναγέννηση Παπάγου – Χολαργού». Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Πρόεδρος του «Πολιτιστικού Συλλόγου Υγειονομικών Χολαργού – Παπάγου» και εκδότης και υπεύθυνος έκδοσης της διμηνιαίας ιατρικής εφημερίδας: «Υγεία και Πολιτισμός», και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου «Αθλητικός Σύλλογος Φλόγα Χολαργού».

Σε δηλώσεις του ο νέος Περιφερειάρχης κος Γ. Πατούλης τόνισε πως «Στόχος μας είναι όλοι μαζί να αναβαθμίσουμε την Αττική. Τα επόμενα τέσσερα χρόνια απαιτείται να δουλέψουμε με στρατηγική, σύνθεση,  ενότητα, προσήλωση στο καθήκον και σκληρή δουλειά. Στην προσπάθεια αυτή δεν περισσεύει κανείς, ο καθένας αναλαμβάνει συγκεκριμένες αρμοδιότητες και ευθύνες.  Οφείλουμε να είμαστε επιτελικοί γρήγοροι και αποφασιστικοί με στόχο την παραγωγή έργου προς όφελος των πολιτών. Προς την κατεύθυνση αυτή ως μια πολύ καλά οργανωμένη ομάδα, θα αξιοποιήσουμε τις γνώσεις και την εμπειρία του καθενός ξεχωριστά».

Στην συνέχεια αναφερόμενος στα βασικότερα προβλήματα της Αττικής που χρήζουν άμεσων παρεμβάσεων, εστίασε στα ζητήματα  της διαχείρισης απορριμμάτων, της Πολιτικής Προστασίας, στα έργα υποδομής, στα προγράμματα κοινωνικής πολιτικής και πρόληψης υγείας, στην υλοποίηση έργων μέσω ΕΣΠΑ, στη δημιουργία νεοφυών θέσεων εργασίας και καινοτομίας, αλλά και στην ενίσχυση του τουριστικού brandname της Αττικής.

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτηση του υπογράμμισε ότι «τα προβλήματα της Αττικής δεν μπορούν να περιμένουν, για το λόγο αυτό δεν θα αφήσουμε ούτε λεπτό για χάσιμο».

Να σημειωθεί ότι το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν και τα υπόλοιπα ονόματα των θεματικών Αντιπεριφερειαρχών.

Η Εφημερίδα ΑΘΜΟΝΙΟΝ ΒΗΜΑ εύχεται σε όλους καλή επιτυχία στα νέα τους καθήκοντα.

Οι υπόλοιποι Αντιπεριφερειάρχες που ορίστηκαν έχουν ως εξής

Οικονομικών: Πέππας Νικόλαος

Πολιτικής Προστασίας: Κόκκαλης Βασίλειος

Κεντρικού Τομέα Αθηνών: Δημόπουλος Γεώργιος

Ανατολικής Αττικής: Αυγερινός Αθανάσιος

Βόρειου Τομέα Αθηνών: Κεφαλογιάννη Λουκία

Δυτικής Αττικής: Κοσμόπουλος Ελευθέριος

Δυτικού Τομέα Αθηνών: Λεωτσάκος Ανδρέας

Νήσων: Θεοδωρακοπούλου –Μπόγρη Βασιλική

Νότιου Τομέα: Νάνου Δήμητρα

Πειραιώς:Αντωνάκου Σταυρούλα

 

ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

 1. Κατσιγιάννης Θανάσης:Eντεταλμένος Σύμβουλος Χωρικού Σχεδιασμού και  Έργων Αντιπλημμυρικής προστασίας
 2. Αλεξανδράτος Μπάμπης Eντεταλμένος Σύμβουλος Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
 3. Κουτσογιαννόπουλος ΘοδωρήςEντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού.
 4. Αγγελόπουλος ΓεώργιοςEντεταλμένος Σύμβουλος ΚΤΕΟ
 5. Κουρή Μαίρη Eντεταλμένη Σύμβουλος Προληπτικής Ιατρικής
 6. ΛεονάρδουΠολυτίμη Eντεταλμένη Σύμβουλος Κοινωνικής Πολιτικής
 7. Αλυμάρα Σοφία Eντεταλμένη Σύμβουλος για Θέματα Αναδοχής
 8. Κεχρής Γιάννης Eντεταλμένος Σύμβουλος ΙατρικούΤουρισμού
 9. Γεωργόπουλος Γεώργιος Eντεταλμένος Σύμβουλος Δημόσιας Υγείας
 10. Αδαμοπούλου Γεωργία Eντεταλμένη Σύμβουλος Νεανικής Επιχειρηματικότητας
 11. Παπαγεωργίου Νικόλαος Eντεταλμένος Σύμβουλος Επενδύσεων και Δικτύων Επιχειρήσεων-Επιμελητήρια
 12. Βοϊδονικόλας Σταύρος Eντεταλμένος Σύμβουλος  Ναυτιλίας και Λιμένων .
 13. Γρηγορίου ΗλίαςEντεταλμένος Σύμβουλος Επενδύσεων  Νότιου Τομέα (Ελληνικό και περιβάλλων χώρος)
 14. Δαλιάνη ΦωτεινήEντεταλμένη Σύμβουλος Διεθνών Θεμάτων και Ευρωπαϊκών Περιφερειακών Δικτύων
 15. Καλογήρου ΦαίηEντεταλμένη Σύμβουλος Δημόσιων Σχέσεων και Ομογένειας
 16. Μπαρμπαγιάννη ΕυγενίαEντεταλμένη Σύμβουλος Διασύνδεσης Περιφέρειας με Εθελοντικές Οργανώσεις  και Συνεργαζόμενους  φορείς
 17. Δουνδουλάκη ΕλένηEντεταλμένη Σύμβουλος Ανάδειξης Πολιτιστικών Μνημείων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς
 18. Ρώμας ΧάρηςEντεταλμένος Σύμβουλος Θεατρικών και Μουσικών εκδηλώσεων
 19. ΒιδάληΜαίρη Eντεταλμένη Σύμβουλος των εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 200 ετών από την απελευθέρωση του 1821 και των Ολυμπιακών αγώνων 2020.
 20. Βάρσου Μαργαρίτα Εντεταλμένη σύμβουλο για θέματα αθλητισμού
 21. Ζέρβα Μαρία Εντεταλμένη Σύμβουλος για θέματα Ρομά και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων
 22. Βλάχου ΓεωργίαEντεταλμένη Σύμβουλος Διαχείρισης Ανθρωπιστικής Βοήθειας
 23. Μελάς ΣταύροςEντεταλμένος Σύμβουλος Λαϊκών Αγορών
 24. Αβραμοπούλου ΕλένηEντεταλμένη Σύμβουλος Ατόμων με Αναπηρία (ΑΜΕΑ)
 25. Αγγελοπούλου Μαρία Eντεταλμένη Σύμβουλος γυναικείων θεμάτων και Ισότητας και Δήμου Περιστερίου
 26. Βλάχος Γιώργος Eντεταλμένος Σύμβουλος Διοικητικής Οργάνωσης των Υπηρεσιών
 27. Κοσμίδη Ευρώπη Eντεταλμένη Σύμβουλος Τεχνικών Έργων
 28. Νίκος Παπαδάκης Εντεταλμένος Σύμβουλος Περιβάλλοντος
 29. Ανδρέας Κούρτης Εντεταλμένος Σύμβουλος Ελλήνων Βορειοηπειρωτών