Mε τη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής ολοκληρώθηκε με επιτυχία το «4ο Αθλητικό Φεστιβάλ Κωφών και Βαρήκοων 2022» στο ΟΑΚΑ

0

Γ. Πατούλης: «Χτίζουμε μία Περιφέρεια χωρίς αποκλεισμούς. Ο αθλητισμός είναι για όλους, χωρίς διακρίσεις»

 Με μεγάλη επιτυχία και τη συμμετοχή όλων των Ειδικών Σχολείων Κωφών /Βαρήκοων Αττικής, ολοκληρώθηκε σήμερα το «4ο Αθλητικό Φεστιβάλ Κωφών και Βαρήκοων 2022», το οποίο διοργανώθηκε με τη στήριξη και αρωγή της Περιφέρειας Αττικής από την Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών, στο ΟΑΚΑ.

Τον κ. Πατούλη υποδέχθηκε στην εκδήλωση ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών, Ιωσήφ Σταυρακάκης.

 

Παρόντες ήταν επίσης ο Γ. Γραμματέας Αθλητισμού Γ. Μαυρωτάς, η Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αττικής Λ. Κεφαλογιάννη, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Γ. Κεχρής, η περιφερειακή σύμβουλος Μ. Βάρσου, ο Γενικός Διευθυντής του ΟΑΚΑ Κ. Χαλιόρης, εκπροσωπώντας τον Υφ. Αθλητισμού Λ. Αυγενάκη, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κωφών Ελλάδας Κ. Σίμψης, η Διοικήτρια του Εθνικού Ιδρύματος Κωφών Β. Λαμπροπούλου, ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ολυμπιονικών Ε. Μηνάς, ο Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών Κωνσταντίνος Γαργάλης, η Γ’ Αντιπρόεδρος Μάρθα Μπάμπη και ο Αναπληρωτής ταμίας  Βασίλης Κοσκόρης. 

 Χαιρετίζοντας τη λήξη του αθλητικού φεστιβάλ ο κ. Πατούλης συνεχάρη θερμά την Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών για τη διοργάνωση καθώς και όλους τους αθλητές που έλαβαν μέρος στους αγώνες, επισημαίνοντας ότι είναι μεγάλη η χαρά για την Περιφέρεια Αττικής να στηρίζει ενεργά τέτοιου είδους εκδηλώσεις.

«Χτίζουμε μία Περιφέρεια χωρίς αποκλεισμούς. Ο αθλητισμός είναι για όλους, χωρίς διακρίσεις»ανέφερε και πρόσθεσε χαρακτηριστικά:

«Δεσμεύομαι ότι θα στεκόμαστε σταθερά αρωγοί στις προσπάθειες της Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών, και των μελών σας,  προς αυτήν την κατεύθυνση.   

Ευχαριστώ για την συγκίνηση που χαρίζετε στους πολίτες της Αττικής και σε όλους  μας με ετούτο το αθλητικό Φεστιβάλ, που είναι στ’ αλήθεια, μια γιορτή της δύναμης και της προσπάθειας. Αλλά και που διδάσκει στην κοινωνία μας την αξία της διαφορετικότητας, σ ένα αντάμωμα αθλητισμού και κοινωνικής ευαισθησίας».

Στη συνέχεια ο κ. Πατούλης τόνισε μεταξύ άλλων:

«Η δυσχέρεια ή απώλεια στην ακοή μπορεί να τραυματίζει την καθημερινότητα σας, αλλά δεν σας αποκλείει από τα όνειρα, το συναίσθημα και την αντίληψη του κόσμου μας. Ενώ, αντίθετα, συνήθως οξύνει, χαρισματικά, τις δεξιότητες και τα ταλέντα σας. Σας θέλουμε κοντά μας, κι αποζητάμε τις προτάσεις και τις πρωτοβουλίες σας για να χτίσουμε «μαζί» – την Αττική, ως μια «Πρότυπη Περιφέρεια Συμμετοχής. Προγράμματα φυσικής, αθλητικής και σωματικής δραστηριότητας, με κορυφαία παραδείγματα διοργανώσεων, όπως η σημερινή, αποτελούν κύριο άξονα των προτεραιοτήτων μας. Έχουμε δεσμευθεί προεκλογικά για αυτό και το αποδεικνύουμε στην πράξη από την πρώτη ημέρα της διακυβέρνησής μας. Προσωπικά δεσμεύομαι να είμαι δίπλα σας σε κάθε πρόταση που θα  βοηθήσει τις ομάδες σας να δημιουργήσουν και να θέσουν τα θεμέλια μιας πρωτοποριακής, ταλαντούχας κοινωνίας που βοηθά την διαφορετικότητα ν’ ανθίζει.

Θα είμαι κοντά σας, και ζητώ τις εισηγήσεις και την καθοδήγησή σας, μαζί να σπάσουμε τα στερεότυπα, έχοντας πια αντέξει τη φοβερή υγειονομική κρίση».

Ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης και αφού συνεχάρη επίσης τους προπονητές, τους δασκάλους και τα μέλη των οικογενειών των αθλητών, «που δεν σταματούν να σας ενθαρρύνουν για την προσωπική σας πρόοδο και εξέλιξη

και για το μέλλον το δικό σας, και των κοινωνιών μας, όπου δεν θα υπάρχουν στερεότυπα και η διαφορετικότητα θα μεγαλουργεί», υπογράμμισε και συνέχισε λέγοντας πως «προσβλέπω σε πιο συστηματική και αποτελεσματική μεταξύ μας συνεργασία.

  •  για την υλοποίηση ολοκληρωμένης πολιτικής για την βελτίωση της καθημερινότητάς σας,
  • την εντατικοποίηση αθλητικών δράσεων,

την κοινωνική και επαγγελματική σας ένταξη.»

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας