Στις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης

0

Γ. Πατούλης: «Έχοντας ως φωτεινό παράδειγμα αλλά και πρότυπο τη στάση των ηρώων του 40, οφείλουμε όλοι να διασφαλίσουμε την ενότητα και την ομοψυχία για το καλό της πατρίδας μας και να την οδηγήσουμε στην αναγέννηση»

Στο πλαίσιο των τιμητικών εκδηλώσεων που διοργάνωσε η Περιφέρεια Αττικής για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου, ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης  παρακολούθησε σήμερα το πρωί στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών τη Δοξολογία, προεξάρχοντος του Επισκόπου Ωρεών κ. Φιλοθέου.

Παρόντες ήταν επίσης η υπ. Παιδείας Ν. Κεραμέως, ο Δήμαρχος Αθηναίων Κ. Μπακογιάννης, ο βουλευτής της ΝΔ Κ. Μπογδάνος εκπροσωπώντας της βουλή, o βουλευτής Γ. Κυρανάκης εκπροσωπώντας τη ΝΔ, ο Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ Αντιναύαρχος Ιωάννης Παξιβανάκης, βουλευτές, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Γ. Δημόπουλος και πλήθος κόσμου.

Ακολούθως κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και κατόπιν παρακολούθησε τη μαθητική παρέλαση μαζί με την υπ. Παιδείας Ν. Κεραμέως, την υφυπ. Εργασίας Δ. Μιχαηλίδου και τον Δήμαρχο Αθηναίων K. Μπακογιάννη.

Στην παρέλαση συμμετείχαν όλα τα σχολεία της Α’ Αθηνών (δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια), με τον σημαιοφόρο τους και πέντε παραστάτες το καθένα, η ομάδα των Special Olympics, καθώς επίσης και οι πρόσκοποι.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Αττικής  τόνισε: «Σήμερα είναι μια ημέρα μνήμης, συγκίνησης και περηφάνιας για όλους τους Έλληνες. Παράλληλα είναι μία ευκαιρία να αποτίσουμε φόρο τιμής σε όλους τους ήρωες του 1940 που ύψωσαν το εθνικό τους ανάστημα, λέγοντας ένα ηχηρό «όχι» στο φασισμό και στον ολοκληρωτισμό. Έχοντας ως φωτεινό παράδειγμα αλλά και πρότυπο τη στάση τους, οφείλουμε όλοι να διασφαλίσουμε την ενότητα και την ομοψυχία για το καλό της πατρίδας μας.

Μακριά από ιδεοληψίες που κράτησαν τη χώρα μας πίσω και πέρα από κομματικές ταυτότητες, οφείλουμε να δώσουμε και εμείς με τη σειρά μας τη δική μας μάχη, για να οδηγήσουμε την Ελλάδα μας στην εθνική αναγέννηση».

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας