Ένα ακόμα σχολείο στη λίστα των έργων ενεργειακής αναβάθμισης του Δήμου Ηρακλείου Αττικής: Ξεκίνησαν οι παρεμβάσεις στο 6ο Δημοτικό

0

Νίκος Μπάμπαλος: «Στόχος να προσφέρουμε στα παιδιά το ιδανικότερο σχολικό περιβάλλον»

Το 6ο Δημοτικό Σχολείο είναι ο νέος σταθμός της συνεχούς εκστρατείας του Δήμου Ηρακλείου Αττικής για την ενεργειακή αναβάθμιση των σχολικών κτιρίων της πόλης, προκειμένου να γίνουν πιο ασφαλή και λειτουργικά για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Οι πρώτες εργασίες στο συγκεκριμένο σχολείο ξεκίνησαν ήδη, με τις εντονότερες να πραγματοποιούνται σε ώρες μη λειτουργίας του. Όπως σε κάθε παρέμβαση ενεργειακής αναβάθμισης, στο σχολείο θα ανανεωθεί η μόνωση, θα αλλαχτούν πόρτες και παράθυρα, θα εκσυγχρονιστεί στο σύστημα ψύξης – θέρμανσης, θα βαφτούν οι χώροι του και, γενικότερα, θα γίνουν εργασίες που θα παραδώσουν στο τέλος της ημέρας μια ανακαινισμένη σχολική μονάδα πιο φιλική για τα παιδιά και το περιβάλλον.

Αυτή την περίοδο παρόμοιες εργασίες εκτελούνται στο 9ο Νηπιαγωγείο και το 13ο Δημοτικό ενώ έχουν ολοκληρωθεί, το προηγούμενο διάστημα, σε περισσότερα σχολεία του Δήμου.

«Όταν έχεις να χειριστείς παλαιωμένα κτίρια, κάποια δε από αυτά χτισμένα στο πρώτο μισό του περασμένου αιώνα, οι παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης είναι η μόνο ουσιαστική λύση που μπορείς να δώσεις προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που δημιουργεί η παλαιότητα. Οι εργασίες που κάνουμε αφορούν τη ριζική ανακαίνιση των σχολικών κτιρίων ώστε να φιλοξενούνται τα παιδιά μας, ό,τι πιο πολύτιμο έχουμε σε αυτή τη ζωή, σε ιδανικότερο σχολικό περιβάλλον, να είναι το σχολείο ένα πραγματικό δεύτερο σπίτι. Για αυτό έχουμε δώσει προτεραιότητα από την αρχή της θητείας μας σε αυτά τα έργα και, αισίως, τα έχουμε προχωρήσει σε ένα σεβαστό αριθμό σχολείων του Ηρακλείου. Συνεχίζουμε την εκστρατεία μέχρι να ανακαινίσουμε όλα τα σχολεία της πόλης μας που το έχουν ανάγκη, διεκδικώντας και πετυχαίνοντας χρηματοδοτήσεις από τα προσφερόμενα προγράμματα για να μην επιβαρύνουμε τον δημότη», τονίζει ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος.

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας