21 Μαΐου – Παγκόσμια Ημέρα Πολιτισμού

0

Tο Νοέμβριο του 2001 η Γενική Συνέλευση του Ο.Η.Ε. αποφάσισε να ανακηρύξει την 21η Μαΐου ως την Παγκόσμια Ημέρα Πολιτισμού ή αλλιώς Παγκόσμια Ημέρα Πολιτιστικής Ποικιλομορφίας για το Διάλογο και την Ανάπτυξη (World Dayfor Cultural Diversity for Dialogue and Dialogue).

Σκοπός της Παγκόσμιας Ημέρας Πολιτισμού  είναι να δώσει την ευκαιρία στους ανθρώπους κάθε λαού να διευρύνουν τους ορίζοντές του μαθαίνοντας περισσότερα πράγματα για τον παγκόσμιο πολιτιστικό πλούτο. Για αυτό το λόγο ο Ο.Η.Ε. ενθαρρύνει κράτη – μέλη κράτη – μέλη, τις διακυβερνητικές και μη κυβερνητικές οργανώσεις να διοργανώσουν εκδηλώσεις, οι οποίες θα ενημερώσουν τον κόσμο για όλο τον πλούτο του ανθρώπινου πολιτισμού σε παγκόσμια εμβέλεια. Παράλληλα, ο Ο.Η.Ε. και τα κράτη – μέλη ενθαρρύνουν μέσω της εκπαίδευσης και των μέσων μαζικής ενημέρωσης τη γνώση της αξίας της πολιτισμικής διαφορετικότητας.

Πολιτισμός είναι μεταξύ άλλων το σύνολο των υλικών, πνευματικών, τεχνικών επιτευγμάτων και επιδόσεων, που είναι αποτέλεσμα των δημιουργικών δυνάμεων και των ικανοτήτων του ανθρώπου, καθώς και το σύνολο των πνευματικών και καλλιτεχνικών επιδόσεων και επιτευγμάτων του ανθρώπου (τέχνες, επιστήμες, θεσμοί, δίκαιο, θρησκεία, έθιμα κτλ.), πνευματικός πολιτισμός ή η κουλτούρα.

 

πηγή www.sansimera.gr

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας