Η Ζωή Ράπτη από το Βόρειο Τομέα της Αθήνας νέα Υφυπουργός Υγείας

0

Μια μεγάλη διάκριση για μια Βουλευτή του Βόρειου Τομέα αποτελεί η Υπουργοποίηση της κας Ζ. Ράπτη. Πιο συγκεκριμένα η κα Ζωή Ράπτη, Βουλευτής Β1 Βορείου Τομέα Αθηνών, ορίστηκε υφυπουργός Υγείας σε θέματα ψυχικής υγείας. Μια εξαιρετικά δυναμική και αξιόλογη Βουλευτής, με εντυπωσιακό βιογραφικό και έντονη δράση στην πολιτική και την κοινωνία, η κα Ράπτη μετά την ορκωμοσία της αναλαμβάνει τα καθήκοντά της σε ένα ιδιαίτερα νευραλγικό τομέα. Η Εφημερίδα ΑΘΜΟΝΙΟΝ ΒΗΜΑ της εύχεται συγχαρητήρια, καλή δύναμη στη νέα της θέση και καλή επιτυχία.

Η Ζωή Ράπτη γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε Νομική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών ενώ στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο University of Kent at Canterbury της Μ. Βρετανίας (Master of Laws with Honours in International Commercial Law).

Τον Ιούλιο του 2019 ορκίστηκε βουλευτής Β’ Περιφέρειας Αθηνών Βορείου Τομέα με τη Νέα Δημοκρατία ενώ τον Μάιο του 2019 βουλευτής της ενιαίας Β’ Αθηνών στη θέση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Η Ζωή Ράπτη είναι δικηγόρος Αθηνών στο Συμβούλιο της Επικρατείας με ειδίκευση στο Δίκαιο του Περιβάλλοντος και της Χωροταξίας ενώ εκπροσωπεί την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο των Δήμων και Περιφερειών.

Τέλος έχει διατελέσει αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Ψυχικού, μέλος της Γενικής Συνέλευσης της ΚΕΔΚΕ.

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας