Πρόταση του κ. Γ. Κουμουτσάκου για δημιουργία πρόσθετων Συμβουλευτικών Κέντρων για κακοποιημένες γυναίκες στον Βόρειο Τομέα Αθηνών.

0

 

Ο κ. Γεώργιος Κουμουτσάκος, Βουλευτής Β1 του Βόρειου τομέα Αθηνών κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση στην Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κα. Μαρία Συρεγγέλα αναφορικά με τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα των Συμβουλευτικών Κέντρων και των ξενώνων φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών που λειτουργούν υπό την επίβλεψη της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων (Γ.Γ.Δ.Ο.Π.Ι.Φ), καθώς και αν σκοπεύει το Υπουργείο να συνεχίσει τη χρηματοδότηση των ως άνω δομών και στο πλαίσιο του νέου ΕΣΠΑ 2021-2027.

Ο κ. Γ. Κουμουτσάκος σημείωσε πως το ζήτημα της προστασίας των γυναικών θυμάτων βίας, αποτελεί σήμερα ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα και υπογράμμισε πως η λειτουργία ενός σύγχρονου κράτους, επιβάλει την παροχή φροντίδας και προστασίας τους μέσω κατάλληλων συμβουλευτικών υπηρεσιών. Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Γ. Κουμουτσάκος σημείωσε πως στο Βόρειο τομέα Αθηνών, όπου διαμένουν σχεδόν 600.000 πολίτες, λειτουργεί μόνον ένα Συμβουλευτικό Κέντρο, στο Δήμο Χαλανδρίου και ζήτησε από την Υφυπουργό να εξετάσει και να προχωρήσει στη δημιουργία επιπρόσθετων αντίστοιχων κέντρων.

Η Υφυπουργός, κα. Μαρία Συρεγγέλα, απάντησε αναφέροντας τις ενέργειες του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων όσον αφορά στα ζητήματα της βίας κατά των γυναικών και της ενδοοικογενειακής βίας, αλλά και στις ενέργειες πρόληψης τους. Αναφέρθηκε στην τηλεφωνική εικοσιτετράωρη γραμμή sos υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας, στο νούμερο 15900, καθώς και στην πρόθεση του Υπουργείου να συνεχιστεί η χρηματοδότησης των Συμβουλευτικών Κέντρων στο νέο ΕΣΠΑ 2021-2027. Στο πλαίσιο αυτό, δεσμεύτηκε πως θα συζητήσει την πρόταση του κ. Γ.Κουμουτσάκου με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με σκοπό τη δημιουργία επιπρόσθετων Συμβουλευτικών Κέντρων στον Βόρειο Τομέα.

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας