Δημοτική Παράταξη «δήμος μπροστά+» “Τιμάμε την Ιστορία, διδασκόμαστε από τους αγώνες”

0

Τις εορταστικές εκδηλώσεις των σχολείων της πόλης μας για την συμπλήρωση 50 ετών από την εξέγερση των φοιτητών του Πολυτεχνείου παρακολούθησε ο εκλεγμένος δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Μάριος Ψυχάλης.

Ο κ. Ψυχάλης παραβρέθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Λυκόβρυσης, όπου παρακολούθησε το εξαιρετικό πρόγραμμα που παρουσίασαν οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Λυκόβρυσης, ενώ ιδιαίτερα συγκινητικές ήταν και οι εκδηλώσεις που παρουσίασαν οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Λυκόβρυσης και του Λυκείου Λυκόβρυσης.

Αμέσως μετά, ο εκλεγμένος δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Μάριος Ψυχάλης, δήλωσε:

«Σήμερα συμπληρώνεται μισός αιώνας από την εξέγερση των φοιτητών του Πολυτεχνείου. Ένας αγώνας που έμεινε στην Ιστορία για διαχρονικά μηνύματα που παραμένουν επίκαιρα μέχρι και σήμερα. Και που βάφτηκε με το αίμα των φοιτητών που διεκδικούσαν ένα καλύτερο αύριο. Αυτό το «αύριο», είμαστε υποχρεωμένοι να υπερασπιστούμε και να διεκδικήσουμε σήμερα. Τίποτα δεν χαρίζεται χωρίς αγώνα. Αυτό διδασκόμαστε από τους αγωνιστές του Πολυτεχνείου σήμερα, 50 χρόνια μετά. Οι μαθητές των σχολείων μας με το τραγούδι και την φωνή τους, μας υπενθύμισαν το νόημα της σημερινής επετείου. Το σύνθημα «Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία» αντηχεί ακόμα και στις μέρες μας. Είναι καθήκον μας, να συνεχίσουμε να παλεύουμε για αυτά τα ιδανικά. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές, το εκπαιδευτικό προσωπικό και τους γονείς τους. Ως νέα δημοτική Αρχή, δεσμευόμαστε πως θα είμαστε στο πλευρό τους και θα στηρίξουμε κάθε ανάγκη τους. Το οφείλουμε στη νέα γενιά, το οφείλουμε και στους αγωνιστές της ιστορίας μας».

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας