Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης από το Αθλητικό Σωματείο ΤΟΞΟΤΗΣ

0

Το αθλητικό Σωματείο ΤΟΞΟΤΗΣ με μια ανοιχτή επιστολή που δημοσίευσε διατυπώνει τη διαμαρτυρία του προς τη Δημοτική του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης, και συγκεκριμένα αναφέρει πως

Αγαπητοί Συμπολίτες,

Το σωματείο μας “ΤΟΞΟΤΗΣ ΠΕΥΚΗΣ” αποτελεί ένα ιστορικό αθλητικό σωματείο της Πεύκης, με έτος ίδρυσης το 1984, επίσημο καταστατικό σωματείου από το έτος 2000 και σημαντική παρουσία στα αθλητικά και πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου μας. Η ανδρική ομάδα του ποδοσφαιρικού του τμήματος, η οποία αγωνίζεται στο ανεξάρτητο εργασιακό πρωτάθλημα ΕΚΑ, προπονείται στο Δημοτικό Στάδιο Πεύκης κάθε Τετάρτη και ώρα 20:00-22:00 από το 1990, ενώ κάθε Κυριακή, κατόπιν συνεννόησης, αγωνίζεται στο ανωτέρω στάδιο για το πρωτάθλημα.

Εδώ και τριάντα χρόνια δηλαδή, παραχωρείται στο Σωματείο μας η συγκεκριμένη ημέρα και ώρα προπόνησης, ενώ τυπικά υποβάλλουμε κάθε έτος και σχετική αίτηση προς το Δήμο.

Το Μάρτιο του έτους 2019, σταμάτησε η λειτουργία του Δημοτικού Σταδίου Πεύκης για τη διενέργεια εργασιών ανακατασκευής και βελτίωσης των εγκαταστάσεών του και άνοιξε ξανά το Δεκέμβριο του έτους 2019 ανεπίσημα (αφού εκκρεμούν ακόμα κάποιες κατασκευές). Το Σωματείο μας ήδη από το Σεπτέμβριο του έτους 2019, όπως κάθε χρόνο, υπέβαλε– τυπικά, όπως νομίζαμε- αίτημα για την ανανέωση των ωρών και ημέρας προπόνησης που του παραχωρούνται εδώ και τριάντα χρόνια.

Εντελώς αυθαίρετα, ενημερωθήκαμε προφορικά το Δεκέμβριο του έτους 2019 ότι οι συγκεκριμένες ώρες προπόνησης θα δοθούν σε άλλο αθλητικό σωματείο, η δε επίσημη θέση του Δήμου ήταν ότι επέλεξε το σωματείο αυτό ένα καθημερινό πρόγραμμα προπονήσεων, (δηλαδή καμία άλλη ημέρα δεν θα μπορούσαμε να προπονηθούμε κατά τις ανωτέρω ώρες), και το αίτημά του έγινε δεκτό από τον Π.Ε.Α.Π., χωρίς να ληφθεί καθόλου υπόψη το δικό μας Σωματείο,το οποίο επίσημα χρησιμοποιούσε από το 1990 έως σήμερα το γήπεδο του Σταδίου κατά τις συγκεκριμένες ώρες και χωρίς καν να ληφθεί προηγουμένως απόφαση του Δ.Σ. του Δήμου! Η παντελής αδιαφορία του Δήμου για το δικό μας Σωματείο φαίνεται ακόμα πιο έντονα από το γεγονός ότι μετά από τις έντονες διαμαρτυρίες μας και ύστερα από συνάντησή μας τόσο με το Δήμαρχο όσο και με την Πρόεδρο του Δ.Σ. του ΠΕ.Α.Π., η αίτησή μας απαντήθηκε μόλις την 10/02/2020 με το με αρ. πρωτ: 223/10-02-2020 έγγραφο που υπογράφεται από την Πρόεδρο του Δ.Σ. του ΠΕ.Α.Π., κα Νικολαροπούλου, με το οποίο μας προτάθηκε – εντελώς προσχηματικά – η ώρα 21:30 έως το κλείσιμο του γηπέδου κάθε Τετάρτη, ενώ τα Δημοτικά Στάδια κατά νόμο δεν λειτουργούν μετά τις 22:00 το βράδυ, δηλαδή μας πρότειναν να κάνουμε προπόνηση για μισή μόλις ώρα! Εναλλακτικά δε, μας προτάθηκε η ώρα 15:30-17:30 κάθε Δευτέρα ή Τετάρτη, ώρα απαγορευτική για μία ερασιτεχνική ομάδα, καθότι αυτονόητο είναι ότι τα μέλη της τις ώρες αυτές ακόμα εργάζονται!

Η αντιμετώπιση του Δήμου προς το Σωματείο μας, το οποίο έχει προσφέρει στην τοπική κοινωνία και στα αθλητικά και πολιτιστικά δρώμενα της πόλης επί σειρά ετών, δείχνει την παντελή του αδιαφορία για τη συνέχιση της λειτουργίας του και υποτιμά την εμπιστοσύνη και τη νοημοσύνη των μελών του καθώς και των συμπολιτών μας. Ουσιαστικά, μας ωθεί στη διάλυση της ομάδας μας, αφού ο Σύλλογός μας είναι αυτοχρηματοδοτούμενος και η μίσθωση άλλου γηπέδου προϋποθέτει πόρους που δεν διαθέτουμε.

Κύριοι του Δήμου (Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης), γιατί κάνουν κουμάντο στο γήπεδο της Πεύκης οι λίγοι και τα Σωματεία, αντί για το επίσημο όργανο του Δήμου; Γιατί δεν υπολογίζετε επί ίσοις όροις όλους τους δημότες; Γιατί μας υποχρεώνετε να διαλυθούμε, έπειτα από τόσα χρόνια ομαλής λειτουργίας μας;

Αυτή τη στιγμή, η ομάδα μας είναι εκτός γηπέδου και δεν μπορεί να προπονηθεί πλέον. Εάν δεν μας παραχωρηθεί η ώρα προπόνησης που είχαμε εδώ και τριάντα χρόνια, θα αναγκαστούμε να λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα και να ασκήσουμε όλα τα νόμιμα δικαιώματά μας ώστε να καταπολεμηθεί η ανομία και να αποκατασταθεί η τάξη στο γήπεδο της Πεύκης.

 

Μετά τιμής,

Το Δ.Σ. και τα Μέλη του “Τοξότη Πεύκης”

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας