“Συμμαχια πολιτων” “ΥΠΟΛΟΓΗ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ  ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΝΟΜΙΜΗ ΚΟΠΗ ΤΡΙΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΠΕΥΚΩΝ”

0

Περιμέναμε  αυτές τις ημέρες  από τη διοίκηση Μαυρίδη να δώσει  εξηγήσεις για την κοπή τριών μεγάλων πευκοειδών που έκοψε χωρίς σοβαρή αιτία σε μια όμορφη γειτονιά του δήμου μας. Αλλά όταν έχει μάθει να λειτουργεί με αδιαφάνεια και πολλές φορές και παράνομα είναι άδικος ο κόπος. Πριν από λίγες ημέρες  συνεργείο ιδιωτικό που κανένας δεν γνωρίζει εάν και από πότε συνεργάζεται με το δήμο έσπευσε στη γειτονιά (οδός Δημητσάνας) και έκοψε τρία μεγάλα δένδρα, γιατί είχαν σηκώσεις κάποιες πλάκες του πεζοδρομίου. Από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής  έγκριση για κοπή στον συγκεκριμένο αριθμό δεν έχει δοθεί, αντίθετα έχει δοθεί σε άλλον αριθμό μακριά από το συγκεκριμένο σημείο. Επίσης στα μέλη της Επιτροπής δεν δόθηκαν φωτογραφίες. Τα σημειώνουμε αυτά να αντιληφθούν οι πολίτες πώς κόβονται κάποια δένδρα, απολύτως υγιή. Για το ποιος βρήκε και ποιος πλήρωσε το ιδιωτικό συνεργείο θα περιμένουμε εξηγήσεις από τον δήμαρχο.

Αλλά υπάρχουν κι άλλα σημεία πολύ σοβαρά για διερεύνηση. Για να κοπούν πευκοειδή, εκτός δασικής περιοχής απαιτείται «άδεια μικρής κλίμακος». Θα την ζητήσουμε κι αυτή. Τρίτον η ξυλεία από την κοπή είναι σημαντική. Την πήρε κάποιος. Περιμένουμε από τον κ. Μαυρίδη απαντήσεις με στοιχεία και όχι αερολογίες. Την προφανώς μη νόμιμη κοπή επέβλεπε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος πρασίνου. Που μάλλον ενδιαφερόταν πολύ για να προχωρήσει η κοπή.

Αμέσως- αμέσως λοιπόν έχουμε πέντε τουλάχιστον αδιευκρίνιστα σημεία, τα οποία πάντως μπορεί να μπλέξουν αρκετούς . Γιατί πρόκειται για μια ακόμη προκλητική ενέργεια του δήμου μας…

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας