Γ. Πατούλης: «Ο κλασικός Μαραθώνιος Δρόμος της Αθήνας ως ένα πανεθνικό αθλητικό γεγονός μιλάει στις καρδιές όλων μας, κάθε Μαρουσιώτη, κάθε Έλληνα σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Ως αυτοδιοίκηση μπορούμε να συμβάλλουμε περαιτέρω ώστε να αποτελέσει η χώρα μας μήτρα αθλητικών διοργανώσεων με παγκόσμια εμβέλεια»
Στον 36ο Μαραθώνιο της Αθήνας όπου 50.000 δρομείς από 105 χώρες από όλον τον κόσμο έτρεξαν την αυθεντική διαδρομή του κλασικού Μαραθωνίου Δρόμου, παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε Γιώργος Πατούλης, τιμώντας το αγώνισμα που έχει μέσω του πρώτου σύγχρονου Μαραθωνοδρόμου Χρυσού Ολυμπιονίκη Σπύρου Λούη, έχει συνδέσει ιστορικά το Μαρούσι με τα σύγχρονα διεθνή Ολυμπιακά δρώμενα.
Μεγάλος νικητής του φετινού Μαραθωνίου αναδείχθηκε ο Κενυάτης Μπρίμιν Μισόι, ενώ σημαντικές επιδόσεις είχαν οι αθλητές Κώστας Γκελαούζος ο οποίος ήταν ο πρώτος Έλληνας Μαραθωνοδρόμος που τερμάτισε στην κλασική διαδρομή, με δεύτερο τον Χριστόφορο Μερούση και τρίτο τον Παναγιώτη Καραΐσκο.
Ο κ. Πατούλης, βράβευσε και συνεχάρη τους Έλληνες αθλητές για την επιτυχία τους με την ευχή να συνεχίσουν το ίδιο δυναμικά με ανάλογες και ακόμα μεγαλύτερες νίκες.
Με την ευκαιρία της παρουσίας του στην τελετή τερματισμού στο Παναθηναϊκό Στάδιο, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες του Μαραθωνίου Δρόμου για το σθένος και την αγωνιστικότητά τους. Πολλά περισσότερα συγχαρητήρια σε όσους έκαναν την υπέρβαση και επέτυχαν σημαντικές επιδόσεις. Μας κάνατε όλους υπερήφανους. Ο κλασικός Μαραθώνιος Δρόμος της Αθήνας ως ένα πανεθνικό αθλητικό γεγονός, μιλάει στις καρδιές όλων μας, κάθε Μαρουσιώτη, κάθε Έλληνα σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Στο Μαρούσι τιμούμε την Ολυμπιακή παρακαταθήκη του Δήμου μας, στηρίζουμε και ενθαρρύνουμε τέτοιου είδους διοργανώσεις που προσφέρουν κίνητρα σε μικρούς και μεγάλους αναδεικνύοντας τα αθλητικά ιδεώδη και την αξία στης άθλησης. Ως αυτοδιοίκηση μπορούμε να συμβάλλουμε ώστε να αποτελέσει η χώρα μας μήτρα αθλητικών διοργανώσεων με παγκόσμια εμβέλεια, ενισχύοντας την εξωστρέφεια της».
Εκτός από την κλασική διαδρομή των 42 χιλιομέτρων, πραγματοποιήθηκαν διαδρομές των 5 και 10 χιλιομέτρων, αλλά και αγώνες για παιδιά και άτομα με ειδικές ανάγκες.