Με αξιέπαινες δράσεις προσκοπισμού τίμησαν την Ολυμπιακή Ημέρα οι Πρόσκοποι Αμαρουσίου

0

Μετά από μία συλλογική πρωτοβουλία, στην οποία πήραν ενεργό μέρος οι Πρόσκοποι του Αμαρουσίου, αυξήθηκαν οι θέσεις στάθμευσης για άτομα με αναπηρία (κατά 60%) στο πάρκινγκ του κολυμβητηρίου του ΟΑΚΑ, στο οποίο διαμορφώθηκε και νέος χώρος πράσινου (φυτεύτηκαν πάνω από 135 φυτά).

Στην αξιέπαινη αυτή προσπάθεια εκτός από τους Μαρουσιώτες Προσκόπους συμμετείχαν επίσης οι εργαζόμενοι και η διοίκηση του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθήνων «Σπύρος Λούης», η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή, το Σωματείο ΙΩΝΑΣ, τμήμα θεραπευτικής αγωγής ΑμεΑ, το κέντρο σχεδιασμού αειφορικών δράσεων Αεί Φέρειν, ο σύλλογος θεραπευτικής κολύμβησης ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ, ο Παναθηναϊκός Α.Ο. ΑμεΑ , φίλες και φίλοι του κέντρου και αθλητές και γονείς, οι οποίοι διαγράμμισαν και ζωγράφισαν τις θέσεις στάθμευσης.

Πρόκειται για μια πραγματικά πολύ αξιόλογη πρωτοβουλία, και αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους προσκόπους του Αμαρουσίου που για άλλη μια φορά, με τη συμμετοχή τους σε τέτοιες δράσεις καθοδηγούν τα παιδιά σε αρχές και αξίες, στον εθελοντισμό, την προσφορά και την αλληλεγγύη.

Ο Βαθμοφόρος των Προσκόπων Αμαρουσίου κος Ηλ. Ζορμπαλάς σημείωσε γι’ αυτήν τη δράση «Συμμετείχαμε σήμερα οι Πρόσκοποι Αμαρουσίου, βαθμοφόροι και παιδιά, στην εκδήλωση που πραγματοποίησε το ΟΑΚΑ “Σπύρος Λούης” για να τιμήσει την Ολυμπιακή Ημέρα.

Η εκδήλωση περιλάμβανε διαγράμμιση των θέσεων στάθμευσης για άτομα με αναπηρία και αναλάβαμε τη δεντροφύτευση 100 φυτών στον περίγυρο του κολυμβητηρίου.

Είχαμε επίσης την ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά τον Πρόεδρο της Παραολυμπιακής Επιτροπής κ. Γιώργο Φουντουλάκη, ο οποίος μας ενημέρωσε για θέματα που αφορούν τους αθλητές με αναπηρία.

Στο τέλος της εκδήλωσης προσφέραμε στον Γενικό Διευθυντή του ΟΑΚΑ κ. Κωνσταντίνο Χαλιορή, σε ανάμνηση της σημερινής δράσης, ένα επετειακό προσκοπικό μαντήλι για τα 100 χρόνια των Προσκόπων Αμαρουσίου και έναν επετειακό κρίκο για τα 110 χρόνια του Ελληνικού Προσκοπισμού».

Αξίζει δε να σημειωθεί πως ο υφυπουργός Αθλητισμού, κος Λευτέρης Αυγενάκης, σχολίασε την πρωτοβουλία αυτή τονίζοντας πως «OAKA-ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ. Συλλογική πρωτοβουλία, αξιέπαινη δράση: Αυξήθηκαν οι θέσεις στάθμευσης ΑμεΑ, φυτεύτηκαν εκατοντάδες φυτά! Μπράβο σε Παραολυμπιακή Επιτροπή, Σωματεία θεραπευτικών αγωγών, ΠΑΟ ΑμεΑ, Προσκόπους Αμαρουσίου, εργαζόμενους/διοίκηση ΟΑΚΑ, αθλητές & γονείς».

 

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας