Μήνυμα εθελοντισμού, περιβαλλοντικής και κοινωνικής προσφοράς στον Αγιασμό του 3ου Συστήματος Αεροπροσκόπων Αμαρουσίου

0

Σε γιορτινή ατμόσφαιρα η εστία του 3ου Συστήματος Αεροπροσκόπων Αμαρουσίου γέμισε παιδικές φωνές και χαμόγελα στην έναρξη της προσκοπικής περιόδου την Κυριακή το πρωί 29 Σεπτεμβρίου. Προάγοντας την εθελοντική προσφορά, την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, τις ομαδικές δραστηριότητες, την ανάπτυξη των δεξιοτήτων και της προσωπικότητας των παιδιών, γι’ άλλη μια χρονιά το 3ο Σύστημα Αεροπροσκόπων της πόλης άνοιξε την αγκαλιά του στους μικρούς και μεγαλύτερους φίλους του.

Μετά τον Αγιασμό που τελέστηκε στον προάυλιο χώρο της εστίας του Συστήματος, ο οποίος μάλιστα είναι ανακαινισμένος εσωτερικά και εξωτερικά και πολύ πιο όμορφος, με προσωπικό κόστος των ίδιων των προσκόπων, έγινε και η παρουσίαση των ομάδων, το καλωσόρισμα των νεών μελών και η ενημέρωση των γονέων για τις δράσεις και τα προγράμματα που θα υλοποιθούν μέσα στη νέα χρονιά.

 

Τους παριστάμενους καλωσόρισε ο Αρχηγός του Συστήματος κος Ν. Μπόγδανος, τους ευχαρίστησε που βρίσκονται κοντά στις δράσεις και τις προσπάθειες των βαθμοφόρων να αναβαθμίσουν τις δραστηριότητές τους και κάθε χρόνο να γίνονται όλο και καλύτεροι, όλο και περισσότεροι και ευχήθηκε σε όλους μια καλή προσκοπική χρονιά.

Η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα κα Λ. Κεφαλογιάννη χαιρέτισε την έναρξη της προσκοπικής περιόδου και επαίνεσε όσους ασχολούνται με αυτό το κομμάτι του εθελοντισμού και της ομαδικότητας, ειδικά με τα νέα παιδιά.

Το χαιρετισμό του Δημάρχου κου Θ. Αμπατζόγλου και του Δημοτικού Συμβουλίου μετέφερε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κος Δ. Σμυρνής  υπογραμμίζοντας την στήριξη και αρωγή του κου Δημάρχου στο κοινωνικό και περιβαλλοντικό έργο των προσκόπων Αμαρουσίου, και τόνισε πως «Η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου είναι στο πλευρό των προσκόπων και στηρίζει ολόπλευρα το σημαντικό αυτό «κύτταρο» εθελοντισμού στην πόλη μας. Σας ευχαριστούμε για την αξιέπαινη προσφορά σας στην τοπική κοινωνία με πράξεις κοινωνικής αλληλεγγύης και σας συγχαίρουμε για την ευαισθησία σας στην προστασία του περιβάλλοντος. Σας ευχόμαστε μία δημιουργική νέα προσκοπική χρονιά».

Την τελετή του Αγιασμού παρακολούθησαν ακόμη ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος κος Β. Κόκκαλης και ο Δημοτικός Σύμβουλος κος Σ. Μπόγδανος.  

Με ευχές, χαμόγελα και υποσχέσεις για μια πλούσια νέα προσκοπική περίοδο έγινε ο Αγιασμός και στο 2ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Αμαρουσίου, αργότερα την ίδια ημέρα. Ο Αρχηγός του 2ου Συστήματος κος Θ. Ρήγας και η Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Συμπαράστασης κα Φ. Ιωαννίδη καλωσόρισαν τους παριστάμενους , ευχαρίστησαν το Δήμο Αμαρουσίου για τη διαχρονική υποστήριξη στο έργο του προσκοπισμού. Χαιρετισμό και εδώ απηύθυναν οι κ.κ. Λ. Κεφαλογιάννη και Δ. Σμυρνής, ενω παρέστησαν στην τελετή του Αγιασμού ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος κ. Βασίλης Κόκκαλης και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Σπυρίδων Μπόγδανος.                            

 

ρεπορτάζ: Αρχοντούλα Αναστασοπούλου