Ανακοίνωση της Δημοτικής Συμμαχίας Πεντέλης σχετικά με την απόρριψη του Γ.Π.Σ. Μελισσίων από το ΣτΕ

0

Τη δική του εκδοχή για την απόριψη του Γ.Π.Σ. δίνει από την πλευρά της μείζονος αντιπολίτευσης ο κος. Παπακωνσταντίνου. Στην ανακοίνωση που δημοσιοποίησε αφήνει αιχμές για “περίεργες συμπτώσεις” και κάνει λόγο για δημαγωγία από την πλευρά της διοίκησης.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Απόρριψη Γ.Π.Σ. Μελισσίων από το ΣτΕ. Πολλά τα ερωτήματα.

Δηλαδή όλη η Διοικητική Ιεραρχία του Κράτους επί 5 έτη και ο Υπουργός που υπέγραψε λειτούργησαν μη νόμιμα και αντισυνταγματικά;

Μεγάλη έκπληξη, ύστερα και από περίεργες συμπτώσεις, αποτελεί η γνωμοδότηση του ΣτΕ (Ε΄)24/2021 ότι το σχέδιο δεν προτείνεται νομίμως.

Μετά τη παρέλευση 5ετών, 2014-2019, και αφού έγιναν όλες οι διαδικασίες και πέρασε μέσα από όλες τις επιτροπές της Δημόσιας Διοίκησης ομοφώνως, το προτεινόμενο σχέδιο αναθεώρησης το καλοκαίρι του 2019 έφθασε έτοιμο για υπογραφή στο ΥΠΕΝ. Εκεί  αφού παρέμεινε επί 1,5 χρόνο, υπεγράφει και εστάλη στο ΣτΕ μόνον όταν το Δ.Σ. Πεντέλης πήρε την απόφαση να αναθέσει σε μελετητές την ανεύρεση και των κοινωφελών – κοινόχρηστων χώρων.

Τίποτα δεν εμπόδιζε νομικά την έκδοση του Π.Δ. για την αναθεώρηση του Γ.Π.Σ. Μελισσίων, ως είχε  επεξεργασθεί -εγκριθεί  από τη διοικητική ιεραρχία και προωθηθεί προς υπογραφή από τον ΥΠΕΝ, για να μπορέσει να λειτουργήσει η πόλη και οι πολίτες και συγχρόνως να προχωρά η διαδικασία των κοινόχρηστων και κοινωφελών χώρων.

Και προφανώς δεν γυρίζουμε στο 2010 όπως δημαγωγικά λέει η Δήμαρχος, χωρίς να στέκεται στο ύψος των περιστάσεων! Απλώς μπαίνουμε σε μια επιπλέον διαδικασία που μπορούσε να είχε προχωρήσει αυτοτελώς και όχι να σταματά τη λειτουργία της πόλης.

Αυτοί που παίρνουν την ευθύνη, καθ΄ οιονδήποτε τρόπο, να επιφυλάξουν μια απρόσμενη-δυσάρεστη έκπληξη-ταλαιπωρία  για τους πολίτες για απροσδιόριστο χρόνο, το έλαβαν αυτό υπ΄ όψη τους;

Και οι κρίνοντες κρίνονται!

Για μας το δικαίωμα του πολίτη στην ισονομία, ισοπολιτεία και η βελτίωση της ποιότητας ζωής του είναι πάνω από όλα και η στάση μας θα είναι υπεύθυνη, στο πλαίσιο  που και η Δημοτική Αρχή συνειδητοποιήσει στη πράξη και όχι στα λόγια τη ρήση της Δημάρχου στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι τα Πολεοδομικά – Χωροταξικά πρέπει να ενώνουν.

 Οι αποφάσεις αυτές απαιτούν σύνθεση, συνεννόηση και ομονόηση προσθέτουμε εμείς!

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας