Δ. Παπακωνσταντίνου “Δικαίωση για τους οραματιστές και πραγματιστές του έργου Ξεκίνησε η μεταφορά των πυλώνων της Νέας Πεντέλης, Να ακολουθήσει και η Πεντέλη -Λύτρωση για τους πολίτες”

0

Ένα όραμα που ξεκίνησε το 2007 από το Δήμο Νέας Πεντέλης, ζυμώθηκε-μετουσιώθηκε διαχρονικά, ωρίμασε και μορφοποιήθηκε τη 2η, παραγωγική-δημιουργική θητεία Στεργίου στον Καλλικρατικό Δήμο Πεντέλης, στη βάση ενός σχεδίου διαχείρισης του από τη Δημοτική Αρχή, με ενεργό συμμετοχή, πέραν του Δημάρχου, και των αντιδημάρχων Δημοσθένη Παπακωνσταντίνου και Γιώργου Μουαμελετζή, όλη τη Δημοτική Αρχή και τις υπηρεσίες του Δήμου, γίνεται σήμερα πράξη.

Η 20μηνη καθυστέρηση οφείλεται σε αλλαγή του χρηματοδοτικού σχήματος (επί τα βελτίω, για να είμαστε δίκαιοι, αν και αυτό δεν ήταν το ζητούμενο) από τη νέα διοίκηση. Η ουσία είναι ότι το έργο ξεκινάει.

Είναι το πρώτο έργο στη χώρα μας, αποδεικνύει πως όταν υπάρχει πολιτική βούληση και ολοκληρωμένος σχεδιασμός όλες οι υπηρεσίες συντονίζονται, παράγουν έργο, φέρνουν αποτελέσματα, ωφελούν την κοινωνία.

Η σημασία του έργου είναι τεράστια, από πολιτικής και κοινωνικής πλευράς.

Αποδεικνύει την κοινωνική ευθύνη της πολιτείας απέναντι στους πολίτες και πρέπει να αποτελέσει οδηγό-πιλότο για σύγχρονες απομακρύνσεις των πυλώνων από τις κατοικημένες περιοχές.

Τώρα είναι η ώρα να βάλουμε ως Δήμος τον επόμενο στόχο. Πρέπει να  είναι  η απομάκρυνση των πυλώνων από την Πεντέλη, με σύγχρονο τρόπο (πχ υπογειοποίηση). Να το σχεδιάσουμε σωστά σήμερα για να γίνει αύριο. Τα έργα αυτά, λόγω της πολυπλοκότητάς τους και του μεγάλου αριθμού εμπλεκομένων θέλουν χρόνο, είναι MEGA-ΕΡΓΑ, γι’αυτό απαιτούν ολοκληρωμένο σχεδιασμό.

Η Δημοτική μας ομάδα διαθέτει πολύτιμη και πολύπλευρη τεχνογνωσία που μπορεί να τα επιταχύνει!

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας