Δήμητρα Κεχαγιά: Προωθείται σε συνεργασία με την Υπουργό Παιδείας κα Κεραμέως η αξιοποίηση χώρων του Νοσοκομείου Μπόμπολα, που δεν χρησιμοποιούνται, για τις ανάγκες της προσχολικής εκπαίδευσης

0

Για το θέμα της κάλυψης των αναγκών του Δήμου Πεντέλης, για την υποχρεωτική 2ετή προσχολική εκπαίδευση, η Δήμαρχος Πεντέλης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σε τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχα με την Υπουργό Παιδείας κα Κεραμέως την προηγούμενη εβδομάδα, της έθεσα ως μια πιθανή καλή λύση την παραχώρηση στο Δήμο των χώρων της πτέρυγας Μπόμπολα στα Μελίσσια, που δεν χρησιμοποιούνται, για την κάλυψη των αναγκών της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης.  Μάλιστα, της ζήτησα να βοηθήσει στην κατεύθυνση αυτή.

Χαίρομαι για την άμεση, θετική αντίδραση της κας Κεραμέως. Σε συνεργασία μαζί της, βρίσκομαι ήδη σε επαφή με τους αρμόδιους φορείς, ώστε αυτό το σχέδιο να μπορέσει να υλοποιηθεί.

Για τη δημοτική αρχή, αποτελεί μια ικανοποιητική λύση. Είναι ένας ιδανικός χώρος για φιλοξενία δομών προσχολικής εκπαίδευσης, ένα όμορφο εκπαιδευτικό και φυσικό περιβάλλον. Ένας χώρος που σήμερα δεν χρησιμοποιείται. Ένας χώρος που θα αποκτήσει έτσι ουσιαστική κοινωνική χρησιμότητα.

Για το σκοπό αυτό, έχω δώσει ήδη σχετικές οδηγίες σε συνεργάτες μου, ώστε εντός της προσεχούς εβδομάδος να έχουν συγκεκριμένο σχέδιο κάλυψης των αναγκών για την προσχολική εκπαίδευση, που θα παραδώσουμε στο Υπουργείο Παιδείας.

Το εγχείρημα φυσικά έχει δυσκολίες, αλλά με μεθοδικότητα και πίστη στην ορθότητά του, ελπίζω να τα καταφέρουμε».

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας