Δημήτρης Στεργίου Καψάλης «Η μετατροπή της Αγίας Σοφίας, μνημείου παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και σύμβολο του ορθόδοξου Χριστιανισμού σε τζαμί είναι πράξη βαρβαρότητας παγκόσμιου βεληνεκούς»

0

Σε ένα κείμενό του ο π. Δήμαρχος Πεντέλης κος Δ. Στεργίου –Καψάλης αναλύει την συμπεριφορά και τις αποφάσεις της γείτονος χώρας και το ενδεχόμενο μετατροπής της Αγ. Σοφίας σε τζαμί. Το κείμενο αναφέρει πως

«Οι Ηγέτες και ένας από αυτούς είναι ο Ερντογάν, ενίοτε θολωμένοι από τη μέθη της εξουσίας, αναδεικνύουν τη μισαλλοδοξία τους, περιφρονούν τους εθνικούς και διεθνείς ηθικούς και νομικούς κανόνες δικαίου, γίνονται βάρβαροι και επικίνδυνοι και προβαίνουν σε ακατανόητες δηλώσεις και ενέργειες που σημαίνουν και την αρχή του τέλους τους.

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν, απόγονος των Μογγόλων προγόνων του, που βρέθηκαν στην αγκαλιά της κοιτίδας του παγκόσμιου Ελληνικού πολιτισμού, Ηγέτης ενός μεγάλου και ισχυρού κράτους, σε μία από τις πλέον χαρισματικές αλλά και προβληματικές περιοχές της γης, της ανατολικής Μεσογείου, οφείλει να ξέρει για την ευημερία του λαού του, ότι η αδιαπραγμάτευτη αξία στη λειτουργία των κρατών είναι η Ειρήνη «Μη Πόλεμος».

Διαχρονική παγκόσμια απειλή η λειτουργία Ερντογάν, που κορυφώνεται με τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, απόφαση που δίνει μηνύματα μεγαλοϊδεασμού, βαρβαρότητας, περιφρόνησης κάθε κανόνα δικαίου και παγκόσμιου κινδύνου, αφού τέτοιες ενέργειες αμετροέπειας καθιστούν τους ηγέτες απρόβλεπτους και επικίνδυνους.

Τον αγώνα για την κατάκτηση του κέντρου του κόσμου, της Μεσογείου δηλαδή, τον έκανε και ο προκάτοχός του Σουλτάνος δισέγγονος του Μωάμεθ, ο Σουλεϊμάν, όταν μετά την κατάληψη του Βελιγραδίου πολέμησε για 60 χρόνια (1521-1580) για το σκοπό αυτό, μη λαμβάνοντας υπ’ όψιν του ότι οι λαοί κατακτώνται με την ισχύ των όπλων, αλλά οι κτήσεις διατηρούνται αιώνες με την πολιτιστική βάση και λειτουργία του κατακτητή, όπως δίδαξε ο Έλληνας Μέγας Αλέξανδρος.

Συνέλληνες, οι μεγαλύτερες εντάσεις μεταξύ των κρατών και οι πλέον αιματηροί πόλεμοι, είναι οι θρησκευτικοί, που προκαλούν την έξαψη των παθών.

Η μετατροπή της Αγίας Σοφίας, μνημείου παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και σύμβολο του ορθόδοξου Χριστιανισμού σε τζαμί είναι πράξη βαρβαρότητας παγκόσμιου βεληνεκούς.

Ο μεγαλοϊδεασμός του Ερντογάν και οι αυθαιρεσίες του, διεγείρουν τα πλήθη στο εσωτερικό της χώρας του, θεωρεί ότι νομιμοποιούν τις παρανομίες του, ενισχύουν τις στοχεύσεις του σε ένα αβέβαιο διεθνές περιβάλλον και χωρίς την ισχυρή ηγετική προσωπικότητα στη Δύση τον καθιστούν απρόβλεπτη απειλή.

Για τη διατήρηση ελεύθερης κάθε σπιθαμής Ελληνικής Γης, κάθε Έλληνας και Ελληνίδα έχει την ευθύνη του και η Κυβέρνηση, η εκάστοτε Κυβέρνηση, την δική της.

Οφείλουμε στον τομέα της Εθνικής Άμυνας να γίνουμε ισχυροί σε εξοπλισμό, λειτουργία της πολεμικής μας βιομηχανίας και κυρίως εθνικό πνεύμα.

Στην Κύπρο το 1974 πολέμησαν τον Τούρκο, σκοτώθηκαν Έλληνες και Κύπριοι Ήρωες στο βωμό στοχεύσεων της διεθνής σκακιέρας χωρίς ένα επίσημο ευχαριστώ, ένα δάφνινο στεφάνι, μια σελίδα τιμής και μνήμης στα βιβλία της ιστορίας των σχολείων μας.

Για να μη γίνει το ίδιο αύριο ας εξοπλιστούμε, οργανωθούμε, εκπαιδευτούμε, μονιάσουμε, με βάση τη δοκιμασμένη αρχή «ετοιμάσου για πόλεμο για να έχεις ειρήνη» ενεργοποιώντας τη διπλωματία μας εύστοχα.

Το μήνυμα Ερντογάν με τη μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί είναι Τεράστιο, Συμβολικό, Παγκόσμιο. Ας ταρακουνηθούμε, τίποτα σήμερα δεν είναι όπως ήταν χθες.

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας