Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 3ο Εθελοντικό Πότισμα του ΣΠΑΠ για το 2021

0

Με την συμμετοχή εργαζομένων, εθελοντών και περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένων πολιτών ολοκληρώθηκε το 3ο Εθελοντικό Πότισμα για το 2021 από το Σύνδεσμο Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) σε συνεργασία με το «Όλοι Μαζί Μπορούμε και στο Περιβάλλον» και  τη συμμετοχή του Δήμου Κηφισιάς, στην περιοχή του Κοκκιναρά Κηφισιάς που αναδασώθηκε το 2018.

Την δράση συντόνισε ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας και Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος και  συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Σκορδίλης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Κηφισιάς και Αντιπρόεδρος  της Εκτελεστικής Επιτροπής  του ΣΠΑΠ Δημήτρης Λιανός, ο Πρόεδρος του ΕΟΑΝ και Δημοτικός Σύμβουλος Κηφισιάς Νίκος Χιωτάκης και η Τοπική Σύμβουλος Πεντέλης Μαρία Κοσμερίδου. Στη δράση συμμετείχαν επίσης, ευαισθητοποιημένοι συμπολίτες μας, οικογένειες, μικρά παιδιά και νέοι, οι οποίοι μαζί με τους εθελοντές και τους εργαζομένους του ΣΠΑΠ, έδωσαν δροσιά και ζωή στα δεντράκια που φυτεύτηκαν τα προηγούμενα χρόνια.

Στο πότισμα συμμετείχαν βυτιοφόρα από τους  Δήμους Κηφισιάς και Βριλησσίων, καθώς και οχήματα και βυτιοφόρα του ΣΠΑΠ.

Μετά την ολοκλήρωση της δράσης ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας και Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος δήλωσε:

«Είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντική, η προσέλευση των εθελοντών και όλων των περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένων συμπολιτών, οικογενειών, μικρών παιδιών και νέων που είχαμε στο σημερινή ,δράση ποτίσματος, εδώ στην περιοχή του Κοκκιναρά Κηφισιάς. Παρά την κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας στην οποία βρισκόμαστε, εξ αιτίας της αντιπυρικής περιόδου που διανύουμε και μάλιστα με ταυτόχρονη συνδρομή του Πυροσβεστικού Σώματος σε διαδοχικά περιστατικά σε  Αδάμες και Μεταμόρφωση, συνεχίσαμε τα καλοκαιρινά μας ποτίσματα, στην προσπάθεια μας να ξεδιψάσουμε τα νέα δεντράκια που φυτέψαμε τα προηγούμενα χρόνια.

Με την πολύτιμη συνεργασία των Δήμων Κηφισιάς, Βριλησσίων και Πεντέλης, του Δασαρχείου Πεντέλης, της Διεύθυνσης Αναδασώσεων Αττικής και τη συμμετοχή των εθελοντών και εργαζομένων του ΣΠΑΠ, συνεχίζουμε με περισσότερο ζήλο, το έργο που ξεκινήσαμε τα προηγούμενα χρόνια.

Τα ποτίσματα, είναι πολύ σημαντικές δράσεις και παίζουν σημαντικότατο ρόλο στην προσπάθεια που συστηματικά καταβάλουμε τόσο εμείς στον ΣΠΑΠ, αλλά και οι Δήμοι Μέλη μας για να ξανακάνουμε καταπράσινη τη Βορειανατολική Αττική.

Είναι μία προσπάθεια πολύχρονη και επίπονη, αλλά είμαστε σταθερά προσηλωμένοι σε αυτόν τον στόχο και καταφέρνουμε χρόνο με το χρόνο να δώσουμε και πάλι νέα πνοή στο περιβάλλον της Αττικής. Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα τα καταφέρουμε, παρά τις περιβαντολλογικές καταστροφές που έγιναν από τις φετινές πυρκαγιές και αυτή μας η αισιοδοξία πηγάζει από την ανταπόκριση όλο και περισσότερων συμπολιτών και φορέων στις δράσεις μας».

Ο Σ.Π.Α.Π απευθύνει ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Γενικό Διευθυντή του ΣΚΑΙ κ. Γιάννη Σπανολιό και στο δημοσιογράφο Γιώργο Κεραμιτζόγλου, για την πολύτιμη στήριξή τους σε όλες ανεξαιρέτως τις δράσεις του ΣΠΑΠ.

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας