Συνάντηση εργασίας με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γεώργιο Αμυρά είχε ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Αντιδήμαρχος Πεντέλης, Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου και της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος

0

Συνάντηση εργασίας με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γεώργιο Αμυρά είχε ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Αντιδήμαρχος Πεντέλης, Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου και της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος.

Η συνάντηση αυτή είχε ως κύριο στόχο την ενημέρωση του Υφυπουργού για τα σοβαρά θέματα που αφορούν το Πεντελικό και την άμεση ανάγκη πραγματοποίησης προληπτικών δράσεων για την θωράκιση του Πεντελικού αλλά και των δήμων που το περιβάλλουν ενόψει της επικείμενης δύσκολης αντιπυρικής περιόδου.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης η οποία πραγματοποιήθηκε σε πάρα πολύ φιλικό κλίμα ο Βλάσσης Σιώμος ενημέρωσε τον Υφυπουργό για τα προβλήματα που έχουν προκύψει στο Πεντελικό από τις πρωτοφανείς κακοκαιρίες «Μήδεια» και «Ελπίδα».

Τόνισε επίσης ότι ο ΣΠΑΠ επιτελεί μία σημαντικότητα αποστολή και δίνει καθημερινές μάχες για την προστασία του Πεντελικού από πυρκαγιές και ασυνείδητους που επιχειρούν παράνομες απορρίψεις μπαζών, λαθρολατομεύσεις, λαθρουλοτομία, αλλά και άλλες φυσικές καταστροφές που προέρχονται από την Κλιματική Κρίση. Ενημέρωσε επίσης τον Υφυπουργό για τις δεκάδες περιβαλλοντικές δράσεις που οργανώνει ο ΣΠΑΠ με την βοήθεια πολιτών, μαθητών και εθελοντών στην διάρκεια κάθε χρονιάς. Και όλα αυτά με λιγοστά μέσα, χωρίς μόνιμο προσωπικό και ελάχιστους οικονομικούς πόρους, αλλά με περίσσευμα ψυχής και προσφοράς από εθελοντές και στελέχη του ΣΠΑΠ.

Ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ ζήτησε από τον Υφυπουργό να γίνουν στο Πεντελικό και σε επικίνδυνα σημεία των Δήμων Μελών του, όπως η Ρεματιά Πεντέλης – Χαλανδρίου άμεσα κλαδέματα των υπαρχόντων δένδρων, απομακρύνσεις πεσμένων δένδρων και γενικά της συσσωρευμένης καύσιμης ύλης από τις πρόσφατες κακοκαιρίες,  κοπές ξερών χόρτων, συντηρήσεις και διανοίξεις δασικών δρόμων, τοποθετήσεις επιπλέον νέων υδατοδεξαμενών πυροσβεστικών ελικοπτέρων και «έξυπνων μπαρών» αποτροπής εισόδου σε δασικούς δρόμους κατά τις ημέρες με μεγάλη επικινδυνότητα πυρκαγιάς, αλλά και άλλες απαραίτητες προληπτικές ενέργειες εν όψει της προβλεπόμενης φετινής δυσκολότατης επικείμενης αντιπυρικής περιόδου.

Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Αμυράς αφού άκουσε με προσοχή τις προτάσεις που υπέβαλλε ο ΣΠΑΠ δεσμεύτηκε για την άμεση υλοποίηση των προτάσεων του ΣΠΑΠ για την θωράκιση του Πεντελικού και των Δήμων Μελών του.

Ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Αντιδήμαρχος Πεντέλης, Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου και της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος ευχαρίστησε τον Υφυπουργό για την άμεση ανταπόκριση του στο αίτημα για συνάντηση εργασίας και εξέφρασε την ικανοποίηση για την έγκριση της πρότασης του Συνδέσμου για την θωράκιση του Πεντελικού.

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας