Με υπευθυνότητα και ειλικρινή διάλογο, θα πάμε την Περιφέρεια μπροστά

0

Για μια ακόμη φορά το Προεδρείο του Συλλόγου Υπαλλήλων της Περιφέρειας Αττικής αρνείται να καταλάβει ότι προτεραιότητα της νέας Διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής είναι η αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων που ταλαιπωρούν την καθημερινότητα των πολιτών του Λεκανοπεδίου.

Στην προσπάθεια αυτή αξιοποιούμε μια σειρά από στελέχη που διαθέτουν γνώσεις κι εμπειρία , ώστε μαζί με τους εργαζόμενους στην Περιφέρεια να μπορέσουμε να δώσουμε λύσεις.

Είναι θετικό ότι η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων μας επιθυμούν να συμβάλλουν με όλες τους τις δυνάμεις, στη δημιουργική επανεκκίνηση της Αττικής.

Μοναδική «παραφωνία» στο νέο αυτό ξεκίνημα εξακολουθεί να παραμένει μια θλιβερή μειοψηφία κάποιων ελαχίστων μελών του Προεδρείου του Συλλόγου Υπαλλήλων, που καλυπτόμενη πίσω από τη συνδικαλιστική της ιδιότητα, την οποία αντιλαμβάνονται ως προσωπικό προνόμιο κι όχι ως ευθύνη, εξακολουθεί να δαιμονοποιεί το αυτονόητο: την επικοινωνία μεταξύ στελεχών της διοίκησης και υπηρεσιακών παραγόντων , που έχει ως στόχο την επίσπευση του έργου της Περιφέρειας Αττικής.

Η συγκεκριμένη συνδικαλιστική ηγεσία, υπηρετώντας προφανείς μικροκομματικές σκοπιμότητες κι όχι το πραγματικό συμφέρον των εργαζομένων, από τη μια αναδεικνύει ζητήματα που δεν έχουν καμία αξία, όπως το περιεχόμενο της ηλεκτρονικής επικοινωνίας μεταξύ στελεχών της διοίκησης. Ενώ από την άλλη επιλέγει να αναγάγει σε ζητήματα αιχμής «ξένα» για τους εργαζόμενους θέματα, όπως η ανανέωση της ελληνοαμερικανικής αμυντικής συνεργασίας.

Η κατά τα αλλά επιλεκτικά «λαλίστατη» διοίκηση του Συλλόγου Υπαλλήλων , ακόμη δεν έχει ζητήσει να συναντηθεί με τη νέα διοίκηση της Περιφέρειας.

Κι ακόμη δεν μας έχει απαντήσει γιατί όλα τα προηγούμενα χρόνια δεν είχε ευαισθητοποιηθεί  σε μια σειρά από πολύ σοβαρά ζητήματα , όπως :

  • Για την έλλειψη γιατρού εργασίας όλα τα προηγούμενα χρόνια σε μια Περιφέρεια που απασχολεί 2500 εργαζόμενους.
  • Για την απαράδεκτη ταλαιπωρία και αναμονή μηνών περισσότερων από 100.000 πολιτών , που προσπαθούν να ανανεώσουν ή να εκδώσουν δίπλωμα οδήγησης από τις υπηρεσίες μας.
  • Για την έλλειψη αδειοδότησης των παιδικών χαρών που ανήκουν στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας.
  • Για την ανυπαρξία εδώ και ένα χρόνο ελέγχων στην ποιότητα του πόσιμου και θαλάσσιου ύδατος, από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας.
  • Για τη χαμηλή απορροφητικότητα των ευρωπαϊκών κονδυλίων, που έχει συνέπειες στην ολοκλήρωση έργων που έχουν ανάγκη οι πολίτες της Αττικής, για να δουν την καθημερινότητά τους να βελτιώνεται.
  • Για το γεγονός ότι σήμερα μεγάλος αριθμός κτιρίων που στεγάζει υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής και εκατοντάδες εργαζόμενους αλλά και πολίτες που εξυπηρετούνται , λειτουργεί χωρίς πιστοποιητικό πυρασφάλειας.
  • Για την απαράδεκτη λογική να καλεί ο σύλλογος υπαλλήλους σε μαθήματα μουσικής , την ώρα που λειτουργούν οι υπηρεσίες .

Είναι προφανές ότι η Πρόεδρος του Συλλόγου, έχει χάσει την επαφή της με τα όσα συμβαίνουν στις υπηρεσίες της Περιφέρειας, εξαιτίας της μακροχρόνιας απουσίας της από τη θέση ευθύνης που κατέχει, λόγω της συνδικαλιστικής της ιδιότητας.

Για μια ακόμη λοιπόν φορά, η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής καλεί το Προεδρείο του Συλλόγου να συμπεριφερθεί με υπευθυνότητα.

Τους καλούμε σε ειλικρινή διάλογο και συνεργασία, με στόχο την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών μας και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.