ΠΑΟΔΑΠ: Νέος Κύκλος Μαθημάτων με Ιστορία της Τέχνης και της Αρχιτεκτονικής, στα Εργαστήρια Τέχνης

0

Το μάθημα Ιστορία της Τέχνης αποτελεί μια επισκόπηση της εικαστικής δημιουργίας από τον 19ο αιώνα ως τη μοντέρνα και τη σύγχρονη τέχνη με στόχο την παρουσίαση των σημαντικότερων καλλιτεχνικών τάσεων και κινημάτων από τις αρχές του 19ου αιώνα ως τη δεκαετία του 1980.

Μέσα από τη γνωριμία με τους σημαντικότερους δημιουργούς και την ανάλυση των χαρακτηριστικών έργων τους θα προσεγγίσουμε τον νεοκλασικισμό, τον ρομαντισμό, την art nouveau, τον εμπρεσιονισμό, τα κινήματα της μοντέρνας τέχνης (φωβισμό, κυβισμό, ρωσική πρωτοπορία, σουρεαλισμό κ.ά.) ως τη μεταπολεμική αφαίρεση και τις σύγχρονες τάσεις. Παράλληλα θα γίνει προσπάθεια κατανόησης της μοντέρνας και της σύγχρονης τέχνης στο πλαίσιο των αισθητικών, πολιτικών και πολιτισμικών συνισταμένων της εποχής.

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται σε μορφή διαλέξεων με τη χρήση Τ.Π.Ε. (βιντεοπροβολέα και PowerPoint). Βασική επιδίωξη αποτελεί η ενεργή συμμετοχή των παρευρισκομένων μέσα από τη συζήτηση και τον δημιουργικό διάλογο και η οργάνωση επισκέψεων σε μουσεία και εκθέσεις.

Τα μαθήματα θα παραδίδονται από την Δρ Βίκυ Σαρακατσιάνου.

Πληροφορίες-εγγραφές: 210-6016626 (καθημερινές 9 π.μ.-9 μ.μ.)

Σύντομο Βιογραφικό Δρ Βίκυς Σαρακατσιάνου

Η Δρ Βίκυ Σαρακατσιάνου είναι Ιστορικός της Τέχνης. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου στη συνέχεια απέκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στην Ιστορία της Νεότερης Τέχνης και εκπόνησε τη διδακτορική της διατριβή με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών.

Διδάσκει Ιστορία της Τέχνης στο τμήμα Γραφιστικής & Οπτικής Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Έχει διδάξει Ιστορία της Τέχνης στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, σε Δημόσια Ι.Ε.Κ. και Κ.Ε.Κ. Ήταν διορισμένη εκπαιδευτικός στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, έχοντας πετύχει σε γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. Ήταν έμμισθη ερευνήτρια σε ερευνητικό πρόγραμμα στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών. Έχει συμμετάσχει σε επιστημονικές επιτροπές σε φορείς του Υπουργείου Παιδείας και στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Έχει δημοσιεύσει το βιβλίο: Η αφαίρεση στη Νεότερη Ελληνική Τέχνη από τις εκδόσεις Σ.Ι.Ζαχαρόπουλος. Μελέτες και άρθρα της έχουν δημοσιευτεί σε πρακτικά αναγνωρισμένων ελληνικών και διεθνών συνεδρίων, επιστημονικά περιοδικά, συλλογικούς τόμους και στον περιοδικό τύπο. Έχει επιμεληθεί εκθέσεις και καταλόγους εκθέσεων. Είναι μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Ιστορικών της Τέχνης.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας