Κατάσταση για γερά νεύρα οι τούρκικες προκλήσεις

0

Σε ρεσιτάλ επικοινωνίας και εντυπωσιασμού επιδίδεται τις τελευταίες ώρες το καθεστώς Ερντογάν τόσο προς το εσωτερικό ακροατήριο όσο και έναντι της διεθνούς κοινής γνώμης αφού το απόγευμα της 11ης Αυγούστου και μέσω του απόλυτα ελεγχόμενου από το καθεστώς, πρακτορείου Ανατολού, εκδόθηκε μεταφρασμένο μήνυμα στα ελληνικά, του προέδρου-σουλτάνου, με το οποίο επιδεικνύοντας προφανώς δήθεν ειρηνικές προθέσεις προσκαλεί τα όμορα κράτη για την εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης…
Την ίδια στιγμή και στα όρια της ελληνοαιγυπτιακής ΑΟΖ αλλά πάντως εντός ελληνικών υδάτων το τουρκικό ερευνητικό Uruts Reis συνοδευόμενο από πολεμικά της γείτονος συνεχίζει να προκαλεί το ελληνικό πολεμικό ναυτικό που όμως παρακολουθεί με ψυχραιμία τις κινήσεις.
Στο μεταξύ φαίνεται πως στο παρασκήνιο υπάρχει έντονη κινητικότητα ενώ το ελληνικό ΥΠΕΞ και ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχουν επιδοθεί σε μπαράζ διπλωματικών κινήσεων και φαίνεται ότι δρομολογείται έκτακτη συνεδρίαση του συμβουλίου εξωτερικών υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Χτες παράλληλα ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τηλεφωνικά τους αρχηγούς των κομμάτων ενώ από την πλευρά του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προέτρεψε τον κ. Μητσοτάκη να ζητήσει την έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Παράλληλα συνεχείς είναι οι συσκέψεις στο ΓΕΕΘΑ όπου οι επιτελείς του ελληνικού πενταγώνου αξιολογούν συνεχώς τα νέα δεδομένα.
Παρά τις επίσημες αλλά και παρασκηνιακές δηλώσεις δεν έχουμε ακόμα κάποια συγκεκριμένη ενεργοποίηση του γερμανικού παράγοντα και υπό τον θεσμικό του ρόλο ως προεδρεύοντα της ΕΕ.
Από αμερικανικής πλευράς υπήρξε ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ με την οποία καλείται η Τουρκία να διακόψει άμεσα τις ερευνητικές επιχειρήσεις στην περιοχή χαρακτηρίζοντας προκλητικές τις συγκεκριμένες δράσεις τις Τουρκίας.
Εντύπωση πάντως προκαλεί η αφωνία του Γαλλικού παράγοντα όχι μόνο το τελευταίο διήμερο αλλά και όλο το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας