Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς

0
Group of kindergarten kids friends arm around sitting together

Στις 21 Ιανουαρίου που παγκοσμίως εορτάζεται η αγκαλιά, είναι μια ακόμη ευκαιρία για τους ανθρώπους να αγκαλιάζουν τους αγαπημένους τους. Μία αγκαλιά είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο πως ωφελεί τη σωματική και πνευματική μας υγεία. Ειδικά μέσα στο διάστημα που διανύουμε, που οι ηλικιωμένοι μας και οι ευπαθείς ομάδες έχουν στερηθεί την αγκαλιά λόγω των προληπτικών μἐτρων κατά του κορωνοϊού, η ημέρα αυτή αποκτά ένα ακόμα νόημα. Να εκτιμήσουμε τις αγκαλιές και την ζεστασιά που δείχνουμε στους δικούς μας, και που μέχρι πριν λίγο καιρό τα είχαμε δεδομένα.

Η ιδέα του εορτασμού προήλθε το 1986 από τον φοιτητή Kevin Zaborney, ο οποίος έψαχνε ακόμη έναν τρόπο ώστε να προσφέρουμε αγκαλιές στους ανθρώπους που αγαπάμε. Μπορεί να μην έχει καταγραφεί επίσημα ως παγκόσμια ημέρα από τον ΟΗΕ, αλλά όλες οι χώρες το αναπαράγουν και το υιοθετούν. Οι ειδικοί τη θεωρούν ως το καλύτερο φάρμακο, αφού τα οφέλη της είναι πολλά και έστω και μία αγκαλιά μέσα στην ημέρα μπορεί να μας χαρίσει μία καλύτερη ζωή.

Συγκεκριμένα, οι ειδικοί τονίζουν πως μόνο 10 δευτερόλεπτα αγκαλιάς είναι αρκετά για να μειωθεί η αρτηριακή πίεση και οι ορμόνες του στρες και να αυξηθούν οι ορμόνες της ευεξίας (όπως η ωκυτοκίνη).

Ερευνητές διαφόρων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της Αμερικής συμφωνούν ότι μία αγκαλιά, με άτομα που μας είναι οικεία, μας βοηθάει να ηρεμήσουμε, να νιώσουμε ασφαλείς και να αποβάλλουμε την ένταση και το στρες.

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας